Архів новин

02 февраля 2018

Розвиток аграрного сектору вимагає стратегічного планування, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 2 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів робочу нараду  з керівниками управлінь та відділів агропромислового комплексу райдержадміністрацій. Під час заходу ними було презентовано Стратегії розвитку районів Луганської області в частині розвитку АПК.

Юрій Гарбуз висловлює співчуття рідним загиблого героя

На Приазов’ї, захищаючи мирне майбутнє України, загинув наш земляк зі Сватівського району Олександр Рибальченко, 1994 р.н., військовослужбовець в/ч А1302. 
Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким Героя.
Олександр разом із чотирма братами і сестрами виховувався бабусею. У хлопця залишилася вагітна дружина, з якою він перебував у цивільному шлюбі. 
Ми у вічному боргу перед полеглим захисником України і не залишимо на самоті з бідою його рідних.

 

 

 

 

З повагою

Голова Луганської обласної державної адміністрації –

В облдержадміністрації відбувся семінар-нарада з питання проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку та інвестиційних програм

Сьогодні, 2 лютого, відбулась семінар-нарада для представників райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, на якій було презентовано оновлений конкурс проектів місцевого розвитку.

Участь у заході взяли заступники голови облдержадміністрації Вадим Данієлян та Ольга Лішик.

У своєму вступному слові Вадим Данієлян наголосив на необхідності залучення до управління місцевими справами громадськості.

В облдержадміністрації буде проведена оцінка корупційних ризиків

Відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза від 2 лютого 2018 року № 95 «Про проведення оцінки корупційних ризиків та підготовки Антикорупційної програми Луганської облдержадміністрації на 2018 рік» запрошуємо представників громадськості протягом десяти робочих днів надати пропозиції щодо змін у складі Комісії з оцінки корупційних ризиків в Луганській обласній державній адміністрації.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 43,05 %) в області

За п’ятий тиждень 2018 року, станом на 2 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 43,05 %).

При епідемічному пороговому рівні 79,5 захворюваність склала 45,3 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3224 особи, з них 2205 (68,4 %) дитини віком до 14 років.

Госпіталізовано 145 хворих, у тому числі 102 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2392 осіб.

У Новоолександрівці відновлюється українська влада

За дорученням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з мешканцями нещодавно звільненого селища Новоолександрівка Попаснянського району зустрівся його заступник Юрій Клименко.

09 лютого 2018 року о 10:00 у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації відбудеться засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

09 лютого 2018 року о 1000 у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, зала засідань, 4-й поверх) за участі голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуза Ю.Г. відбудеться засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації (далі – колегія управління).

          До порядку денного засідання колегії управління включено питання:

МОЗ: Закупівля ліків поза Нацпереліком можлива лише після 100% забезпечення базовим списком препаратів

Моніторинг публічної системи електронних закупівель виявив, що окремі заклади охорони здоров’я нехтують рішенням Уряду та намагаються  за кошти платників податків придбати ліки з сумнівною ефективністю. МОЗ направив до Держаудитслужби виявлені факти порушень та попросив перевірити закупівлі ліків в усіх регіонах України.

Керівники структурних підрозділів ОДА пройшли навчання із основ цивільного захисту населення

Відповідно до Плану комплектування Інституту державного управління у сфері цивільного захисту директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк пройшли навчання щодо основ цивільного захисту населення. Навчання проводилося із 22 січня по 02 лютого 2018 року. За підсумками кожен із керівників структурних підрозділів склав тест та написав випускну роботу.

У містах та районах області: в Троїцькому районі витрачено майже 5 мільйонів гривень на розвиток медичної сфери

Протягом минулого року в Троїцькому районі проведено реконструкцію корпусу будівлі під житловий будинок на 12 квартир для медичних працівників, на що з державного бюджету пішло 3,1 млн гривень.

Окрім того, у головному корпусі територіального медичного об’єднання відбулася заміна системи опалення, що обійшлося місцевому бюджету майже у 1,5 млн гривень.

Також на капітальний ремонт Троїцького районного будинку культури з місцевого бюджету витрачено 913,6 тис. гривень.

