Архів новин

13 февраля 2018

1,4 мільярда гривень передбачається для області Держпрограмою відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

Сьогодні відбулась нарада з питань відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури населених пунктів Луганської області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Одним з основних питань порядку денного стало обговорення шляхів подальшої реалізації на території Луганської області Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Відбулася нарада з питань відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури населених пунктів Луганської області

13 лютого 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулась нарада з питань відбудови зруйнованої та пошкодженої інфраструктури населених пунктів Луганської області.

Одним з основних питань порядку денного наради стало обговорення шляхів подальшої реалізації на території Луганської області Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Старшокласники області захистили свої роботи у малій академії наук

Відбувся XXІV обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

За його підсумками 23 старшокласники, які попередньо на «відмінно» склали важкий трьохгодинний іспит із базових дисциплін, закріпили свої результати під час захисту та заслужено посіли призові місця у своїх секціях.

Інформація щодо мовних таборів «GoCamp»

GoCamp – це найбільша волонтерська програма у Східній Європі, у якій волонтери зі всієї планети мотивують школярів вивчати іноземні мови та відкривають світ для дітей з усіх куточків України.

Програма надає школам тренінги для вчителів, методичні матеріали, іноземного волонтера та підтримку 24/7.

В облдержадміністрації розглянули шляхи вирішення проблеми підтоплення шахт Луганщини

Сьогодні, 13 лютого, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуто питання загрози підтоплення діючих шахт «Золоте», «Карбоніт» та «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» і прилеглих населених пунктів області.

Ці об’єкти підтоплюються водами шахт «Первомайська» та «Голубівська», які розташовані на тимчасово окупованій території Луганщини.

Юрій Гарбуз доручив посилити контроль над наповненням місцевих бюджетів

Таке доручення голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз дав під час апаратної наради в.о. начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ользі Височиній.

У 2017 році в цілому по області забезпечено надходження до місцевих бюджетів Луганської області у сумі 2631,4 млн гривень, що більше надходжень минулорічного аналогічного періоду на 642,5 млн гривень.

За матеріалами СБУ засуджено двох інформаторів терористичної організації «ЛНР»

На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України засуджено до ув`язнення двох інформаторів терористичної організації «ЛНР».

Оперативники спецслужби задокументували, що житель міста Лисичанськ у серпні-вересні 2015 року передавав терористам інформацію про кількісний склад, дислокацію та маршрути пересування сил антитерористичної операції.

Співробітники СБ України затримали інформатора у його помешканні.

Департаментом здійснені заходи щодо розміщення Сектора Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Луганській області

Сектор Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України у Луганській області розміщено у місті Сєвєродонецьку за адресою: проспект Космонавтів, будинок 4.

Правда і міфи про вакцинацію від грипу

Вакцина проти грипу не захистить від “свинячого грипу”, але одне щеплення дасть імунітет від інших вірусів на все життя. Вагітним можна робити щеплення, дітям  до 5 років – ні. Давайте з’ясуємо, де правда, а де – міф.

Міф: Одне щеплення від грипу забезпечує імунітет на все життя

У Луганській області проведено ідентифікацію та створено реєстр об’єктів комунальної власності

Про це сьогодні на апаратній нараді облдержадміністрації доповів директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин ОДА Сергій Олейніков.

«За умови відсутності будь-яких архівів, проведено ідентифікацію наявних на підконтрольній українській владі території області об’єктів комунальної власності шляхом створення відповідних реєстрів», – зазначив доповідач.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ

21 лютого 2018 року, вперше в Україні, в рамках найбільшої європейської події в галузі індустріальної політики – European Union Industry Day – відбудеться унікальний Європейський Регіональний Форум «Український бізнес в системі європейських ланцюжків доданої вартості та створенні нових потоків цінностей».

Європейський регіональний форум у Києві – це безпрецедентна можливість для українського бізнесу долучитись до процесів формування європейської індустріальної політики в рамках офіційного комунікативного майданчику у Києві під брендом «EU Industry Day».

