Архів новин

05 февраля 2018

З обласного бюджету за 1005 «теплих» кредитів відшкодовано 1,7 млн гривень

Згідно із реалізацією Програми енергозбереження для населення Луганської області на 2015-2018 роки у  2017 році з обласного бюджету за 1005 кредитними договорами (фізичні особи) відшкодовано 1,7 млн гривень.

Кількість позичальників, яким відшкодовано частину суми кредиту з обласного бюджету, у порівнянні з минулим роком, збільшилась на 34,8 %.

Середньомісячна сума виданих кредитів в області торік склала 4,1 млн гривень, що більше на 27 % ніж у 2016 році. Середня сума кредиту складає 17118 гривень.

За рік на Луганщині надано 284,5 тисячі адмінпослуг

На підконтрольній українській владі території Луганщини функціонують 17 центрів надання адміністративних послуг.

Протягом минулого року через центри суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 284,5 тис. адміністративних послуг, що в 1,4 рази більше, ніж за 2016-й.

На перші вибори чекають у Гірській, Щастинській міських та Новоайдарській селищній радах, де утворені об’єднані територіальні громади

На Луганщині триває процес утворення об’єднаних територіальних громад. Так, станом на початок 2018 року вже діють 11 ОТГ – Щастинська, Гірська міські, Біловодська, Білокуракинська, Красноріченська, Нижньодуванська, Новоайдарська, Новопсковська, Троїцька селищні, Привільська, Чмирівська сільські ради.

З них шість утворено у 2017 році – Гірська міська, Біловодська, Красноріченська, Нижньодуванська, Троїцька селищні, Привільська сільська ради.

Надано житло та працевлаштовано, — Юрій Гарбуз опікується долею звільненого з полону бойовиків Анатолія Костеннікова

У Рубіжному голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся зі звільненим з ворожого полону нашим земляком Анатолієм Костенніковим.

КІНЕМО: німе кіно+жива музика у Сєвєродонецьку!

17 лютого Луганська обласна філармонія запрошує на перегляд німого фільму з музикою у виконанні Академічного симфонічного оркестру.

Відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії за участю Лауреата міжнародних конкурсів Вікторії Швець /фортепіано/

3 лютого Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під керівництвом Євгена Тутевича дарував слухачу класичну музику, сповнену неповторних ліричних відчуттів. 

Інформація за 04.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 04.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Інформація за 03.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 03.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі –3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 02.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 02.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 01.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 01.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

З початку року державними кадастровими реєстраторами Луганщини зареєстровано 1 167 земельних ділянок

У поточному році державними кадастровими реєстраторами Головного управління Держгеокадастру у Луганській області за заявами громадян зареєстровано 1 167 земельних ділянок.

Окрім того, надано 541 витяг з кадастрової системи про земельну ділянку, внесено 20 змін до відомостей Державного земельного кадастру про земельні ділянки та надано 96 довідок, що містять узагальнену інформацію про землі (території) за формою, встановленою Порядком ведення Державного земельного кадастру, внесено дві відомості про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць.

Конкурс проектів з підтримки українських ветеранів

Конгрес українців Канади та Канадська українська фундація оголошують конкурс грантів проектів з підтримки українських ветерані від Фонду Захисників України.

Фонд був створений завдяки донору UCC’s Gala Reception in Honour of Ukraine’s Invictus Team.

Одеський Міжнародний Інвестиційний Форум

Вперше в Одесі з 24 по 26 травня 2018 року пройде Одеський Міжнародний Інвестиційний Форум.

Організатори Форуму - Компанія РІА «МЕДІАКОМПАС» та ВАТ «МАЙГЕР».

Форум складатиметься з двох конференцій (в програмі) та презентацій українських інвестиційних проектів за галузями, у стендовому форматі та на презентаційних екранах.

  Форум пройде за участі Асоціації інвесторів в Україну, Європейської бізнес Асоціації та інших профільних Асоціацій й громадських організацій.

На Луганщині фінішував черговий Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

У Луганській області проведені І–ІV етапи Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У першому (шкільному) етапі взяли участь 7945 учнів 5-11 класів навчальних закладів загальної та професійно-технічної освіти.

Урядом внесені зміни щодо надання держсубвенції для підтримки територій, що постраждали через збройний конфлікт на Сході України

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України ініціювало внесення змін до Порядку надання субвенції з державного бюджету для підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на Сході України.

У містах і районах області: торік у сватівських школах замінено вікна та утеплені стіни

У минулому році було замінено 53 вікна на енергозберігаючі у начально-виховного комплексу «Преображенська ЗОШ I-II ст. –ДНЗ» (420,000 тис. гривень. – держбюджет, 12,6 тис. гривень – із районного бюджету), 41 вікно – НВК «Ковалівська ЗОШ І-ІІІ ст. –ДНЗ» (400,000 тис. гривень – держбюджет, 12,0 тис. гривень – із районного бюджету) та 41 вікно ­– НВК «Петрівський ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» (400,000 тис. гривень – дербюджет, 12,0 тис. гривень – із районного бюджету).

85 Міжнародний сільськогосподарський ярмарок в Республіці Сербія

За інформацією Українсько-Сербської ділової Палати в період з 15 по 21 травня 2018 року у м. Новий Сад, Республіка Сербія, відбудеться 85 Міжнародний сільськогосподарський ярмарок.

Найзначніші сегменти ярмарку – Виставка сільгосптехніки, національна виставка тваринництва, виставка органічних продуктів та продуктів з географічним значенням, міжнародні ділові зустрічі, колективні виставки країн-учасниць, оцінка якості продукції та послуг, бізнесові зібрання, презентації, майстерні, супровідні продукції.

Увага! Інформація для підприємств спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області

Розпорядженням голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 02.02.2018 №97 затверджено Порядок складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану комунального підприємства спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Луганської області.

На Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,7 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено і вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів, дві мінометні міни та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Підвищено розміри щомісячної адресної допомоги переселенцям

З метою покращення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб Урядом прийнято постанову від 17 січня 2018 року № 15 «Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Постанова передбачає:

Конкурс грантів «Адвокація заходів зі сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур»

Інститут економічних досліджень та політичних консультацій у рамках проекту «Діалог зі сприяння торгівлі», що фінансується ЄС, оголошує про третю хвилю конкурсу грантів «Адвокація заходів зі сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур».

Дедлайн – 22 лютого 2018 року

Мета конкурсу

Новини АТО: на Луганщині зберігається тиша

Вздовж усієї лінії розмежування на Луганщині протягом минулої доби, 4 лютого, трималася тиша. Жодного обстрілу не зафіксовано.

Тобто, домовленостей стосовно режиму припинення вогню протилежна сторона дотрималася.

Підвищено розміри щомісячної адресної допомоги переселенцям

З метою покращення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб Урядом прийнято постанову від 17.01.2018 № 15 „Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”, яка розроблена Міністерством соціальної політики України.

Постанова передбачає: