Архів новин

27 февраля 2018

У приміщенні Кремінської райдержадміністрації відбувся семінар для бджолярів Луганської області

24 лютого 2018 року за підтримки Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації у приміщенні Кремінської райдержадміністрації відбувся семінар для бджолярів Луганської області, що був організований Асоціацією бджолярів Луганщини «Медова артіль».

Президент призначив голову Марківської районної державної адміністрації

Сьогодні, 27 лютого, розпорядженням Президента України Петра Порошенка №38/2018-рп головою Марківської районної державної адміністрації Луганської області призначено Дзюбу Ігоря Анатолійовича.

Згідно з розпорядженням новопризначений голова приступить до обов'язків з 2 березня 2018 року зі строком випробування один місяць.

Для бізнесу Луганщини проведено безкоштовний семінар з питань нововведень в системі ProZorro

27 лютого 2018 року у приміщенні Луганської обласної державної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 4-й поверх, зала засідань) відбувся семінар для представників бізнесу на тему: «Нововведення в системі електронних закупівель ProZorro, які допоможуть підприємцям заробити більше, чесно продаючи товари і послуги державі».

            Організаторами заходу виступили Луганська обласна державна адміністрація, Департамент економічного розвитку, торгівлі та туризму і громадська організація «Платформа громадський контроль» (м. Дніпро).

В області запроваджуються заходи щодо підвищення якості молока, – брифінг

Про це на брифінгу для ЗМІ розповіла директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

За її словами, для підвищення якості молока необхідно поступово відмовлятися від ручного доїння.

Департаментом розроблена Програма розвитку та підтримки агропромислового комплексу на 2017-2020 роки, яка має допомогти покращити якість молока.

Онлайн-курс по експорту: Smart exporter

1 березня 2018 року стартує онлайн-курс «Smart exporter: електронні ресурси, регулювання та вимоги для експорту до ЄС».

Цей продукт – спільний результат роботи студії онлайн-освіти EdEra та експортного тренера і консультанта Олега Мирошніченка за підтримки Western NIS Enterprise Fund.

Матеріали курсу апробовані авторитетними українськими експертами за напрямками технічного регулювання, харчової безпечності, інтелектуальної власності, державних закупівель, а також практиками міжнародного бізнесу.

Ансамбль пісні і танцю «РАДАНИ» запрошує на побачення з весною!

10 березня артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії даруватимуть жителям і гостям міста довгоочікуване побачення з українською Весною! Будемо всі разом зустрічати найулюбленішу пору року та вітати чарівну половину людства з Міжнародним жіночим днем!

Ми розкриємо для вас секрети по-справжньому щасливої людини, допоможемо у надскладному завданні – у виборі найбажанішого дарунку для дівчини та навчимо бачити сонце кожного дня яскравим!

З чотирма золотими медалями повернулася зі всеукраїнської першості збірна області з кікбоксингу WPKA

У змагальних розділах «Семі-контакт», «Лайт-контакт», «Фул-контакт» і «Лоу-кік» володарями золотих медалей чемпіонату України з кікбоксингу WPKA у Києві стали чотири спортсмени з Луганщини.

Серед них дев’ятирічний Ярослав Березовський, чотирнадцятирічна Софія Цилік та п’ятнадцятирічний Ілля Косаренко з Сєвєродонецька, а також одинадцятирічний Данііл Косман з Лисичанська.

Срібні медалі в активі шістнадцятирічного Сергія Зайцева з Сєвєродонецька та сімнадцятирічного Данила Солєя з смт Тошківка.

У доброму та задовільному стані знаходяться 83 % озимих Луганщини

Про підготовку до проведення на Луганщині весняно-польових робіт на брифінгу для ЗМІ розповіла директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова.

Вона зауважила, що наразі потреба в фінансових та матеріально-технічних ресурсах складає 2 млрд 819 млн гривень, у тому числі 2 млрд 679 млн гривень складають власні кошти, а 140 млн гривень – кредити банків.

