Архів новин

14 февраля 2018

За рік на Луганщині вилучені підакцизні товари на суму 3,5 млн гривень

Минулоріч співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») вздовж лінії розмежування викривали правопорушення на лінії розмежування та контрольних пунктах в'їзду-виїзду, здійснювали державний контроль за дотриманням вимог чинного законодавства під час ведення господарської діяльності суб’єктами господарювання та порядку переміщення осіб й вантажів.

Зокрема, в районах між населеними пунктами Попасна – Кримське, Трьохізбенка – Лобачеве, Щастя – Станиця Луганська.

Проблеми жителів Біловодщини розглянуті на виїзному особистому прийомі керівництва облдержадміністрації

Сьогодні заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян провів виїзний особистий прийом громадян у Біловодському районі.

Так, з проблемою передачі у власність майна ОКП «Компанія «Луганськвода» до Біловодської селищної ради та створення самостійного комунального підприємства звернувся директор Біловодського ремонтно-експлуатаційного підприємства.

Староста одного з округів Біловодської селищної об`єднаної територіальної громади порушив питання ремонту автодороги Данилівка-Третяківка на підставі генерального плану відбудови інфраструктури населених пунктів.

У містах і районах області: в Попасній відкрили спортивний комплекс

У місті Попасна запрацював спортивний комплекс «Локомотив», у якому проводитимуть заняття з міні-футболу, баскетболу, волейболу, боротьби та фітнесу.

Реконструкція будівлі розпочалася восени 2017 року. Добудова другого поверху, капітальний ремонт існуючих приміщень, установка нових тренажерів виконані менш ніж за півроку.

Роботи проведені за рахунок співфінансування – кошти виділені з державного фонду регіонального розвитку, районного та міського бюджетів.

На Луганщині введено в експлуатацію спортивний зал школи-інтернату

Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у Луганській області видано сертифікат готовності на об’єкт: «Будівництво спортивної зали з адміністративно-побутовою пристройкою для КЗ «Кремінська обласна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» на Луганщині в м. Кремінна, вул. Мічуріна,18.

Замовником будівництва виступило Управління капітального будівництва Луганської обласної державної військово-цивільної адміністрації.

Площа приміщень спортзалу і прибудови  складає 695,7 м² та розрахована на 36 учнів.

Прес-служба ДАБІ України

Європейський регіональний форум

Вперше в Україні,  21 лютого 2018 року, в рамках найбільшої європейської події в галузі індустріальної політики – European Union Industry Day (далі – EU Industry Day) відбудеться Європейський регіональний форум «Український бізнес в системі європейських ланцюгів доданої вартості та створенні нових потоків цінностей» (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, Торгово-промислова палата України).

Президент воїнам-афганцям: Вдячний всім, хто, змінивши цивільний одяг на військову форму, став на захист української землі

Українські воїни-афганці з першого дня вийшли на Майдан, протестуючи разом з українським народом проти свавілля режиму, першими у найтяжчі місяці війни стали на захист України від російської агресії. І по нині перебувають на передньому краї боротьби з агресором. Про це сказав Президент Петро Порошенко на урочистому зібранні, присвяченому Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди відзначення 29-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Уряд затвердив Річну національну програму Україна-НАТО

Кабмін затвердив Річну національну програму (далі – РНП) під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік, а також схвалив відповідний проект Указу Президента для подальшого внесення акта на підпис глави держави.

"РНП є головним програмним документом, що спрямовує та регулює весь комплекс питань співробітництва з НАТО. Програма на 2018 рік містить 444 заходи за участі 58 міністерств та відомств, не враховуючи місцеві органи влади та інші інституції й організації", - йдеться у повідомленні.

Луганщина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

Сьогодні, 14 лютого, в облдержадміністрації відбулося засідання урочистого розширеного правління Луганської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), участь у якому взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«День вшанування учасників бойових дій на території інших держав об’єднує тих, для кого «інтернаціональний борг» – це світла пам’ять і гіркі втрати», – наголосив очільник області.

На Луганщині СБУ викрила посадовця, який підробив диплом про вищу освіту

У Луганській області Служба безпеки України викрила посадову особу однієї з державних установ, яка використовувала підроблений диплом про вищу освіту.

