Архів новин

15 февраля 2018

Ремонт мосту у Станиці Луганській та відкриття КПВВ «Золоте», – Юрій Гарбуз зустрівся з першим заступником Голови СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом

Ці та інші важливі для Луганщини питання сьогодні, 15 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз обговорив з першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні Александром Хугом.

Перелік виставково-ярмаркових заходів, які (заплановані) проводитимуться у містах та районах Луганської області в 2018 році

До уваги та ознайомлення надаємо узагальнений перелік виставково-ярмаркових заходів, які (заплановані) проводитимуться  у містах та районах Луганської області в 2018 році

перелік

Активне зростання якісних архітектурних проектів в Україні почнеться протягом 5 років

Активне зростання кількості якісних архітектурних проектів на сучасному європейському рівні в Україні почнеться протягом 5 років. Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на круглому столі «Українські реалії проектування. Вектор розвитку» у четвер, 15 лютого.

Форми підтримки агроформувань Біловодського району розглянуті з керівництвом облдержадміністрації

У Біловодську відбулася нарада з питання державної підтримки сільгосптоваровиробників, яку провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Зокрема, на нараді представили прийняті на початку лютого Урядом України програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Державного бюджету на 2018 рік.

Загальна сума підтримки складатиме 6,3 млрд гривень проти 5,5 млрд гривень у минулому році, а основні зусилля будуть сконцентровані на галузях, які зможуть забезпечити довготривалий економічний ефект.

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури

15 лютого 2018 року відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі – Рада), на якому були розглянуті  два питання.

1. Проектне рішення «Генеральний план та план зонування території м. Попасна, Попаснянського району» розроблений ДП «УКРНДПЦИВІЛЬБУД».

За роботу в спеціальних школах та інклюзивних класах встановлені надбавки

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки України. Надбавки у 15 та 20 відсотків встановлені для вчителів підготовчих класів спеціальних шкіл, а також для педпрацівників і помічників вихователів в інклюзивних класах (групах) усіх освітніх закладів.

Відтепер вчителі в підготовчих класах спеціальних закладів загальної середньої освіти отримуватимуть доплату 20 % за класне керівництво. Також педагоги таких класів матимуть 15 % надбавки за перевірку зошитів.

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

15.02.2018 відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, на якому сформовано перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР в 2018 році з урахуванням незавершених інвестиційних програм і проектів, які реалізовувалися за рахунок коштів ДФРР в 2017 році.

Проведено чергове засідання колегії управління містобудування та архітектури облдердажміністрації

15 лютого 2018 року відбулось чергове  засідання колегії управління містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі – Колегія), на якому були розглянуті  підсумки роботи управління містобудування та архітектури облдержадміністрації та місцевих органів містобудування та архітектури за 2017 рік та визначені пріоритетні напрями роботи на 2018 рік.

За місяць в Центрах обслуговування платників Луганщини надано майже 8,5 тисяч адмінпослуг

У Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що обслуговування жителів області здійснюється у 18 Центрах обслуговування платників. В них за січень поточного року надано 59436 послуг та сервісів (у тому числі 8492 адміністративні послуги).

Найчастіше відвідувачі ЦОПів користуються послугою з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків. За вказаний період видано 4560 таких карток.

ІІІ етап усеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів визначив переможців

На базі Рубіжанського політехнічного коледжу відбулась остання в поточному році обласна учнівська олімпіада з інформаційних технологій.

Участь у заході взяли 45 учнів 10–11 класів Луганщини.

Обласні учнівські олімпіади проводились з 18 навчальних предметів: математики, фізики, астрономії, хімії, біології, екології, географії, економіки, історії, правознавства, української мови і літератури, російської мови і літератури, англійської, французької, німецької мов, інформатики та інформаційних технологій, трудового навчання.

БІЗНЕС-МІСІЯ ДО АЛБАНІЇ

Запрошуємо вітчизняних виробників харчових продуктів, долучитися до бізнес-місії до Албанії 08-11 березня цього року з можливістю участі в одній з наймасштабніших виставок Балканського півострова «Food & Drink Festival».