Забезпеченість мінеральними добривами – 101 %. Але його закупівля продовжується, так як ціна знизилася. Насіннєвий матеріал в наявності на 100 %, з яких придбаного – 13 %.

Луганщина розробляє регіональну програму для залучення міжнародних коштів на розвиток регіону

27 лютого 2018 року відбулась робоча нарада з підготовки регіональної цільової програми сприяння залученню іноземних інвестицій, розвитку міжнародного співробітництва та формування позитивного іміджу Луганської області на 2018-2020 роки.

Рада Європи продовжує передавати досвід громадам щодо управління персоналом

Представники 19 об’єднаних територіальних громад, а також Луганської і Чернігівської обласних державних адміністрацій узяли участь у третьому семінарі-тренінгу «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування».

Навчання організовано в рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби на базі Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Президент нагородив 108 військовослужбовців

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України».

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку нагороджено 108 воїнів. Високих державних нагород удостоєно 105 військовослужбовців Збройних Сил України, з яких 43 посмертно і 62 поранених, два співробітники Міністерства внутрішніх справ України, що також представлені до нагороди посмертно, та один поранений військовослужбовець Національної гвардії України.

Визначені шляхи реформування освітньої сфери Луганщини

Відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації, де розглянули підсумки сфери у 2017 році та створення умов для реформування освіти в регіоні.

У роботі колегії взяла участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

У вітальному слові вона відзначила консолідуючу роль працівників освіти у формуванні суспільно-національної свідомості та назвала пріоритети розвитку галузі в області на найближчі роки.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ АГРАРНИЙ ФОРУМ

Запрошуємо Вас прийняти участь у Всеукраїнському аграрному форумі ААУ, який об’єднає аграрну, юридичну та бізнес - спільноту задля вирішення ряду найгостріших питань, що виникають в українській агросфері. 

Дата проведення: 13 квітня 2018 року

Місце проведення: Торгово-промислова палата України, вул. Велика Житомирська, буд. 33, м. Київ.

ПРОГРАМА

ДРУГИЙ КУВЕЙТСЬКИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОРУМ

Під патронатом Його Високості Аміра Шейха Сабаха аль-Ахмада аль-Джабера аль-Сабаха відбудеться другий Кувейтський інвестиційний форум (KIF2018). Захід проходитиме 20-21 березня 2018 року в Культурному центрі Джабера Аль-Ахмада (JACC) (Кувейт). Мета форуму - підтримати зусилля, спрямовані на посилення економіки Кувейту та покращення її бізнес-середовища.

Дводенний форум організовано Кувейтським центром сприяння прямим інвестиціям (KDIPA) та Кувейтською торгово-промисловою палатою.

ІНСТРУМЕНТИ GOOGLE ДЛЯ ЕКСПОРТЕРА

У зв’язку з популярністю та практичною спрямованістю теми «Інструменти Google для експортера» Програма She Exports Офісу з просування експорту збільшує її тривалість та зміст курсу, який складається з двох частин:

Частина 1. Вебінар «Інструменти Google для експортера» 15 березня 2018 року з 19:00 до 21:00.

Посилання на вебінар буде надіслано учасникам, які заповнили реєстраційну форму.

На Луганщині вилучено десять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,27 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах й смт Станиця Луганська.

Виявлено і вилучено десять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, одну мінометну міну, дві ручних гранати та п’ять одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

З 1 березня КПВВ «Станиця Луганська» переходить на весняний режим роботи

Контрольний пункт в’їзду-виїзду «Станиця Луганська» з 1 березня 2018 року працюватиме з 7:00 до 18:30. Таким чином, час роботи КПВВ збільшується.

Державна прикордонна служба України просить громадян врахувати дану інформацію під час планування поїздки та перетину лінії розмежування через контрольний пункт в'їзду-виїзду.

Новини АТО: під Троїцьким застосовані міномети

Минулої доби, 26 лютого, об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація про втрати та руйнування не надходила.