Архів новин

08 февраля 2018

Відбулася зустріч з представниками Всесвітньої Продовольчої Програми ООН в Україні

Сьогодні, в залі засідань Луганської облдержадміністрації відбулася зустріч з представниками Всесвітньої Продовольчої Програми ООН в Україні, в якій від Луганської області брали участь Ольга Рибалко, заступник директора Департаменту-начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності та Олена Поліщук, директор Департаменту соціального захисту населення.

Резерв коштів для виплати допомоги на випадок безробіття – понад 360 мільйонів гривень

Кабінет Міністрів України затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2018 рік.

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» Урядом прийнято постанову «Про затвердження бюджету Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття на 2018 рік».

Зокрема, затверджено дохідну частину бюджету Фонду в сумі 13,2 млрд гривень, а також видаткову – в сумі 12,1 млрд гривень.

Громадські організації Луганщини обговорили потреби пацієнтів

З метою створення найбільш комфортних умов для пацієнтів свої зусилля повинні поєднувати і лікарі, і влада, і пацієнтські організації, і представники духовенства. Про це йшлося сьогодні, 8 лютого 2018 року, на брифінгу у Луганській обласній державній адміністрації, присвяченому Дню пацієнта.

Футболісти з Марківщини представлятимуть область на Всеукраїнських змаганнях «Football for kids»

8 лютого у Льодовому Палаці спорту міста Сєвєродонецьк відбулись фінальні ігри обласного етапу Всеукраїнських змагань з футзалу «Football for kids».

До фіналу вийшли представники Марківського та Старобільського районів, а також команда з міста Рубіжне.

Організатори, звертаючись до учасників ігор зазначили, що у хлопців відмінна мотивація до змагань, адже крім медалей і кубків, команда переможців поїде представляти Луганську область на Всеукраїнському етапі «Football for kids», який проходитиме у місті Полтава.

В облдержадміністрації обговорили будівництво електропідстанції в Кремінній

Сьогодні, 8 лютого, відбулася нарада з обговорення поточних питань та координації дій генерального підрядника з органами місцевої влади під час будівництва об’єкту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська – Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська – Ювілейна, Луганська область».

Провів її заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко.

На початку лютого в повному обсязі профінансовані соціальні виплати сім’ям з дітьми

5 лютого 2018 року отримано з держбюджету та перераховано місцевим бюджетам області субвенцію на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам, які не мають права на пенсію, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідніс

Юрій Гарбуз узяв участь у засіданні ради партнерів ПРООН

Сьогодні, 8 лютого 2018, у Краматорську Донецької області відбулося об’єднане засідання ради партнерів ПРООН за участю представників 9 посольств іноземних держав,агенцій та програм ООН, представників Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України, а також керівників Луганської та Донецької областей.

У містах і районах області: оновлюється Марківська центральна бібліотека

У рамках реалізації проекту «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» Міжнародною організацією з міграції (МОМ) було виділено 35 тис. доларів на капітальний ремонт Марківської централізованої бібліотечної системи.

Так, у відділі обслуговування замінено вікна та двері на енергозберігаючі, покрито ламінатом підлогу, змонтовано підвісну стелю, осучаснено освітлення.

Також було розширено приміщення, встановлені чотири кондиціонери та 10 стелажів під книги та відремонтований коридор.

Луганщина тримає курс на розвиток!

   8 лютого 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка відбулась робоча нарада за участю керівників структурних підрозділів з обговорення проблемних питань, що стримують соціально-економічний розвиток Луганщини та потребують вирішення на державному рівні.

   Під час наради Юрій Клименко звернув особливу увагу на необхідність активізувати зворотній зв’язок з центральними органами виконавчої влади з вирішення цих питань.

Посилено вимоги до власників будівель і споруд щодо забезпечення доступу осіб з інвалідністю

В Україні посилюються вимоги до власників будівель і споруд щодо забезпечення всеосяжного доступу осіб з інвалідністю. Це стосується житлових приміщень, під’їздів, громадських приміщень та об’єктів комунальної власності.

Спрощено процедуру контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017
№ 689 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» між Мінсоцполітики України та Публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» укладено угоду про обмін і передачу інформації стосовно внутрішньо переміщених осіб, які пройшли фізичну ідентифікацію в ПАТ «Ощадбанк».

На придбання 20 шкільних автобусів з облбюджету минулоріч виділено 22 мільйони гривень

Завдяки зусиллям обласної державної адміністрації за останні роки здійснювалися планові закупівлі таких автобусів.

Так, лише минулоріч для створення сприятливих умовдля навчально-виховного процесу на умовах співфінансування придбано 20 шкільних автобусів для 11 районів та однієї об’єднаної територіальної громади, на що з обласного бюджету пішло 22 мільйони гривень.

