Архів новин

20 февраля 2018

На Луганщині вшанували Героїв Небесної Сотні

Урочисті заходи до Дня Героїв Небесної Сотні відбулися сьогодні, 20 лютого, у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Юрій Гарбуз привітав нових співробітників батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1» з прийняттям присяги

Сьогодні, 20 лютого, в Сєвєродонецьку 49 нових співробітників батальйону поліції особливого призначення «Луганськ-1» присягнули на вірність українському народові. Урочисте складання Присяги пройшло у спортивній залі тренінгового центру при Головному управлінні Нацполіції в Луганській області. Почесними гостями церемонії були голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз та начальник ГУНП в Луганській області генерал поліції третього рангу Сергій Коміссаров.

Конкурс «Громадська синергія: посилення участі громадськості в євроінтеграційних реформах»

Міжнародний фонд “Відродження” за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує Додатковий конкурс «Громадська синергія: посилення участі громадськості в євроінтеграційних реформах».

Ефективне виконання Угоди про асоціацію Україна-ЄС, досягнення цілей Східного партнерства та, у цьому зв’язку, здійснення реформ, які сприяють європейській інтеграції України, потребує активного та системного залучення громадянського суспільства. На сьогодні існує два інституційно визначених механізми скоординованої громадської участі.

Дедлайн - 12 березня 2018  року

Луганщина готова до трансформації інтернатних закладів

Прес-конференція відносно впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2018-2026 роки в Луганській області відбулася сьогодні, 20 лютого, у Сєвєродонецьку у рамках відповідного семінару.

Україна має підвищити відповідальність за недотримання вимог доступності для людей з інвалідністю до будівель і споруд

8 лютого 2018 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні урядовий законопроект №6536 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення вимог законів України, спрямованих на створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель і споруд. Відповідне рішення підтримали 241 народний депутат.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

У Старобільському районі «Фантом» припинив незаконну реалізацію бензину

Співробітники фіскального наряду Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») в ході проведення заходів, спрямованих на виявлення фактів порушення вимог податкового законодавства України, встановили факт незаконного зберігання та реалізації паливо-мастильних матеріалів.

21-24 лютого 2018 року у м. Сєвєродонецьку на базі готелю «Мир» Громадська організація «Український кризовий медіа-центр» організовує ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт»)

          21-24 лютого 2018 року у м. Сєвєродонецьку на базі готелю «Мир» Громадська організація «Український кризовий медіа-центр» організовує ІІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» («Музей відкрито на ремонт») у рамках проекту «Зміцнення громадської довіри», який фінансується Агенством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Кімонікс Інтернешнл Інк.

Луганщина не залишиться у групі «послідовників послідовників»

«Сьогодні Луганщина не має символів, брендів, які б чітко асоціювались з нашим регіоном. Саме тому за підтримки ПРООН було проведено дослідження потреб ідентифікації Луганської області, у якому взяли участь 1200 респондентів», ­– повідомила радник ПРООН з питань примирення та соціальної єдності Ганна Борова.

Результати дослідження «Позиціонування області в контексті реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року» презентовані сьогодні, 20 лютого, в рамках публічних діалогів з громадськістю.

ЄС та Україна посилюють співпрацю в транспортній сфері

20 лютого в Києві пройшов перший транспортний діалог високого рівня. У ньому взяли участь Міністр інфраструктури України Володимир ОМЕЛЯН та Генеральний директор Європейської Комісії з мобільності та транспорту Генрик ГОЛОЛЕЙ. Вони обговорили питання транспортних відносин з метою посилення двосторонньої співпраці щодо всіх видів транспорту задля кращого взаєморозуміння та обміну досвідом. Сторони досягнули згоди щодо необхідності пришвидшити реформування української транспортної галузі відповідно до вимог Угоди про асоціацію.

Юні художники Кремінщини побували на Закарпатті

Учні Кремінської районної дитячої художньої школи, які є переможцями «Україна очима дітей АТО-2», завітали до Закарпаття.

Подорож організована Всеукраїнською громадською молодіжною організацією «Молодіжний Рух «Здорова Україна» та Закарпатською облдержадміністрацією задля арт-терапії дітей із зони АТО.

Святковий симфо-рок концерт Академічного симфонічного оркестру за участю композитора і виконавця Олексія Ревенко!

3 березня о 18:00, у перші весняні дні та напередодні Міжнародного жіночого дня, у Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбудеться святковий концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії, присвячений найулюбленішому весняному святу. 