У зв’язку із призначенням керівництвом установи одного із співробітників на нову посаду, яка передбачає допуск до державної таємниці, СБУ провела спеціальну перевірку, у ході якої виявила використання підробленого документу. Правоохоронці встановили, що насправді чиновника було відраховано з 4 курсу вишу за неуспішність, а його «документ» про вищу освіту виготовлено на комп’ютері, за допомогою скан-копії диплому іншої особи.

Вперше за останні три роки в області прооперована дитина з деструктивним гострим апендицитом

В Луганській обласній дитячій клінічній лікарні при співпраці з кафедрою хірургії та хірургії Луганського державного медичного університету прооперована дитина зі Сватівського району з деструктивною формою гострого апендициту.

Завдяки придбанню сучасного європейського обладнання та інструментів для лапароскопічної хірургії фірми LemkeVision (Німеччина) з’явилась можливість надання спеціалізованої мініінвазивної хірургічної допомоги дітям. 

ДИСКУСІЯ-ТРЕНІНГ ЩОДО ВИВЕДЕННЯ ПРОДУКЦІЇ (ПОСЛУГ) НА РИНКИ США ТА КАНАДИ

 

У зв'язку із зацікавленістю представників ділових кіл до ринків США та Канади, Торгово-промислова палата України організовує тренінг у форматі дискусії на тему: «Роль Посольств у просуванні українського експорту: американський досвід».

Під час тренінгу будуть оговорені наступні питання:

Звіт голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза про підсумки роботи облдержадміністрації за 2017 рік

Звіт голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза про підсумки роботи облдержадміністрації за 2017 рік

В області планують збудувати молочний комплекс на 100 голів великої рогатої худоби

Два фермерські господарства «АС-АГРО» та «АГРО+» Станично-Луганського району висловили бажання взяти участь у державних та обласних програмах підтримки сільського господарства.

Насамперед, це стосується будівництва молочного комплексу на 100 голів корів та реконструкції свинокомплексу на 1 тис. голів площею 2 тис. кв. м на суму 3 млн гривень.

На Луганщині вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 13 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 0,8 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено та вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряда, одну мінометну міну та дві одиниці інших вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Увага! Перевірка системи оповіщення цивільного захисту

14 лютого 2018 року з 13:45 до 14:00 буде проведено щомісячну технічну перевірку регіональної системи централізованого оповіщення із запуском електросирен в навчальних цілях.

Захід проводиться відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 15 січня 2018 року.

Просимо дотримуватися спокою.

Діти з Новоайдарського району вирушили на відпочинок на Київщину

34 дитини з сіл Смолянинове, Денежникове, Муратове та Новоохтирка вирушили до Київської області у позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Лісова Застава».

Це оздоровчий табір психологічного розвитку. «Лісова Застава» створена волонтерами.

Програма табору побудована на психологічних тренінгах, рухливих іграх на свіжому повітрі та дитячо-волонтерському русі «Добровозік».

Технічна перевірка автоматизованої системи централізованого оповіщення

14 лютого 2018 року з 13:45 до 14:00 буде проведена  щомісячна технічна перевірка регіональної системи централізованого оповіщення із запуском електросирен у навчальних цілях. зазначений захід  проводиться відповідно   Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

 

 

 

Сьогодні, 13 лютого, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуто питання загрози підтоплення діючих шахт «Золоте», «Карбоніт» та «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» і прилеглих населених пунктів області.

Ці об’єкти підтоплюються водами шахт «Первомайська» та «Голубівська», які розташовані на тимчасово окупованій території Луганщини.

Інформація за 13.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 13.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 12.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 12.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 1, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 1.

 

Кількість пожеж – 0, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 11.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 11.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 10.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 10.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 2, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Новини АТО: у Попаснянському районі бойовики застосували артилерію

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування сім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку міста Попасна, сіл Троїцьке та Новозванівка вівся обстріл зі 122-мм гармат, 120-мм й 82-мм мінометів, зенітних установок, автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

По позиціях українських військових поблизу смт Станиця Луганська застосовувалася стрілецька зброя.

Сили АТО вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.

Інформація за 09.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 09.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 0, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 08.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 08.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 5, з них:

у житловому секторі –5;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 07.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 07.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 5, з них:

у житловому секторі –4;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 1;

інші – 0.

Інформація за 06.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 06.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 3, з них:

у житловому секторі –3;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 05.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 05.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.