Архів новин

19 февраля 2018

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба відвідує Луганщину

Засідання робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей відбулося сьогодні, 19 лютого, в облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба наголосив, що у кожній області країни необхідно розглянути та визначити основні положення відповідного регіонального плану та його впровадження.

Завдяки пільговим кредитам 13 сімей отримали житло на Луганщині

За результатами реалізації місцевих програм пільгового житлового кредитування Луганська область посіла восьме місце у всеукраїнському рейтингу. Так, у 2017 році за рахунок обласного бюджету було надано пільгових кредитів на загальну суму 6,3 млн. грн., завдяки чому 13 сімей отримали власне житло.

У минулому році в Луганській області працювали три програми, спрямовані на пільгове забезпечення житлом окремих категорій населення.

За Програмою забезпечення молоді житлом у Луганській області було надано 9 пільгових кредитів на суму 4,45 млн. грн.

Шахтарям Луганщини погашено заборгованість із заробітної плати

Це стало можливим завдяки скоординованій роботі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.

Так, з державного бюджету було виділено близько 104,5 млн грн на погашення заборгованості із заробітної плати шахтарям ПАТ «Лисичанськвугілля» та 29,4 млн грн ДП «Первомайськвугілля».

Станом на сьогодні зазначені суми перераховані на зарплатні картки шахтарів.

Відбувся перегляд німого фільму у супроводі Академічного симфонічного оркестру

17 лютого Луганська обласна філармонія запросила у концертну залу Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, де в цей вечір відбувся пергляд німого фільму «Жилець: Історія лондонського туману» (1927) геніального кінорежисера Альфреда Хічкока у музичному супроводі Академічного симфонічного оркестру.

КОНКУРС НА СТАЖУВАННЯ «ХОЛОДНИЙ ЛАНЦЮГ ПОСТАЧАННЯ» У США

 

Посольство США в Києві в рамках програми «Спеціальна Американська Бізнес-Інтернатура» (SABIT) запрошує взяти участь у стажуванні в США "Холодний ланцюг постачання" виробників продуктів харчування, сільгосппідприємства, хімічні та фармацевтичні підприємства, мережеві рітейл компанії.

За підтримки Програми відновлення та розбудови миру ПРООН відбудуться кластерні публічні діалоги

Луганська обласна державна адміністрація у партнерстві зі Східноукраїнським Національним університетом імені Володимира Даля за підтримки Програми відновлення та розбудови миру Програми розвитку ООН організує кластерні публічні діалоги для інформування широкого кола громадськості та влади різного рівня (сільський, районний, обласний) з результатами проведених досліджень щодо виявлення життєвих орієнтацій й обраних асоціацій мешканців Луганщини та представлення області у національних ЗМІ з метою обговорення ключових елементів Комунікаційної стратегії області.

У Кремінній встановлено рекорд України з ліплення вареників

У п’ятницю 16 лютого під час відзначення традиційного українського свята Масниця (Колодій) встановлено національний рекорд з ліплення вареників.

До виготовлення 3000 вареників з картоплею у Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» долучилися курсанти цього закладу, представники обласної влади та місцевого самоврядування, волонтери, громадські діячі й відомі українські артисти, які завітати на свято.

Американська програма бізнес-стажування для фахівців з України за напрямком «Холодна ланка поставок»

За інформацією Ради голів державних адміністрацій, у рамках співпраці з Американською Комерційною Службою Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і Програмою SАВІТ, яку спонсорує Міністерство Торгівлі США, відкрито нову програму бізнес-стажування для фахівців з України за напрямом «Холодна ланка поставок» (далі – Програма).

Мета Програми – знайомство з американською системою холодного ланцюга поставок.

Для участі у Програмі запрошуються:

На Луганщині працює «гаряча лінія» з надання допомоги постраждалим від насильства

Для жителів області на базі Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги працює «гаряча лінія» з питань попередження домашнього й ґендерно обумовленого насильства та дискримінації за ознакою статі.

Номер «гарячої лінії»: 066 915 72 00 (тарифікація дзвінків згідно з тарифом вашого оператора). Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 08:00 до17:00 (перерва з 12:00 до 13:00).

