Архів новин

07 февраля 2018

На платформі iGov створені нові послуги для Луганської області

З метою створення умов для досягнення європейських стандартів якості послуг, відкритості та прозорості діяльності органів державної влади Луганська облдержадміністрація домовилась про запуск нових послуг на платформі iGov для Луганської області.

Впровадження аграрних розписок на території Луганської області

Що таке аграрна розписка, її відмінності та переваги серед інших фінансових інструментів. Ці питання були обговорені під час семінару, проведеного Департаментом агропромислового розвитку за ініціативи міжнародного проекту Програм з розвитку фінансування агросектору IFC, Група Світового банку.

         Перед учасниками семінару були представлені основні результати впровадження аграрних розписок у восьми пілотних областях, заходи заплановані у Луганській області та очікувані результати впровадження розписок.

Агенція регіонального розвитку повинна стати платформою для залучення світових експертів, – Юрій Гарбуз

Агенція регіонального розвитку Луганської області вибудовує зв’язки з органами місцевого самоврядування, обласною владою та бізнесом. Так, за перший рік своєї роботи АРР підготувала 7 проектних заявок на конкурс Державного фонду регіонального розвитку за різними напрямами: покращання доступу до освітніх, медичних та соціальних послуг, поліпшення умов водозабезпечення та транспортного сполучення у громадах.

Майже 367 мільйонів гривень податків і зборів перерахували платники області до зведеного бюджету держави

У січні 2018 року платники Луганської області сплатили до зведеного бюджету країни 366,6 млн гривень. Зокрема, до державної скарбниці надійшло 172,8 млн гривень.

Платниками області забезпечено надходження до державного бюджету за січень 2018 року: податку на доходи фізичних осіб – 44,1 млн гривень; податку на додану вартість – 89,2 млн гривень; податку на прибуток підприємств – 3,4 млн гривень; акцизного податку –1,5 млн гривень.

Уряд схвалив програми підтримки аграріїв у 2018 році на 6,3 мільярдів гривень

Кабінет Міністрів України схвалив програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Державного бюджету на 2018 рік. Загальна сума підтримки складе 6,3 млрд гривень проти 5,5 млрд гривень у минулому році.

Основні зусилля сконцентровано на галузях, які зможуть забезпечити довготривалий економічний ефект.

Зокрема, передбачено:

- компенсація 25 % вартості придбання нової сільгосптехніки та обладнання українського виробництва;

Сьогодні вся Європа відзначає річницю підписання Договору про утворення Європейського Союзу

7 лютого 1992 року в місті Маастрихт (Нідерланди) міністри закордонних справ, економіки та фінансів країн-членів Європейської економічної спільноти (ЄЕС) підписали «Договір про утворення Європейського Союзу», який передбачав трансформацію ЄЕС в новий економічний, валютний, а у перспективі і політичний Європейський Союз (ЄС).

На Луганщині діятимуть ще чотири опорні школи

Відповідні рішення прийняті на сесіях Кремінської, Станично-Луганської та Міловської районних рад.

Так, опорним закладом у Міловському районі обрано гімназію Міловської райради з двома філіями – Калмиківською та Стрільцівською загальноосвітніми школами І-ІІ ступенів.

Статус опорного закладу надано КЗ «Теплівський навчально-виховний комплекс Станично-Луганського району Луганської області», до якого здійснюється підвезення дітей з трьох сіл.

Сільгоспвиробникам Луганщини представили новий інструмент кредитування – аграрні розписки

Сьогодні, 7 лютого, для аграріїв області відбувся навчальний семінар щодо впровадження проекту «Аграрні розписки в Україні».

Вітаючи присутніх, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зауважив, що Луганщина – аграрна область. У минулому році вона показала рекордну цифру за врожайністю зернових культур  – 1, 327 млн тонн. Тому одним з приорітетних напрямів керівництва облдержадміністрації – є підтримка та розвиток діяльності сільськогосподарської галузі.

Державна підсумкова атестація після початкової школи проводитиметься лише з двох предметів

Державна підсумкова атестація після четвертого класу цього року проходитиме лише з двох предметів, матиме виключно моніторинговий характер, а завдання ДПА для дітей укладатимуть самі вчителі.

Так, при переході до п’ятого класу діти писатимуть ДПА у формі контрольних робіт з української мови (передбачає оцінювання результатів навчання одразу з української мови та читання) і математики. Попередні роки четвертокласники писали ДПА з трьох предметів, адже знання з української мови і читання перевірялися в межах двох різних контрольних робіт.

