Архів новин

09 февраля 2018

Проект будівництва радіотелевізійної вежі на Попаснянщині став переможцем від області та реалізовуватиметься за кошти держбюджету від ЄС

Визначено переможців за результатами засідання конкурсної Комісії з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Ними стали 25 проектів на загальну вартість 236,69 млн гривень.

У рамках конкурсного відбору згідно з Угодою про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було зареєстровано 507 проектів на загальну вартість 600,75 млн гривень.

Понад 80 мільйонів гривень направлено минулоріч з обласного бюджету на розвиток сфери культури

Про підсумки роботи сфери культури області за 2017 рік та перспективи розвитку на поточний йшлося сьогодні, 9 лютого, на засіданні колегії управління культури, національностей та релігій.

В її роботі взяв участь заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Відбувся семінар - тренінг

8 лютого 2018 року у м. Сватово пройшов другий з п'яти кущових семінарів на Луганщині з питань регіонального розвитку, стратегічного планування та проектного менеджменту.

Захід організовано Луганською облдержадміністрацією спільно з Луганським відокремленим підрозділом Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Проект будівництва радіотелевізійної вежі на Попаснянщині став переможцем від області та реалізовуватиметься за кошти держбюджету від ЄС

Визначено переможців за результатами засідання конкурсної Комісії з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Ними стали 25 проектів на загальну вартість 236,69 млн гривень.

У рамках конкурсного відбору згідно з Угодою про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було зареєстровано 507 проектів на загальну вартість 600,75 млн гривень.

В області обстежено 997 об’єктів щодо забезпечення безбар’єрного доступу до них осіб з інвалідністю

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної обласної адміністрації Юрія Гарбуза  сьогодні його заступник Вадим Данієлян провів нараду щодо здійснення моніторингу стану забезпечення безбар’єрного доступу осіб з інвалідністю до об’єктів області, які у першу чергу потребують обладнання засобами доступності.

На Луганщині за матеріалами СБУ засуджено бойовика ОРДЛО

За матеріалами Служби безпеки України Лисичанський міський суд виніс вирок бойовику ОРДЛО у вигляді трьох років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що мешканець Хмельницької області у 2014 році приєднався до терористичної організації «ЛНР». У складі незаконного формування він з автоматичною зброєю виконував різні завдання своїх «ватажків», зокрема щодо розвідки позицій сил антитерористичної операції.

Визначено проекти-переможці конкурсного відбору за результатами засідання конкурсної Комісії з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу

У рамках конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу відповідно до Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було зареєстровано 507 проектів на загальну вартість 600,75 млн грн. Луганською облдержадміністрацією було подано до Мінрегіону 15 проектів на загальну вартість 173,65 млн грн.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 46,5 %) в області

За шостий тиждень 2018 року, станом на 9 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 46,5 %).

При епідемічному пороговому рівні 93,9 захворюваність склала 50,3 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3 579 осіб, з них 2 461 (68,8 %) дитина віком до 14 років.

Госпіталізовано 166 хворих, у тому числі 111 дітей віком до 14 років.

У містах Рубіжне та Сєвєродонецьк зареєстровано п’ять випадків захворювання на грип.

Оголошено конкурс на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок

   Проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує набір на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок в Луганській області. Партнером проекту у Луганській області є громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада» м. Сєвєродонецьк.

Метою навчання є сприяння розвитку самозайнятості та малого бізнесу. 

28 ЛЮТОГО У ФРАНКФУРТІ ВІДБУДЕТЬСЯ ПРАКТИКУМ ДЛЯ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ УКРАЇНИ

Захід у форматі воркшопу об'єднає торговельних партнерів України – знаних експертів та доповідачів як з Німеччини, так і з України. У ході доповідей та дискутування ключові учасники поділяться досвідом ведення бізнесу в Україні, юридичними аспектами та особливостями зовнішньоекономічної діяльності. На сьогодні вже понад 700 учасників попередніх заходів поділилися своїм фаховим досвідом у цій сфері.

ЯРМАРОК КИТАЙСЬКИХ ІНВЕСТИЦІЙ COIFAIR

Центр міжнародної ділової співпраці Торгово-промислової палати України спільно з Посольством України в Китайській Народній Республіці організовує участь українських підприємств у роботі 10-ї сесії Ярмарку китайських інвестицій – COIFair.

Запрошуємо до участі обласні, міські, районні державні адміністрації, регіональні ТПП, підприємства, компанії, що бажають представити інвестиційні проекти на Колективному стенді українських компаній Ярмарку, який пройде в м. Пекін (Китай), 15-16 вересня 2018 року.

Затверджено програму підвищення кваліфікації для вчителів перших класів нової української школи

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджена типова програма підвищення кваліфікації вчителів перших класів нової української школи. Вона складається з дистанційного онлайн-курсу на порталі EdEra та трьох очних сесій в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти, в межах яких спеціально підготовлені тренери закріплюватимуть знання педагогів на практиці.

Відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в єдиному реєстрі об’єктів державної власності в луганській області

   9 лютого 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна відбулося засідання комісії з питань упорядкування обліку юридичних осіб в Єдиному реєстрі об’єктів державної власності в області.

   На засіданні члени комісії розглянули реєстраційні та установчі документи 28 юридичних осіб, що підлягають упорядкуванню.

Наші легкоатлети здобули дві медалі на всеукраїнських змаганнях

У Сумах відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2001 року народження та молодше.

Наш Руслан Світличний став чемпіоном на дистанції бігу на 2 000 метрів з перешкодами. Золотий результат спортсмена: 6:24,92.

Ще один луганчанин, Владислав Соловйов, у всеукраїнській першості з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків відзначився на дистанції 400 метрів.

За результатами змагань він став бронзовим призером.

Щиро вітаємо спортсменів та їх тренерів!

Обрано голову громадської ради при облдержадміністрації

Ним став виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області Сергій Тихоновський. Вибори відбулися на першому робочому засіданні новообраного складу громадської ради при облдержадміністрації.

Сергій Тихоновський подякував усім присутнім за довіру та запевнив, що його робота буде доступна та прозора. «Звісно багато залежатиме від нас з вами, від бажання працювати, але я впевнений, що новий склад буде приймати активну участь у формуванні стратегії розвитку Луганщини», – висловив він свої сподівання.

У містах і районах області: в Станично-Луганському районі відремонтовані заклади освіти

Понад 3,5 мільйони гривень витрачено з обласного бюджету на відновлення освітніх закладів Станично-Луганського району.

Так, капітальний ремонт внутрішньої системи опалення Станично-Луганської загальноосвітньої школи №1 I-III ступенів дозволив підвищити температурний режим у приміщенні.

Аналогічні роботи виконано й у Петропалівській спеціалізованій школі №2 I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів.

У Чугинській ЗОШ I-III ступенів зроблено капітальне посилення зовнішніх стін.

На Луганщині вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 8 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,0 га місцевості у смт Станиця Луганська, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Виявлено і вилучено шість одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, три мінометні міни та дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Продукція власного виробництва на поличках магазинів

Продукція власного виробництва на поличках магазинів. Про це йшла розмова у ході наради з керівниками молокозаводів області.

Наразі гостро стоїть питання забезпечення молоком та молочними продуктами населення, адже близько 80 % молока йде на продаж до інших областей, у той час як потреба населення області в молочних продуктах складає 271,4 тис. тонн, а усього в області вироблено молока 124,8 тис. тонн.

Введення нового стандарту як шлях підвищення якості молока.

Введення нового стандарту як шлях підвищення якості молока. Це питання обговорено під час спільної наради з Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області. У обговоренні взяли участь провідні молокопереробні підприємства ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», ПАТ «Старобільський молокозавод», ПП «Продгрупсервіс» та малого бізнесу ФОП Ткаченко з виробництва молочних продуктів та пункти заготівлі молока.

Мобільний сервісний центр МВС надав майже 500 послуг

На Луганщині з минулого року працює пересувний сервісний центр МВС для жителів віддалених населених пунктів.

За цей час більше 500 громадян скористалися можливістю, не долаючи відстань до найближчого територіального сервісного центру, отримати найпопулярніші сервісні послуги МВС.

Мобільний сервісний центр здійснив близько 30 виїздів до різних районів області. Він працював у смт Марківка і Троїцьке та у населених пунктах, розташованих поблизу лінії розмежування – м. Попасна та смт Станиця Луганська.

Елеонора Поліщук провела робочу зустріч із представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні

08 лютого 2018 року в облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук зустрілася із представниками Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні. Участь у заході також взяли представники Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА, голова делегації Нненна Ваквея, голова регіонального офісу ВПП ООН в місті Краматорськ Олена Монюк, голова логістичного департаменту ВПП ООН в Україні Андрій Нечай, учасник делегації, перекладач Вікторія Залеська.

Урядом створено Експортно-кредитне агентство

Кабінет Міністрів України, за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, 7 лютого 2018 року прийняв рішення про створення Експортно-кредитного агентства (ЕКА) та затвердив його установчі документи.  Агентство буде діяти у формі приватного акціонерного товариства (ПрАТ).

Експортно-кредитне агентство сприятиме переходу України від сировинного експорту до експорту товарів і послуг з доданою вартістю.

Новини АТО: доба обійшлася без обстрілів

Протягом минулої доби, 8 лютого, на лінії розмежування зберігалася тиша. Жодного обстрілу не зафіксовано.

Домовленості стосовно режиму припинення вогню протилежною стороною дотримані.