Архів новин

21 февраля 2018

Визначені напрями комунікаційної й іміджевої стратегії Луганщини

Відповідні пропозиції представлені сьогодні, 21 лютого, Департаментом масових комунікацій Луганської обласної держадміністрації.

Слід відзначити, що головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом надані протокольні доручення щодо підготовки довгострокових стратегій діяльності усім підрозділам ОДА.

Визначені напрями комунікаційної й іміджевої стратегій Луганщини

Відповідні пропозиції представлені сьогодні, 21 лютого, Департаментом масових комунікацій Луганської обласної держадміністрації.

Слід відзначити, що головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом надані протокольні доручення щодо підготовки довгострокових стратегій діяльності усім підрозділам ОДА.

Обсяг експорту товарів області за минулий рік – майже 234 мільйони доларів

За підсумками 2017 року обсяг експорту зовнішньої торгівлі товарами  Луганської області становив 233,9 млн доларів США.

Зовнішньоторговельні операції проводились з партнерами 77 країн світу, повідомляє Головне управління статистики у Луганській області.

У минулому році до країн Європейського Союзу експортовано товарів на 118,0 млн доларів (50,4 % експорту області), а імпортовано з ЄС – на  58,0 млн доларів (21,2 % імпорту області).

Підбито підсумки виконання Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» від 11 листопада 2015 року № 932 Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено аналіз стану виконання Плану заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, за 2017 рік.

«Фантомівці» Луганщини зупинили нелегального перевізника

Учора фіскальним нарядом спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на блокпосту у напрямку Лисичанськ-Бахмут виявлено чергового перевізника-нелегала.

«Фантомівці» зупинили автомобіль OPEL VIVARO під керуванням громадянина 1979 року народження, жителя міста Антрацит (тимчасово непідконтрольна українській владі територія) Луганської області.

Під час перевірки з’ясувалося, що власник мікроавтобусу перевозив сімох пасажирів з Сєвєродонецька до Антрациту за 500 гривень з людини.

На Луганщині працює «гаряча лінія» з питань надання допомоги постраждалим від насильства

Домашнє насильство – це ганебне явище, із яким, на жаль, ще й досі стикаються не лише українки, а й мешканки усіх кран світу, адже насильство не залежить від національності, віку, статі, матеріального становища чи будь-яких інших факторів. Тематика домашнього насильства окутана безліччю стереотипів: «Б’є – значить, любить», «Не можна виносити сміття із дому» та інші. За інформацією Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна», в поліцію наважуються звернутися лише 10-15% постраждалих.

До уваги виконавчих органів місцевих рад та військово-цивільних адміністрацій Луганської і Донецької областей

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України інформує про початок розгляду переліків об’єктів і заходів, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів субвенції у 2018 році.

Уряд схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям, – Володимир Гройсман

Кабінет Міністрів України схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. гривень. Рішення представив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він наголосив, що рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту, який сьогодні обговорюється на різних майданчиках.

Підведено підсумки виконання Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» від 11 листопада 2015 року № 932 проведено збір та узагальнення інформації про стан виконання проектів регіонального розвитку, визначених планом заходів на 2017-2018 роки з реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, за 2017 рік.

ETSY: ПРОСУВАННЯ НА НАЙБІЛЬШІЙ HANDMADE ТОРГОВІЙ ПЛАТФОРМІ СВIТУ

ETSY – найпопулярніший в світі торговий проект, який дає можливість продавати і купувати будь-які handmade товари з будь-якої точки світу. Цієї миті на платформах ETSY в різних країнах 1,8 млн. продавців продають свої товари 30,6 млн. активним користувачам (дані за 2016 рік). Обсяг проданих товарів за 2016 рік становить 2,84 млрд. доларів США. Найактивніші покупці знаходяться в США.

СЕМІНАР «БІЗНЕС-ПЛАН ТА ПЕРЕГОВОРИ В ЦИФРОВУ ЕПОХУ»

В рамках навчальних програм Офісу з просування експорту та на базі Платформи She Exports cпільно з Посольством Держави Ізраїль в Україні, Ізраїльським центром міжнародного співробітництва MASHAV та iHUB Kyiv запрошуємо на інтенсивний тригодинний семінар з розвитку бізнесу «Бізнес-план та переговори в цифрову епоху».

Цільова аудиторія: виробники товарів та послуг, які є або планують стати експортерами.

Програма:

Безкоштовний семінар для бізнесу про нововведення в ProZorro відбудеться у Сєвєродонецьку

У Луганській обласній державній адміністрації 27 лютого 2018 року відбудеться семінар для представників бізнесу за темою «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

УВАГА! Розпочато відбірковий тур Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячої творчості «Усі ми діти твої, Україно!»

Міжнародний конкурс-фестиваль «Усі ми діти твої, Україно!» - це єдиний в Україні щорічний дитячий форум міжкультурного діалогу і мистецької дипломатії, у якому беруть участь кращі дитячі творчі колективи України і українців зарубіжжя, а також колективи національних товариств України. Метою заходу є виховання у молодого покоління духовності, патріотизму, любові до Вітчизни, шанобливого ставлення до української мови і культурних надбань українців та толерантного відношення до мов і культур інших національностей.

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено інформатора терористичної «ЛНР»

На Луганщині за матеріалами Служби безпеки України засуджено до ув’язнення інформатора бойовиків терористичної «ЛНР».

Співробітники спецслужби встановили, що протягом квітня 2014 – червня 2015 року мешканка Рубіжного за допомогою електронних каналів зв’язку передавала ватажку бойовиків на прізвисько «Лєший» дані про місця розташування, переміщення та кількісний склад військовослужбовців Збройних Сил України, транспортування військової техніки через населені пункти Луганської та Харківської областей, про затриманих правоохоронними органами України учасників терористичної «ЛНР».   

Роз’яснення щодо участі в конкурсному відборі до закладів вищої освіти осіб із порушеннями зору

У цьому році проводитиметься апробація технології проведення зовнішнього незалежного оцінювання для осіб із порушеннями зору, які в процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт – шрифт Брайля. Апробаційне тестування відбудеться під час додаткової сесії ЗНО з 2 по 11 липня.

Особи з порушеннями зору, які візьмуть участь в апробаційному тестуванні й матимуть результати цього тестування з української мови і літератури, математики та/або історії України, зможуть використати їх під час вступу на навчання до закладів вищої освіти на загальних підставах.

На Луганщині вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,8 га місцевості у Новоайдарському та Попаснянському районах.

Виявлено і вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 21 артилерійський снаряд, чотири мінометні міни та дев’ять одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент підписав Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях»

Президент Петро Порошенко під час засідання Воєнного кабінету підписав Закон України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

Новини АТО: на Луганщині один військовий загинув, п’ять – поранені

Учора вдень, 20 лютого, на Попаснянському напрямку внаслідок ворожих обстрілів загинув українській військовослужбовець, ще п’ятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Безкоштовний семінар для бізнесу про нововведення в ProZorro відбудеться у м.Сєвєродонецьку

27 лютого 2018 року о 15-00 годині у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4 поверх, зала засідань) відбудеться семінар для представників бізнесу (далі – семінар) на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

Організаторами заходу виступають Луганська обласна державна адміністрація та Громадська організація «Платформа громадський контроль».