Прес-центр28 лютого 2018, 17:02

Підбито підсумки річної роботи системи цивільного захисту

Сьогодні, 28 лютого, відбувся збір керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Відкрив захід заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Він зауважив, що основні проблемні питання виникали під час ліквідації надзвичайних ситуацій, при виконанні завдань безпосередньо на лінії розмежування, при відновленні зруйнованих об`єктів життєдіяльності, боротьбі з лісовими пожежами, очищенні від вибухонебезпечних предметів територій тощо.

З підсумками роботи територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Луганської області у 2017 році та визначенням основних завдань на поточний рік виступив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.

Він зауважив, що у 2017 році проводилися роботи з ліквідації наслідків двох надзвичайних ситуацій регіонального рівня: у Сватовому, що виникла у 2015 році, та у Лисичанську. Наразі їх ліквідовано, проте ще потребують вирішення деякі питання. Крім того, ліквідовано наслідки декількох НС об’єктового та місцевого рівнів.

Володимир Мирошниченко доповів, що по області проведено командно-штабні навчання з практичним  відпрацюванням заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, організовувалися заходи щодо накопичення місцевих матеріальних резервів. До речі, станом на сьогодні до регіонального матеріального резерву закладені матеріальні засоби на загальну суму 1 млн 28 тис. гривень.

Також протягом 2017 року в області тривала робота з проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту.

В умовах проведення АТО, як повідомив спікер, важливим є питання оповіщення та інформування населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій. Для оповіщення населення регіону задіяні 122 електросирени (з них 98 централізованого та 45 місцевого запуску) і 5080 радіоточок (у населення – 3592, закладах і підприємствах – 1488).

Володимир Мирошниченко зауважив, що за рік в області виникло 2753 пожежі, на яких врятовано 89 осіб, з них 13 дітей.

Крім того, зі своїми доповідями виступили представники Головного управління ДСНС України у Луганській області, обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ Держпродспоживслужби у Луганській області, інших служб, представники керівного складу міст та районів, об’єднаних територіальних громад.

У зборі також узяли участь керівники місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, керівники територіальних (регіональних) спеціалізованих служб цивільного захисту, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, силових структур.