На Луганщині розпочато серію інформаційних заходів щодо попередження та протидії насильству

Із 2017 року на Луганщині впроваджується пілотний проект щодо попередження насильства за ознакою статі та домашнього насильства «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців, які пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

На Луганщині проведено засідання «круглого столу» та тренінг щодо захисту дітей, постраждалих від сексуального насильства

06 лютого 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Захист дітей, постраждалих від сексуального насильства. Міжнародний досвід». Участь у заході взяли представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, Служби у справах дітей ОДА, ГУ НП в Луганській області, шкіл та громадських організацій, які займаються захистом прав дітей. Засідання проведено з ініціативи благодійного фонду «Восток СОС».

Спрощено процедуру здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 689 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” між Мінсоцполітики України та Публічним акціонерним товариством „Державний ощадний банк України” (далі – ПАТ „Ощадбанк”) укладено угоду про обмін і передачу інформації стосовно внутрішньо переміщених осіб, які пройшли фізичну ідентифікацію в ПАТ „Ощадбанк”.

ЄС надає 17,2 млн. євро на підтримку науки та інновацій в Україні

В рамках програми ЄС “Горизонт 2020”, 83 українських організацій отримаються 17,23 млн. євро на втілення своїх проектів. Серед цих організацій - заклади вищої освіти, дослідницькі установи та представники приватного сектору.
 
Загалом, 505 організацій з України взяли участь у підготовці 915 заявок на суму 312,81 млн. євро.
 

Представники нашої області вибороли 16 нагород на чемпіонаті України з кікбоксінгу

У Хмельницькому відбувся чемпіонат України з кікбоксінгу WAKO «Поділля», в якому взяли участь близько тисячі спортсменів з різних областей країни.

У всеукраїнській першості честь Луганщини відстоювала команда бійців батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Загалом у різних вагових категоріях вони вибороли 16 медалей: сім золотих, шість срібних та три бронзові!

Щиро вітаємо хлопців!

Конкурс для журналістів на найкращий матеріал про євроінтеграцію

Проект Association4U оголошує під патронатом Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України другу хвилю конкурсу журналістських публікацій на найкраще роз’яснення положень і висвітлення результатів впровадження Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом в регіональних засобах масової інформації. 

Мета конкурсу:

На Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 7 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 20,25 га місцевості у смт Станиця Луганська, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Виявлено і вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири мінометні міни та дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Президент про запровадження телемедицини: Об’єднавши зусилля сьогодні ця мета стала набагато ближчою

У присутності Президента Петра Порошенка відбулась церемонія підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством охорони здоров’я, Світовим банком та Міністерством закордонних справ Канади щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості України та субвенції з державного бюджету на здійснення таких заходів.

До уваги розробників регіональних цільових програм

   Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 02.02.2018 № 96 внесені зміни до Порядку розроблення регіональних цільових програм, фінансування, моніторингу та звітності про їх виконання.

   Зміни спрямовані на оптимізацію реалізації механізму ініціювання розробки проектів регіональних цільових програм. Зокрема, скасовано процедуру ініціювання розробки регіональних цільових програм.

Міністерство охорони здоров’я оголосило плани щодо розвитку електронної системи охорони здоров’я у 2018 році

У 2018 році МОЗ продовжить розробку eHealth і зосередиться на створенні постійних структур, що сприятимуть розвитку системи у майбутньому. Найближчими кроками стануть визначення нового адміністратора системи та розробка довгострокової стратегії впровадження eHealth в Україні.

Під час презентації «eHealth. Досягнення 2017. Візія 2018» була підсумована спільна робота над створенням прозорої та ефективної електронної системи охорони здоров’я в Україні та оголошені плани розвитку на 2018 рік.

Новини АТО: на Луганщині бойовики застосували важку артилерію

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування вісім разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку міста Попасна, сіл Троїцьке та Новозванівка шість разів відкривався вогонь зі 122-мм гармат, 120-мм і 82-мм мінометів, а також БМП.

По позиціях українських військових поблизу села Кримське Новоайдарського району двічі вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів й стрілецької зброї.

Сили АТО вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.

Місцева влада та громади повинні бути більш відповідальними за ресурси і повноваження, які були передані на місцевий рівень, - вважає Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко

Одним із пріоритетів Уряду на 2018 рік залишається  підтримка місцевої влади, - про це заявив на зустрічі з регіональними ЗМІ Міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, яка відбулася 2 лютого у Будинку Уряду. Регіональні журналісти дізналися про пріоритети Уряду на 2018 рік та головні завдання реформи з децентралізації та діяльність АМУ у цьому напрямі. 

Передача земель у власність громад як стимул до об'єднання

31 січня 2018 року Кабінет Міністрів України прийняв дуже важливе розпорядження, відповідно до якого Держгеокадастр має передати землі державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність об’єднаних територіальних громад до кінця 2018 року.

Для підтримки процесу передачі земель Держгеокадастр створив спеціальний сайт http://otg.land.gov.ua, працює гаряча лінія з питань передачі земель з державної власності у власність громад (0800-502-528).