Архів новин

12 февраля 2018

09 лютого 2018 року відбулось засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

09 лютого 2018 року о 10.00 у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, зала засідань, 4-й поверх) за участі заступника голови обласної державної адміністрації В.Р. Данієляна відбулося засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації (далі – колегія управління).

         На засіданні колегії управління було розглянуто питання:

1. Вступне слово заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Данієляна В.Р.

У Сєвєродонецьку понад 100 гонщиків змагалися по пересіченій місцевості

Відкриті спортивні зимові автомобільні змагання по пересіченій місцевості «Джип-спринт» відбулись на озері Чисте.

Вітаючи учасників гонки заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик зазначила, що обласна влада другий рік поспіль підтримує проведення таких масштабних заходів.

Буду робити все для того, щоб наші громадяни повернулись додому – Президент про звільнення українських заручників

Президент Петро Порошенко в інтерв’ю австрійському тижневику «Профіль» розповів про нещодавно ухвалений Верховною Радою Закон про реінтеграцію Донбасу, в якому на законодавчому рівні затверджується поняття російської агресії. «Там не йдеться про втрачені території. Ми не кажемо «cut and forget» (відрізати та забути - ред.), суть Закону – реінтеграція. Я проти вживання таких понять як «конфлікт у Східній Україні». Це не конфлікт у Східній Україні. Ми в Україні не маємо конфлікту. Ми потерпаємо від агресії. І саме це і затверджує Закон. Хто агресор? Російська Федерація.

Про проведення 15-21 травня 2018 р. у м. Новий сад, Республіка Сербія 85 Міжнародного сільськогосподарського ярмарку

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомляє, що за інформацією Українсько-Сербської ділової палати, у період з 15 по 21 травня 2018 р у м. Новий сад, Республіка Сербія, відбудеться 85 Міжнародний сільськогосподарський ярмарок, який є найважливішою подією агробізнесу в Південно-Східній Європі.

Росія в будь-який момент може загострити ситуацію в Україні – Президент в інтерв’ю німецькому виданню Bild

Президент Петро Порошенко зазначає, що Росія може в будь-який момент спробувати загострити ситуацію в нашій країні. Про це він сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

«У Путіна в Україні стільки армії, що він у будь-який момент може сприяти загостренню становища, якщо йому заманеться. Я одного разу розповідав канцлеру Меркель: Ви можете собі уявити, що на Сході Україні наразі перебуває більше танків, аніж є в наявності у Бундесверу? На цій невеликій території розташовано 600 танків», - сказав Петро Порошенко.

Призначено начальника управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області Луганської облдержадміністрації

12 лютого 2018 року голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням призначив Юрія Бережного на посаду начальника управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації.

Юрій Миколайович Бережний вищу освіту здобув у Луганському державному педагогічному інституті імені Т.Г.Шевченка Східноукраїнського університету та Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля.

Займався бізнесом та очолював ряд підприємств.

До розвитку громадянського суспільства на Луганщині залучені міжнародні партнери, громадські активісти та органи влади

У рамках Програми «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» в головному офісі ПРООН у Краматорську відбулося засідання «круглого столу» на тему «Сталий розвиток місцевого самоврядування через налагодження діалогу професійної влади з відповідальним громадянським суспільством».

Наше спільне завдання – забезпечити нормальні умови життя та відновити довіру людей до української влади, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 12 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз разом із першим заступником Голови Верховної Ради України Іриною Геращенко в рамках робочої поїздки відвідали прифронтові населені пункти в Попаснянському районі.

Головною метою поїздки є зустрічі з керівництвом місцевої влади, ознайомлення з гуманітарною ситуацією у районі, а також роботою КПВВ «Золоте».

Увага! Оголошення

15 лютого 2018 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  11:00.

У містах та районах області: в Лисичанську запрацював агентський пункт з надання пенсійних послуг

Ще один агентський пункт з надання пенсійних послуг, який відкрили фахівці управління Пенсійного фонду України, з’явився на Луганщині.

