Прес-центр27 лютого 2018, 13:02

Рада Європи продовжує передавати досвід громадам щодо управління персоналом

Представники 19 об’єднаних територіальних громад, а також Луганської і Чернігівської обласних державних адміністрацій узяли участь у третьому семінарі-тренінгу «Сучасні інструменти управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування».

Навчання організовано в рамках Програми Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» у співпраці з Національним агентством України з питань державної служби на базі Всеукраїнського центру підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Учасники навчились проводити конкурсний відбір на посади в органах місцевого самоврядування, оцінювати кандидатів на ці посади, а також розробили ситуаційні завдання для виявлення рівня професійної компетентності кандидатів та апробували їх. Корисною була рольова гра «Проведення інтерв’ю», під час якої учасники виконали ролі членів конкурсної комісії і кандидатів на посади в органи місцевого самоврядування.

Для забезпечення орієнтації службової діяльності на досягнення чітких результатів учасники заходу здобули навички щодо розробки відповідних завдань та показників для оцінювання рівня їх виконання.

Вони також протестували інструментарій для оцінювання результатів службової діяльності та вивчення індивідуальних навчальних потреб службовців місцевого самоврядування.

Рада Європи планує продовження навчального супроводу та методичної підтримки пілотних органів місцевого самоврядування в питаннях кадрового діловодства, преміювання службовців, електронного декларування доходів, розроблення примірних посадових інструкцій. 

За матеріалами сайту decentralization.gov.ua