З обласного бюджету протягом минулого року надано допомогу 71 учаснику АТО та членам їх сімей

В органах соціального захисту населення області станом на січень 2018 року на обліку перебуває 6,114 тис. учасників антитерористичної операції, у тому числі:

- 6032 учасники бойових дій, які безпосередньо приймали участь в АТО;

- 29 інвалідів війни, інвалідність яких пов’язана з проходженням військової служби на території проведення АТО;

- 53 члени сімей загиблих військовослужбовців, що приймали участь в АТО.

З 1 січня 2018 року змінено встановлену вартість на тверде паливо та скраплений газ для субсидій

Постановою Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2017 року «Про внесення змін у додатку 1 і 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 року № 411»  уточнено основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2018-2020 роки за трьома сценаріями, у тому числі індекс споживчих цін з урахуванням актуалізованої інформації щодо поточної економічної ситуації, актуалізації ряду припущень, що враховують вплив зовнішніх та внутрішніх чинників.

З 1 січня 2018 року встановлена вартість на тверде паливо і скраплений газ для надання пільг і житлових субсидій

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.12.2017 № 906 «Про внесення змін у додатку 1 і 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 2017 року № 411»  уточнено основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2018-2020 роки за трьома сценаріями (далі – Прогноз), у тому числі індекс споживчих цін з урахуванням актуалізованої інформації щодо поточної економічної ситуації, актуалізації ряду припущень, що враховують вплив зовнішніх та внутрішніх чинників.

УКРАЇНСЬКО-ІНДОНЕЗІЙСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

В рамках проведення Третьої міжурядової українсько-індонезійської Комісії з економічного та технічного співробітництва, 21-го лютого 2018 року в ТПП України відбудеться Українсько-індонезійський бізнес-форум. Організаторами форуму виступають Торгово-промислова палата України та Індонезійська торгово-промислова палата. Форум відбудеться за активної підтримки Посольств обох країн.

ІІ МІЖНАРОДНИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ «БІЗНЕСWOMAN 2018»

II Міжнародний бізнес-форум «БізнесWOMAN 2018» пройде 23 квітня 2018 року у Києві

Мета форуму: консолідація жінок бізнесу, політики та соціальної сфери задля налагодження тісної співпраці, обміну досвідом, репрезентації України у світі та сприяння розвитку малого і середнього бізнесу жінок.

Організатор: Журнал «БізнесWOMAN»

Співорганізатори: компанія BusinessGathering, ГО «Інститут партнерства та сталого розвитку»

ЩОРІЧНІ ПРЕЗЕНТАЦІЇ ВІД АЗІЯ ІНТЕРНЕШИНАЛ ТРЕЙД

Оголошено про початок реєстрації на заходи «19-та щорічна презентація від Азія Інтернешинал Трейд (Фабрика, текстиль, тканини) 2018», яка відбудеться 27-29 березня у м. Карачі, і «20-та щорічна презентація від Азія Інтернешинал Трейд (Фабрика , текстиль, тканини) 2018», яка відбудеться 08-10 вересня у м. Лахор.

«CFT Asia, Азія Інтернешинал Трейд» - найбільша торгова марка на території Пакистану, яка пропонує співпрацю в наступних секторах:

На Луганщині вилучено одинадцять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 6 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 19,55 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено і вилучено одинадцять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, дві мінометні міни, одну ручну гранату та шість одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Держархіві області на зберіганні знаходиться 15 тисяч документів Національного архівного фонду

Про підсумки роботи архівних установ області у 2017 році та пріоритетні завдання на 2018 рік йшлося на розширеному засіданні колегії Державного архіву Луганської області, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Під час засідання директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська розповіла, що за цей час вдалося вирішити низку питань матеріально-технічного забезпечення.

Так, на сьогодні прийнято на державне зберігання біля 15 тис. документів  Національного архівного фонду

Програма розвитку стартапів MHP accelerator

4 листопада Radar Tech, Agrohub та МХП запустили програму розвитку стартапів MHP accelerator. У цьому наборі проект сфокусується на технологічних рішеннях, які можуть бути застосовані в роботі агрохолдингу. Серед можливостей для стартапів – доступ до ресурсів і виробничої базі агрохолдингу, менторська підтримка від ключових експертів МХП, 250+ годин теорії та практики, нетворкінгу під час динамічної навчальної програми за участю 30+ українських і міжнародних лекторів. А головне – можливість поборотися за головний приз у розмірі 300 000 гривень на подальший розвиток рішення.

Новини АТО: на Луганщині поранено двох наших військових

Вчора, 6 лютого, внаслідок ворожих обстрілів поблизу населених пунктів Новоолександрівка Попаснянського району та Кримське Новоайдарського району отримали поранення два українських військовослужбовця.

Загалом протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж усієї лінії розмежування.