Прес-центр5 лютого 2018, 13:02

На Луганщині фінішував черговий Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

У Луганській області проведені І–ІV етапи Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У першому (шкільному) етапі взяли участь 7945 учнів 5-11 класів навчальних закладів загальної та професійно-технічної освіти.

До другого (міського/районного) етапу потрапили 1095 конкурсантів з 257 закладів загальної освіти, 338 учнів із 22 закладів професійно-технічної освіти та близько 500 студентів закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації. Також слід зауважити, що в конкурсі вперше взяли участь курсанти Луганського державного університету внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка.

У рамках І-ІІ етапів проводились мовно-літературні турніри «Таїна слова», «Наша мова калинова», «Образне слово Луганщини», вікторини «Знавці українського слова», «Мово рідна моя, не мовчи», засідання літературних гуртків під гаслом «Поезія – це завжди неповторність», зустрічі з цікавими людьми, влаштовувались книжкові виставки, літературні читання творів Тараса Шевченка.

У третьому, обласному, етапі взяли участь 183 учні та студенти/курсанти.

За перемогу у четвертому, фінальному, етапі VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка змагались 23 учні закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти, 10 студентів закладів вищої освіти та три курсанти ЛДУВС імені Е. Дідоренка.

Лауреати отримали подарунки та дипломи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.