Архів новин

22 февраля 2018

Уряд удосконалив механізм монетизації субсидій

На засіданні Уряду прийнято рішення про удосконалення механізму монетизації субсидій, що був запроваджений в Україні з 1 січня 2018 року.

Схвалений документ удосконалює механізм перерахування субвенції з державного бюджету на оплату пільг та житлових субсидій.

Безкоштовний семінар для бізнесу про нововведення в ProZorro відбудеться у м.Сєвєродонецьку

27 лютого 2018 року о 15-00 годині у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4 поверх, зала засідань) відбудеться семінар для представників бізнесу (далі – семінар) на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

Організаторами заходу виступають Луганська обласна державна адміністрація та Громадська організація «Платформа громадський контроль».

Пишаємося: Спортсмени-підводники області привезли вісім медалей з всеукраїнських змагань

З 18 по 20 лютого у столиці відбувся фінал Кубку України-2018 з плавання в ластах.

Луганщину представляли три спортсмени: майстри спорту України міжнародного класу Денис Левін і Валентина Резнік та майстер спорту України Катерина Сторчева.

За результатами змагань спортсмени нашої області вибороли вісім медалей.

Так, Денис Левін завоював чотири золоті нагороди на дистанціях: 50 м пірнання, 50 м та 100 м плавання в ластах й 100 м плавання з аквалангом.

Відбувся семінар трейнінг

22 лютого 2018 року у смт. Біловодськ пройшов третій з п'яти кущових семінарів на Луганщині з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту.

Захід організовано Луганською облдержадміністрацією спільно з Луганським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Юні жителі Луганщини відвідали Львів

У рамках проекту «Змінимо країну разом», започаткованого головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом, гуртківці Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді здійснили екскурсійну поїздку до Львова.

Групу гостинно зустріла школа-інтернат № 1 ім. Б.І. Антонича, де для гостей створили атмосферу домашнього затишку.

Знайомство з історією міста розпочалося для дітей з подорожі Стрийським парком – одним з найкрасивіших пейзажних парків Європи.

У містах і районах області: ФАПи Кремінщини отримали нове обладнання

Учора у Кремінському районі відкрили оснащені новим обладнанням фельдшерсько-акушерські пункти.

Відповідні проекти стали минулорічними переможцями обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Слід зауважити, що з перших 36 таких проектів, обраних у конкурсі в обласній держадміністрації, дев’ять – по Кремінському району.

Одним із лауреатів став проект, розроблений Голубівською сільською громадською організацією «Оберіг» та спрямований на модернізацію медичного обладнання для Голубівського та Климівського фельдшерсько-акушерських пунктів.

Професії слюсаря, зварника, машиніста та монтажника отримають підтримку держави

Кабінет Міністрів України додав ще шість професій до переліку професій загальнодержавного значення.

Підготовка за ними тепер відбуватиметься за кошти держбюджету. Рішення про внесення відповідних змін прийнято під час учорашнього засідання Уряду.

До переліку додали такі професії:

•зварник;

•машиніст дорожньо-будівельних машин;

•монтажник систем утеплення будівель;

•слюсар з механоскладальних робіт;

•слюсар-інструментальник;

•слюсар-ремонтник.

Для дітей з інвалідністю організовано обласні змагання з боулінгу

Близько 30 дітей з інвалідністю з Сєвєродонецька, Кремінної та Рубіжного випробували свої сили у турнірі з боулінгу.

«Ці змагання стали для Луганщини традиційними – вони відбуваються вже вчетверте. Подібні заходи дають можливість дітям не тільки позмагатись, а й знайти нових друзів. Вважаю, що учасники отримали задоволення від змагань», – сказала заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Євгенія Ратіхіна.

Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Горького долучається до святкування Дня рідної мови

Уже другий рік поспіль Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Горького долучається до святкування Дня рідної мови. Цьогоріч відзначення стало особливим.

 

До уваги виконавчих органів місцевих рад та військово-цивільних адміністрацій Луганської і Донецької областей

 Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України інформує про початок розгляду переліків об’єктів і заходів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів субвенції у 2018 році.

На Луганщині визначені заходи з підготовки до весняного паводку

Відбулася робоча нарада з розгляду стану готовності до пропуску льодоходу, повені і паводків у 2018 році на території Луганської області.

Її провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Відносно вжиття додаткових заходів для безпечного проходження можливих повені і паводків на території Луганщини ним надана низка доручень.

В області піротехниками ДСНС обстежено 7,3 га місцевості

Протягом минулої доби, 21 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,3 га місцевості у Попаснянському районі.

Вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Проведено моніторинг соціально-економічного розвитку Луганської області станом на 20.02.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади проведено моніторинг соціально-економічного розвитку регіону.

З інформацією можна ознайомитись за посиланням.

Міністерство інфраструктури та «Укрпошта» підтримують читачів українських друкованих видань у Луганській області

ПАТ «Укрпошта» не планує підвищувати тарифи на передплату друкованих видань читачам у Донецькій та Луганській областях.

Враховуючи необхідність поширення української преси серед жителів Донецької та Луганської областей, які проживають на контрольованій Україною території, вартість передплати повинна залишитись без змін.

Новини АТО: обстріли на Луганщині не вщухають

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Троїцьке, Новоолександрівка та Катеринівка Попаснянського району п’ять разів використовувалися 120-мм і 82-мм міномети, а також БМП.

По позиціях наших військових поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі вівся обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

Сили АТО вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформація про втрати та руйнування не надходила. 

Безкоштовний семінар для бізнесу про нововведення в ProZorro відбудеться у м.Сєвєродонецьку

27 лютого 2018 року о 15-00 годині у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4 поверх, зала засідань) відбудеться семінар для представників бізнесу (далі – семінар) на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

Організаторами заходу виступають Луганська обласна державна адміністрація та Громадська організація «Платформа громадський контроль».