Новопсковська громада продовжує виборювати мільйон

Після випробувань минулих випусків соціального проекту «Громада на мільйон» на телеканалі «1+1» залишилось чотири учасники, у тому числі Новопсковська ОТГ Луганської області, а також Печеніжинська (Івано-Франківської області), Бузька (Миколаївської області) і Княгининівська (Волинської області) об’єднані громади.

У минулому випуску представники громад відвідали одну з найбільших українських ферм з вирощування овець «Меринос-Захід», створену за європейським зразком, на якій на них чекали випробування від власника та особливі призи.

Як автономізувати медзаклад: методичні рекомендації

МОЗ України оновило Методичні рекомендації з питань перетворення закладів охорони здоров’я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства.

У Сєвєродонецьку згадали героїв Майдану

Сьогодні, 19 лютого, в облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» за темою «Значення майдану» з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

Зі студентською молоддю Луганщини – майбутніми фахівцями з політології та міжнародних відносин – зустрілися учасники тих історичних подій чотирирічної давнини.

«До подій на Майдані Незалежності в Києві 2013-2014 років приєдналися активісти з багатьох куточків України, у тому числі й нашої області», – зауважила, відкриваючи зустрічі, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Навчання представників Департаменту на тренінгу з геоінформаційних систем

13-14 лютого 2018 року у місті Сєвєродонецьк в рамках проекту «Інформаційне управління, побудова карт і оцінка підтримки з метою планування допомоги та постачання в областях підвищеної потреби вздовж контактної лінії в Східній Україні» ініціативи організацій IMPACT, ACTED та Програми ООН, проведено тренінг з використання геоінформаційних систем для представників облдержадміністрації, а також спеціалістів Станично-Луганського, Попаснянського та Новоайдарського районів.

На Луганщині СБУ попередила контрабанду сильнодіючих медичних препаратів

У Луганській області співробітники Служби безпеки України попередили на Луганщині контрабанду через митну територію України медичних препаратів, які містять сильнодіючу речовину метандієнон.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Луганщини регулярно отримував поштовими відправленнями з Республіки Молдова анаболічні стероїди, заборонені в Україні до вільного обігу. Потім ділок автотранспортом контрабандою переправляв медпрепарати до РФ.

Вчителі англійської, що навчатимуть першокласників, підвищать кваліфікацію за сприяння Кембриджського університету

17524 учителі англійської мови, що навчатимуть першокласників у 2018 році, пройдуть обов’язкове підвищення кваліфікації за методикою змішаного навчання – частина курсу буде дистанційною, частина – очною.

Щоб зареєструватися на курс, вчителю потрібно звернутись до методиста в обласному Інституті післядипломної педагогічної освіти регіону, де розташована його школа. Саме вони займаються всіма організаційними питаннями підвищення кваліфікації. Учителів навчатимуть підготовлені тренери, яких вже пройшли підготували партнери Міністерства освіти і науки України.

Програма від Данської Ради у справах біженців (Danish Refugee Council), спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

Програма від Данської Ради у справах біженців (Danish Refugee Council), спрямована на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні

 

            Данська Рада у справах біженців (Danish Refugee Council) починає нову програму, спрямовану на підтримку внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту в Україні, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та стабілізації їх життя шляхом надання можливості отримання професійної освіти.

На Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,9 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено і вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди, одну мінометну міну та чотири одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Лозно-Олександрівській ОТГ 29 квітня відбудуться перші вибори

На неділю, 29 квітня 2018 року, Центральна виборча комісія призначила вибори у 40 об’єднаних територіальних громадах: чотирьох міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ. До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських – чотири, селищних – 16, сільських – 113).

Навчання представників української поліції

13-15 лютого у Києві відбувся навчальний семінар з питань забезпечення прав людини і верховенства права, свободи слова і безпеки журналістів. У навчанні взяли участь близько тридцяти співробітників поліції з різних регіонів України, які слухали виступи професійних експертів з Канади, ЮНЕСКО, України, а також представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Новини АТО: у Попаснянському районі отримав поранення наш воїн

Учора вдень, 18 лютого, внаслідок ворожого обстрілу з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району поранено українського військовослужбовця.

Крім того, за минулу добу об’єднані російсько-терористичні бандформування п’ять разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Троїцьке Попаснянського району двічі застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети.

По позиціях сил АТО біля села Кримське Новоайдарського району двічі вівся обстріл зі 120-мм і 82 мінометів.