Прес-центр9 лютого 2018, 13:02

Затверджено програму підвищення кваліфікації для вчителів перших класів нової української школи

Наказом Міністерства освіти і науки України затверджена типова програма підвищення кваліфікації вчителів перших класів нової української школи. Вона складається з дистанційного онлайн-курсу на порталі EdEra та трьох очних сесій в обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти, в межах яких спеціально підготовлені тренери закріплюватимуть знання педагогів на практиці.

З 1 лютого до кінця травня 2018 року триватиме активна фаза навчання в межах дистанційного курсу на порталі EdEra (https://ed-era.com/nus). Це означає, що протягом цього часу на онлайн платформі для проходження  відкриватимуться нові модулі, з якими може ознайомитися педагог. З 1 лютого було викладено два модулі – «Загальний огляд» та «Організація класу». 26 лютого відкриється модуль «Інтегроване навчання», 1 квітня – «Методики викладання в 1 класі», 20 квітня – «Нейропсихологія», а 7 травня – «Інклюзивна освіта».

Реєстрація для проходження цього курсу не закінчується, курс залишатиметься відкритим та безкоштовним. Він доступний 24/7, тому кожен педагог може проходити його у власному темпі та в зручному форматі. Вчителям, що братимуть перший клас у 2018 році, бажано пройти цей курс до кінця травня чи середини червня, адже очні сесії та тренінги, які проходитимуть педагоги, будуть тематично прив’язані до онлайн-курсу. Тож, попередня підготовка значно полегшить роботу з тренерами.

З 15 лютого до 6 березня 2018 року на базі Інститутів післядипломної педагогічної освіти відбуватиметься перша настановча сесія для вчителів. Вона триватиме два дні. У березні-квітні 2018 року педагоги протягом трьох днів пройдуть другу очну сесію. У травні-червні 2018 року заплановано проведення фінальної та найдовшої третьої очної сесії для вчителів тривалістю п’ять днів.

Для того, щоб дізнатись графік проведення очних сесій у своїй області, педагог має звернутися до обласного Інституту післядипломної педагогічної освіти.

Для вчителів музики та фізкультури, що навчатимуть першокласників у 2018 році, також рекомендовано пройти дистанційний онлайн-курс на порталі EdEra. Однак вони не займатимуться з тренерами в межах очних сесії, й для допуску до навчання першокласників наявність сертифікату про проходження онлайн-курсу для цих вчителів не є обов’язковим.