Розширено перелік категорій дітей, які мають оздоровлюватися за рахунок держбюджету

Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту 1 Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного бюджету» відповідний Порядок узгоджено з чинним законодавством.

А саме, із Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів».

Новітні технології служби зайнятості: впровадження кейс-менеджменту

30 січня в Лисичанському міському центрі зайнятості відбувся круглий стіл із соціальними партнерами за темою: «Соціальний супровід зареєстрованих безробітних при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс-менеджменту. Складання карти соціальних послуг».

За даними Червоного Хреста внаслідок бойових дій на сході України мінімум 1500 чоловік зникли безвісти

У рамках «круглого столу» у Сєвєродонецьку відбулась презентація звіту Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо потреб сімей зниклих безвісти у результаті конфлікту на Донбасі: подолання проблем.

Участь у заході взяла заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Вона подякувала за ту велику роботу, яку виконує Червоний Хрест на Луганщині, та зазначила, що це єдина міжнародна організація, мандат якої дозволяє працювати над проблемами зниклих безвісти.

У Рубіжному на нелегальній заправці вилучили три тонни бензину

Вчора, 1 лютого, співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області спільно із СБУ у місті Рубіжне виявили нелегальну автозаправну станцію.

На об’єкті зберігалися паливно-мастильних матеріали та здійснювалася їх реалізація без державної реєстрації суб’єктом господарювання і відповідної ліцензії.

«Фантомівці» задокументували факт продажу місцевому жителю десяти літрів бензину А-92.

Протокол про адміністративне правопорушення складено за ч.1 ст. 164 КУпАП.

Обговорено специфіку надання соцпослуг в ОТГ переселенцям та особам з інвалідністю

На базі Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар «Організація забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації, з урахуванням ВПО та постраждалого мирного населення, особливості роботи територіальних центрів в об’єднаних територіальних громадах».

Україна набула членства у Регіональній конвенції Пан-Євро-Мед

01 лютого 2018 року Україна стала повноправним учасником Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

Конвенція Пан-Євро-Мед - це інструмент, розроблений Європейським Союзом для співпраці зі своїми торговельними партнерами, а також останніх між собою. Участь України у Конвенції сприятиме створенню умов для спрощення торгівлі і збільшенню українського експорту. Це також дозволить розширити присутність наших товарів на ринках третіх країн, з якими укладені угоди про вільну торгівлю, а саме ЄС, ЄАВТ, Чорногорія, Молдова та Македонія.

Урядовий комітет схвалив проекти установчих документів Експортно-кредитного агентства

01 лютого 2018 року Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва схвалив проекти установчих документів Експортно-кредитного агентства. Планується, що Агентство буде створене у формі приватного акціонерного товариства (ПАТ).

На Луганщині вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 1 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,65 га місцевості у смт Станиця Луганська та Новоайдарському районі.

Виявлено та вилучено 28 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: дев’ять артилерійських снарядів і 19 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

В області може бути надано у користування на умовах оренди 314 водних об’єктів

За результатами інвентаризації водних об’єктів на підконтрольній українській владі території області знаходиться 1391 водний об’єкт загальною площею 7,2167 тис. га.

Серед них: 176 площею 1,0094 тис. га розташовані в межах населених пунктів та 1215 площею 6,2073 тис. га – за межами населених пунктів.

Із загальної кількості проінвентаризованих водних об’єктів – 442 площею 4,7520 тис. га знаходяться у задовільному стані, з них в оренді перебувають 128 водойм загальною площею 2,2890 тис. га.

МОЗ працює над покращенням доступу до патентованих інноваційних препаратів

Мова йде про ліки, що мають патентний захист в Україні та використовуються для протидії ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, вірусним гепатитам В і С, для лікування військових АТО та при виникненні надзвичайних ситуацій чи епідемій. Примусове ліцензування допоможе забезпечити значне зниження цін на соціально значущі медпрепарати.

З0 січня 2018 року в Міністерстві охорони здоров’я відбулося засідання міжвідомчої робочої групи, що працює над удосконаленням механізму примусового ліцензування запатентованих лікарських засобів.

Новини АТО: околиці Троїцького обстріляні із заборонених мінометів

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів, БМП та великокаліберних кулеметів.

Сили АТО вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.