Учасники виставки - представники албанських і іноземних компаній, які виробляють, обробляють, експортують та імпортують продукти харчування наступних категорій:

Доброярмарок у Сєвєродонецьку

Міжнародна організація з міграції (МОМ) – Агентство ООН із питань міграції – в межах проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні», який фінансується Посольством Великої Британії в Україні організовує Доброярмарок 

3 березеня 2018 р. з 10:00 по 19:00 у торгівельному центрі «Джаз», на проспекті Центральному, 46

Пропозиції Єврокомісії з підвищення ефективності Союзу

14 лютого Європейська Комісія визначила можливі варіанти - та їх фінансові наслідки - для нового, сучасного, довгострокового бюджету ЄС, що дозволить виконати пріоритети після 2020 року. Свої пропозиції Єврокомісія висловила напередодні неформальної зустрічі лідерів, яку заплановано на 23 лютого 2018 року.

Також Комісія виступила з пропозицією низки конкретних кроків задля підвищення ефективності Європейського Союзу та поліпшення взаємодії між керівниками інституцій ЄС та громадянами Європи.

Варіанти нового, сучасного, бюджету ЄС 

Для повної відмови від молока другого сорту передбачено п'ятирічний перехідний період

З 1 січня 2018 року Україна мала відмовитись від молока другого сорту, до якого відноситься близько 75 % усього виробленого в країні молока. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Зважаючи на соціальну значущість цього питання, згідно з пропозицією Мінагрополітики, запровадження в дію ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови» було перенесено на 1 липня 2018 року.

Виплачено майже 2,5 мільйона гривень субвенції на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Наразі з державного до обласного бюджету надійшло 2301,7 тис. гривень зазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів Луганщини.

Форми підтримки агроформувань Біловодського району розглянуті з керівництвом облдержадміністрації

У Біловодську відбулася нарада з питання державної підтримки сільгосптоваровиробників, яку провів заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Зокрема, на нараді представили прийняті на початку лютого Урядом України програми підтримки аграрного сектору за ключовими напрямами у рамках Державного бюджету на 2018 рік.

Загальна сума підтримки складатиме 6,3 млрд гривень проти 5,5 млрд гривень у минулому році, а основні зусилля будуть сконцентровані на галузях, які зможуть забезпечити довготривалий економічний ефект.

На Луганщині вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 14 лютого, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,03 га місцевості у смт Станиця Луганська. Попаснянському та Новоайдарському районах.

Виявлено і вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди та три мінометні міни.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У Новопсковській громаді в березні запрацює ЦНАП

Менеджментом Програми розвитку ООН проінспектовано процес реалізації проекту «Створення Центру надання адміністративних послуг Новопсковської селищної ради Новопсковської ОТГ Луганської області. Капітальний ремонт частини нежитлової будівлі, придбання обладнання та меблів».

У заході також узяли участь керівники ГО «Моя Новопсковщина», яка є відповідальним імплементатором проекту, Чмирівської громади та начальники ЦНАПів обох громад.

Учасники обговорили етапи створення ЦНАПу, проблеми, що виникали в процесі, а також орієнтовну дату відкриття.

Луганщина вшановує учасників бойових дій на території інших держав

14 лютого 2018 року в облдержадміністрації відбулося засідання урочистого розширеного правління Луганської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), участь у якому взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Для клієнтів Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді проведено свято «Проводи зими»

На Луганщині працює Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді, який є єдиним спеціалізованим закладом, що проводить роботу із соціальної адаптації ВІЛ-інфікованих дітей та молоді. У 2017 році установою надано майже 50 тисяч послуг для 1242 клієнтів.

Новини АТО: неспокійно було під Троїцьким

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Троїцьке Попаснянського району вівся обстріл зі 120-мм мінометів.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.

На Луганщині триває проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо попередження насильства

На Луганщині продовжується серія виїзних інформаційних заходів у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас». У рамках проекту в містах, селах та селищах Попаснянського району, що знаходиться на лінії розмежування та має найбільшу кількість звернень з приводу домашнього насильства серед районів області, визначено контактних осіб із числа місцевих мешканців. Вони пройшли відповідне навчання з метою надання первинної допомоги постраждалим, роз’яснення їх прав, перенаправлення та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.