85 МІЖНАРОДНИЙ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ ЯРМАРОК

Повідомляємо, що 15-21 травня 2018 р. у м. Новий Сад, Республіка Сербія, відбудеться 85 Міжнародний сільськогосподарський ярмарок – найважливіша подія агробізнесу в Південно-Східній Європі.

Найзначніші сегменти ярмарку:

SMART EXPORTER: ЕЛЕКТРОННІ РЕСУРСИ, РЕГУЛЮВАННЯ ТА ВИМОГИ ДО ЕКСПОРТУ ДО ЄС

Інформуємо, що 01 березня 2018 року стартує онлайн-курс «Smart exporter: електронні ресурси, регулювання та вимоги для експорту до ЄС». Цей продукт – спільний результат роботи студії онлайн-освіти EdEra та експортного тренера і консультанта Олега Мирошніченка за підтримки Western NIS Enterprise Fund.

Матеріали курсу апробовані авторитетними українськими експертами за напрямками технічного регулювання, харчової безпечності, інтелектуальної власності, державних закупівель, а також практиками міжнародного бізнесу.

Важливо: оприлюднено графік передачі земельних ділянок об’єднаним громадам

Стало відомо, у якій послідовності об’єднані територіальні громади  отримуватимуть у власність державні землі.

Держгеокадастр оприлюднив «План-графік передачі земельних ділянок у власність об’єднаних територіальних громад на 2018 рік».

Тож, навесні землю отримають три громади Луганщини: Красноріченська селищна ОТГ (у березні), Біловодська селищна ОТГ (у квітні) та Чмирівська сільська ОТГ (у травні).

Влітку – Новопсковська (у червні), Білокуракинська (у липні) та Нижньодуванська (у серпні) селищні ОТГ.

Конкурс стійких бізнес-рішень «СТАЛО»

Організатори конкурсу СТАЛО, в партнерстві з «Філіп Морріс Україна», шукають найкращі стійкі бізнес-рішення українських підприємців з позитивним соціальним ефектом та лояльні до навколишнього середовища.

Проводячи конкурс СТАЛО, організатори прагнуть довести, що в Україні вже є підприємці, бізнес яких спирається на сталий розвиток. Тобто вони ефективно використовують ресурси, зводячи до мінімуму забруднення навколишнього середовища, дають позитивний соціальний ефект та при цьому є економічно життєздатними.

Президент підписав Закон щодо забезпечення будівництва меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до пункту 62 Розділ V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо спорудження меморіально-музейного комплексу Героїв Небесної Сотні».

«Спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні можливе тільки за адресою «Алея Героїв Небесної Сотні». Ні в якому іншому місці. Це святе місце не лише для кожного з нас, хто там був і тримав оборону, а для кожного українця в Україні і світі» , - наголосив Президент.

На Луганщині вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,8 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Виявлено і вилучено сім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: три артилерійських снаряди, дві мінометні міни, одну ручну гранату та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні

Чотири роки тому у цей день відбулась одна з найкривавіших подій у сучасній історії нашої держави.

Колишня влада усвідомлюючи, що контроль та ініціативу під час подій Євромайдану остаточно втрачено, намагалася зберегти свою диктатуру.

Уранці 20 лютого 2014 року під час захоплення демонстрантами Жовтневого палацу та Українського дому співробітники «правоохоронних органів» застосували зброю проти майданівців.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні

Дорогі земляки!
 

В історії кожної держави є події, які з народу роблять націю, з країни державу. Євромайдан став саме таким поворотним моментом. Українці довели, що за свободу і гідність ладні віддати життя.

18-20 лютого 2014 року прямо посеред столиці розгорнулася справжня кривава трагедія, у якій загинуло більше сотні протестувальників, тисячі зазнали поранень.

Схід і Захід разом. Зміни в розкладі руху залізничного транспорту

ПАТ «Укрзалізниця» працює над вдосконаленням пасажирського сполучення між містами Донбасу. Так, з 10 грудня 2017 року завдяки початку щоденного курсування поїзда №45/46 Ужгород – Лисичанськ Луганська область отримала пряме сполучення із Закарпаттям, Львівщиною, а також із Рівненською та Житомирською областями.

Курсування зазначеного потяга значно спрощує існуючі туристичні маршрути та може зацікавити подорожуючих до Львова, а також до місць відпочинку та лікувально-оздоровчих закладів в українських Карпатах, виїжджаючим до країн Європи тощо.

Новини АТО: українського військового поранено під Кримським

Протягом минулої доби, 19 лютого, вздовж лінії розмежування один раз порушено режим тиші.

Внаслідок ворожого обстрілу позицій сил АТО поблизу села Кримське Новоайдарського району з 82-мм міномету отримав поранення наш військовослужбовець.