Прес-центр7 лютого 2018, 16:02

Агенція регіонального розвитку повинна стати платформою для залучення світових експертів, – Юрій Гарбуз

Агенція регіонального розвитку Луганської області вибудовує зв’язки з органами місцевого самоврядування, обласною владою та бізнесом. Так, за перший рік своєї роботи АРР підготувала 7 проектних заявок на конкурс Державного фонду регіонального розвитку за різними напрямами: покращання доступу до освітніх, медичних та соціальних послуг, поліпшення умов водозабезпечення та транспортного сполучення у громадах.

АРР акумулює ініціативи щодо регіонального розвитку Луганської області від активних представників на місцях. Працівники агенції сформували каталог проектних та передпроекнтних пропозицій територій (райони, міста, ОТГ), який включає 322 картки проектів на суму понад 2,2 млрд гривень. Найпоширенішими у каталозі представлені проекти у сфері охорони здоров’я – 78, дорожньо-транспортної інфраструктури – 40, культури – 36, житлово-комунального господарства – 33, освіти – 32.

«Агенція регіонального розвитку повинна стати платформою для залучення світових експертів у сфері розвитку різних галузей. Головною метою є підготовка аналітики умов на місцях для розвитку громад, експертний супровід інфраструктурних та бізнес-проектів», - наголосив Юрій Гарбуз під час підведення підсумків роботи АРР за 2017 рік.

Для сприяння реалізації проектів, АРР уклала меморандуми про співробітництво з низкою міжнародних організацій. Зі свого боку, вже чотири об’єднані територіальні громади підписали меморандуми про співпрацю з АРР: Новопсковька, Чмирівська, Білокуракинська та Троїцька. Агенція за час своєї роботи створила п’ять проектних  заявок на міжнародні гранти.

У рамках реалізації Стратегії розвитку Луганської області Агенцією регіонального розвитку було подано технічне завдання на проект програми «Створення індустріального парку на території Лисичансько-Сєвєродонецько-Рубіжанського промислового вузла Луганської області».

Агенція регіонального розвитку була заснована 28 вересня 2016 року. АРР – це команда експертів, аналітичний центр, проектний офіс, майданчик для співпраці влади, бізнесу та громади. Головна місія АРР – об’єднання зусиль влади, бізнесу та громади для забезпечення сталого розвитку Луганщини.