Прес-центр9 лютого 2018, 16:02

Проект будівництва радіотелевізійної вежі на Попаснянщині став переможцем від області та реалізовуватиметься за кошти держбюджету від ЄС

Визначено переможців за результатами засідання конкурсної Комісії з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу. Ними стали 25 проектів на загальну вартість 236,69 млн гривень.

У рамках конкурсного відбору згідно з Угодою про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України було зареєстровано 507 проектів на загальну вартість 600,75 млн гривень.

Луганською облдержадміністрацією було подано до Мінрегіону 15 проектів на загальну вартість 173,65 млн гривень.

Від Луганської області переможцем став проект «Будівництво радіотелевізійної передаючої станції в Попаснянському районі Луганської області» на загальну суму 23,7 млн гривень.

Реалізація зазначеного проекту дуже важлива для нашого регіону, оскільки це дозволить відновити телерадіомовлення не менш 15 українських телеканалів у 60 кілометровій зоні від встановленої станції. Це дасть можливість близько 200 тис. нашим громадянам, що проживають як на тимчасово окупованих, так і на підконтрольних українській владі територіях  Луганської та Донецької областей, дивитися українське телебачення. 

Крім цього, переможцем конкурсного відбору став спільний проект Луганської та Львівської облдержадміністрацій, ініціатором якого виступило Міністерство освіти і науки України, «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» загальною вартістю 13,15 млн гривень.

Реалізація зазначених проектів надасть змогу залучити в регіон значний фінансовий ресурс та стимул у майбутньому брати участь у наступних етапах зазначеного конкурсу.

Відповідний Перелік проектів-переможців конкурсного відбору за результатами засідання конкурсної Комісії з відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу від 27.12.2017 розміщено на сайті Мінрегіону.