EXPORT HACKS: ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ З ЕКСПОРТУ. ЧАСТИНА ШОСТА

Як створити експортний маркетинговий план та план продажів? Саме цю тему вирішили висвітлити для всіх зацікавлених у шостому випуску експортних порад Export Hacks. 

Як перевірити чи вдала обрана маркетингова стратегія та канали просування продукту чи послуги на окремо взятому ринку?

Насправді працює чи ні, і наскільки ефективно працює, Ви дізнаєтесь лише тоді, коли побачите Вашу стратегію в дії! Проте до її запуску все ж таки варто протестувати окремі її елементи таким інструментарієм:

КАЙДЗЕН – ОДНА З НАЙЕФЕКТИВНІШИХ КОНЦЕПЦІЙ УПРАВЛІННЯ ПРОМИСЛОВИМ ПІДПРИЄМСТВОМ

Чернігівська ТПП запрошує взяти участь у семінарі, присвяченому концепції управління Кайдзен.

Під час семінару разом з вами розкриють суть філософії Кайдзен, як одного з підходів управління компанією через підвищення якості роботи за рахунок скорочення втрат, розкажуть про необхідність залучення та мотивацію співробітників компанії до процесів змін. Представники українського бізнесу поділяться досвідом впровадження філософії Кайдзен.

Під час семінару будуть розглянуті питання:

Важкоатлети області посіли друге загальнокомандне місце на всеукраїнській першості

У Харкові відбувся чемпіонат України серед вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл олімпійського резерву, спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю з важкої атлетики.

Луганщину на цих змаганнях представляли 16 спортсменів. У підсумку вони посіли друге загальнокомандне місце.

В особистому заліку серед дівчат відзначилася Дар’я Шишанова, яка в своїй ваговій категорії посіла першу сходинку п’єдесталу з сумою двоборства 152 кг. Також золото чемпіонату виборола Тетяна Андріященко. Її результат – 127 кг.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис. грн.

У містах і районах області: на Сватівщині придбаються автомобілі, медобладнання та відновлюються медзаклади

У минулому році за рахунок державного бюджету було придбано три автомобіля на суму 591,750 тис. гривень, а також за кошти районного бюджету закуплено медичне обладнання для КУ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Сватівського району»  і сільських ФАПів та амбулаторій у розмірі 278,469 тис. гривень.

Разом з цим,  у фельдшерському пункті с. Лагідне було замінено вікна, двері, проведено ремонт даху, підлоги та внутрішні роботи. Кошти на відповідні заходи виділено з районного бюджету у сумі 332 тис. гривень.

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

14 лютого 2018 року з 13:45 до 14:00 буде проведено щомісячну технічну перевірку регіональної системи централізованого оповіщення із запуском електросирен в навчальних цілях.

Захід проводиться відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 15 січня 2018 року.

Просимо дотримуватися спокою.

На Луганщині вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 12 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,8 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено і вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, дві мінометні міни та одну ручну гранату.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В області подано майже 4 тисячі заявок на пробне ЗНО

Упродовж реєстрації на пробне зовнішнє незалежне оцінювання Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти отримав більше 12 тисяч заявок.

Учні з Луганської області, які виявили бажання ознайомитися з процедурою ЗНО, а також перевірити рівень навчальних знань, подали 3892 заявки. Найбільше учасників обрали пробний тест з української мови і літератури, другий предмет у рейтингу – іноземні мови, третій – математика.

Новини АТО: під Кримським загинув український військовий

Учора зранку внаслідок ворожих обстрілів поблизу села Кримське Новоайдарського району загинув наш військовослужбовець. Ще один зазнав поранень.

«Висловлюю співчуття рідним та близьким загиблого. Кожне втрачене у цій підступній війні життя наших захисників є безцінною платою за нашу свободу. Від імені всієї Луганщини схиляю голову у вічній скорботі та пошані», – прокоментував  голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та побажав найшвидшого одужання пораненому військовослужбовцю.