Прес-центр5 лютого 2018, 16:02

За рік на Луганщині надано 284,5 тисячі адмінпослуг

На підконтрольній українській владі території Луганщини функціонують 17 центрів надання адміністративних послуг.

Протягом минулого року через центри суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 284,5 тис. адміністративних послуг, що в 1,4 рази більше, ніж за 2016-й.

У середньому за місяць надавалося 24 тис. адмінпослуг. У минулому році майже 160,0 тис. осіб скористалися консультаційними послугами центрів. Разом із тим, кількість видів адміністративних послуг, що надавалась через центри, становила від 14 (у центрі Новопсковської селищної ради) до 156 (у центрі міста Сєвєродонецьк).

Через центри надаються найбільш популярні адміністративні послуги, які були передані на місцевий рівень в результаті децентралізації. Серед них – реєстрація: бізнесу, речових прав на нерухоме майно, місця проживання тощо.

Слід зазначити, що розроблений Лисичанською міською радою проект щодо придбання комплекту обладнання став переможцем конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізується за рахунок коштів ДФРР. Наразі його придбано, проводяться роботи з налагодження захищених каналів зв’язку.

Сєвєродонецькою міською радою за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на Сході України, придбано два комплекти обладнання для місцевого ЦНАПу.