Прес-центр13 лютого 2018, 13:02

У Луганській області проведено ідентифікацію та створено реєстр об’єктів комунальної власності

Про це сьогодні на апаратній нараді облдержадміністрації доповів директор Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин ОДА Сергій Олейніков.

«За умови відсутності будь-яких архівів, проведено ідентифікацію наявних на підконтрольній українській владі території області об’єктів комунальної власності шляхом створення відповідних реєстрів», – зазначив доповідач.

У рамках здійснення повноважень, протягом минулого року Департаментом передано в постійне користування 15 земельних ділянок, проінвентаризовано 18 земельних ділянок державної власності на загальну площу 454 га і 1391 водний об’єкт, загальною площею 7,2167 тис. га, зареєстровано 10 земельних ділянок державної власності в реєстрі речових прав на нерухоме майно, проінвентаризовано.

Варто зазначити, що із загальної кількості проінвентаризованих водних об’єктів – 442 об’єкти площею 4,7520 тис. га знаходяться у задовільному стані, 706 об’єктів площею 1,0665 тис. га – у незадовільному стані (без води, зруйновані гідротехнічні споруди).

Департаментом продовжується робота щодо передачі в оренду п’яти земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами для рибогосподарських потреб, а також необхідно розробити документацію із землеустрою. Передачу в оренду вищезазначених земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами планується завершити у першому півріччі 2018 року.

Площа об’єктів нерухомого майна, які перебувають у спільній комунальній власності громад області і знаходяться на підконтрольній органам державної влади території становить 240 тис. м².

Також протягом 2017 року в оренду передано 27,044 тис. м² об’єктів комунальної власності, що у півтора рази більше у порівнянні з 2016 роком. При цьому  21,493 тис. м² передані під розміщення бюджетних установ, 5,551 тис. м² – під використання у комерційній діяльності. Від передачі в оренду нерухомого майна за рік отримано: 477,2 тис. гривень орендної плати, 5,620 млн гривень – у якості відшкодування вартості комунальних послуг.

Сергій Олейніков зазначив, що пріоритетним напрямом діяльності Департаменту на 2018 рік є паспортизація водоймищ Луганської області в рамках виконання Регіональної програми охорони навколишнього природнього середовища Луганської області на 2016-2018.

Також передбачається завершення інвентаризації водних об’єктів та гідротехнічних споруд, передача земель державної власності в користування на умовах оренди і Забезпечення функціонування, наповнення та систематизація відомостей.