Відтепер мешканці південного району м. Лисичанську мають можливість отримувати відповіді на свої запитання безпосередньо за місцем проживання в приміщенні комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство №5».

Громадяни не тільки заощадять час, але й кошти на поїздки до самого управління. Адже до відкриття цього агентського пункту пенсійні послуги надавались лише в управлінні Фонду.

10 лютого 2018 року відбулося підведення підсумків виставки-конкурсу художньої творчості викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв «Поезія міського або сільського пейзажу»

10 лютого 2018 року з метою популяризації культурних традицій, сучасного мистецтва, розвитку творчого потенціалу викладачів та активізації їх професійної діяльності відбулося підведення підсумків виставки-конкурсу художньої творчості викладачів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв на тему «Поезія міського або сільського пейзажу» на базі КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча художня школа».

З маленьких «історій успіху» складається велике економічне диво

Луганська область вже четвертий рік охоплена війною, розв’язаною Росією. Попри труднощі воєнного часу завдяки зусиллям органів державної влади, громадськості та міжнародних партнерів вдається досягти економічної стабілізації.

Рушійною силою економічного відновлення є підтримка малого і середнього бізнесу. Йдеться про ініціативних людей, які здатні відкрити власну справу, забезпечити свої родини та створити робочі міста. Так Програмою розвитку ООН в Україні було розроблено та впроваджено проект для осіб постраждалих внаслідок військового конфлікту.

Визначено стратегічний план розвитку обласних спортивних установ

На порядок денний засідання колегії управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації були винесені питання стратегії розвитку спортивних закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, а  також підбиті підсумки роботи обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

10 лютого 2018 року відбувся семінар-практикум для викладачів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв на тему «Культурна пам'ять та національна ідентичність українців»

10 лютого 2018 року на базі КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча художня школа» відбувся обласний семінар-практикум для викладачів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв на тему «Культурна пам'ять та національна ідентичність українців», в якому взяв участь 51 викладач з 18 художніх шкіл і відділень шкіл мистецтв.

Академічний симфонічний оркестр запрошує на концерт фортепіанної музики!

4 лютого Луганська обласна філармонія запрошує на концерт класичної музики під керівництвом головного диригента Академічного симфонічного оркестру, Заслуженого діяча мистецтв України Євгена Тутевича.

Для української армії зібрали в області понад 11 мільйонів гривень

У січні 2018 року надходження військового збору склали 11 млн 74 тис. гривень. Це на 2,8 млн гривень більше, або на 33,2 %, ніж за відповідний період минулого року.

На Луганщині платники податків доволі відповідально ставляться до нарахування та сплати військового збору, спрямованого на захист державного суверенітету, гарантій стабільності та зміцнення економічної безпеки України.

У містах та районах області: в Старобільському районі відремонтовано школи та дитсадки

Загалом майже шість мільйонів гривень з обласного бюджету пішло на капітальні ремонти закладів освіти Старобільщини.

Так, капітально відремонтовані Старобільська загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №4, Лиманська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Підгорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Замінено вікна у Калмиківській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Старобільській ЗОШ І ступеню №2 за кошти районного бюджету.

Крім того, за рахунок районного бюджету капітально відремонтовані зовнішні стіни будівлі дошкільного навчального закладу №5 «Незабудка» та ясла-садка №8 «Джерельце».

На Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,8 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено і вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд та п’ять мінометних мін.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок відбудеться за підтримки USAID

Проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує набір на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок в Луганській області.

Метою навчання є сприяння розвитку самозайнятості та малого бізнесу. 

Випускники тренінгової програми зможуть взяти участь в конкурсі міні-грантів (до 38 тис. гривень) на заснування/перенесення свого малого бізнесу, а також будуть отримувати консультативну юридичну та методичну підтримку протягом трьох місяців.

Новини АТО: обстрілів на лінії розмежування не зафіксовано

Протягом минулої доби, 11 лютого, на Луганщині зберігалася тиша.

Вздовж усієї лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу.

Домовленостей відносно режиму припинення вогню протилежна сторона дотрималася.