Архів новин

16 февраля 2018

Юні плавці з інвалідністю привезли 11 медалей зі спартакіади «Повір у себе»

У місті Слов’янськ відбулась Х відкрита обласна спартакіада «Повір у себе» на призи Героя України, Заслуженого майстра спорту України Віктора Смірнова.

Участь у змаганнях взяли понад 100 юних спортсменів.

Луганську область представили вісім учасників, які за результатами Спартакіади завоювали 11 медалей.

Так, Вікторія Гордієнко отримала три золота у плаванні вільним стилем на дистанції 50 м, брасом на 50 м та плаванні на спині на 50 м. Також юна спортсменка виконала часовий норматив ІІ розряду.

Знаком пошани «Захиснику Луганщини» (посмертно) Юрій Гарбуз нагородив загиблого військовослужбовця 58-ої ОМПБр Дмитра Сискова

Сьогодні, 16 лютого, у Новоайдарському районі голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз вручив обласні відзнаки і нагороди бійцям 58-ї окремої мотопіхотної бригади з нагоди третьої річниці від дня її утворення.

58-а окрема мотопіхотна бригада оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУз липня минулого року виконує бойові завдання в Луганській області.

Розглянута діяльність агенцій регіонального розвитку в реалізації державної політики

Відбулася перша координаційна нарада директорів агенцій регіонального розвитку і Групи радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «U-LEAD з Європою».

У заході взяли участь Генеральний директор Директорату регіонального розвитку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Олена Бойко, а також представники Офісу з просування експорту при Мінекономрозвитку України та Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

Інформація за 14.02.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 14.02.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж – 1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Проект ЄС допоміг Україні розпочати реформу ринку електричної енергії

Дворічний проект Твіннінг «Підтримка Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг в процесі реформування ринку електричної енергії» добігає кінця. Європейським партнером проекту виступив словацький національний регулятор (RONI), повідомили на закритті проекту 15 лютого. Словацькі колеги допомагали українському регулятору (НКРЕКП) в реалізації Закону про ринок електричної енергії, прийнятого Верховною Радою України в квітні 2017 року. Проект тісно співпрацював с Агентством ЄС із взаємодії регуляторів у сфері енергетики (ACER).

У містах і районах області: відкрито віддалене робоче місце в Нижньодуванській селищній раді

Відтак пенсійні послуги стали ближчими для мешканців Нижньодуванської об’єднаної громади Сватівського району, де Білокуракинське об’єднане управління Пенсійного фонду України відкрило віддалене робоче місце з обслуговування громадян.

Після урочистого відкриття фахівці управління провели перший прийом громадян та надали консультативну допомогу пенсіонерам та працюючим мешканцям громади щодо пенсійного забезпечення.

Довідково: на цей час в Луганській області відкрито 24 пункти обслуговування громадян – 18 віддалених робочих місць та 6 агентських пунктів.

У Кремінній встановлено рекорд України з ліплення вареників

Сьогодні у Кремінній під час відзначення традиційного українського свята Масниця (Колодій) встановлено національний рекорд з ліплення вареників.

До виготовлення 3000 вареників з картоплею у Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» долучилися курсанти цього закладу, представники обласної влади та місцевого самоврядування, волонтери, громадські діячі й відомі українські артисти, які завітати на свято.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМОЧІНОГО ПОТЕНЦІАЛУ КОРОЛІВСТВА САУДІВСЬКОЇ АРАВІЇ

01 березня 2018 року в ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, 1-й поверх, кім. 101) відбудеться Презентація торговельно-економічного потенціалу Королівства Саудівської Аравії. В заході планується участь Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Саудівська Аравія в Україні пана Джудія Аль-Хазала.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 40,9 %) в області

За сьомий тиждень 2018 року, станом на 16 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 40,9 %).

При епідемічному пороговому рівні 97,2 захворюваність склала 54,7 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 4 088 осіб, з них 2 818 (68,9 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 193 хворих, у тому числі 124 дитини віком до 14 років.

На Луганщині триває проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо попередження насильства

У рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» для школярів старших класів, вчителів, батьків, керівництва селищної ради та небайдужих мешканців селищ Малорязанцево та Вовчоярівка Попаснянського району проведено виїзний захід.

Під час його учасникам розповіли про проблематику насильства та шляхи допомоги, ознайомили з відповідними структурами і службами, що допомагають постраждалим, а також проінформували про роботу контактних осіб, які також можуть надавати кваліфіковану підтримку.

Інформаційне наповнення баз даних містобудівного кадастру розглянуто на колегії управління містобудування та архітектури

На засіданні колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації підбито підсумки роботи управління та відповідних місцевих органів за 2017-й та визначено пріоритетні напрями на поточний рік.

З доповіддю щодо підсумків роботи виступив голова колегії, заступник начальника управління – начальник відділу, в.о. начальника Михайло Івасішин.

Також на заході обговорені питання організації роботи з інформаційного наповнення баз даних містобудівного кадастру на місцевому рівні.

На Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 15 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,7 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Виявлено і вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, дві мінометні міни та чотири одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У містах і районах області: минулого року лікарі Міловського району отримали квартири

Так, за рахунок обласного бюджету реконструйовано приміщення стоматологічного відділення Міловського районного територіального медичного об’єднання під житлові квартири. Там облаштовані чотири однокімнатні квартири для лікарів майже на 1,5 млн  гривень.

Також за кошти облбюджету для Міловського РТМО придбано рентгенодіагностичне обладнання. Субвенція –  4,5 млн гривень.

Крім цього, завершено зовнішні ремонтні роботи харчоблоку Міловської центральної районної лікарні. Зараз тривають внутрішні заходи. Субвенція надана з державного бюджету у розмірі 1,484 млн гривень.

Новини АТО: доба обійшлася без обстрілів

Протягом минулої доби, 15 лютого, на Луганщині зберігалася тиша.

Вздовж усієї лінії розмежування не зафіксовано жодного обстрілу.

Домовленостей відносно режиму припинення вогню протилежна сторона дотрималася.