Прес-центр10 квітня 2018, 15:04

Для одного мешканця Луганської та Донецької областей виділяється найбільше коштів з державного бюджету ніж для мешканця інших областей, – Петро Порошенко

Під час розширеної урядової наради «Децентралізація та регіональний розвиток» під головуванням Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у руслі загальнодержавних реформ запропонував Уряду запровадити пілотні проекти для Луганської області.

Також спілкуючись з журналістами очільник Луганщини зазначив: «Війна розірвала соціальну, дорожньо-транспортну інфраструктуру, знизила економічний потенціал області. Це вимагає інших управлінських підходів. Щодо децентралізації. Ми маємо два рекорди – першу в Україні громаду – Новопсковську і найбільшу в країні – Біловодську ОТГ. Проведення виборів у трьох громадах прифронтових районів залишається актуальним для нас питанням».

Президент України Петро Порошенко приділив окрему увагу важливості фінансової підтримки з боку держави Луганської та Донецької областей, які постраждали від військової агресії РФ. «Кошти з державного бюджету мають йти і на відновлення зруйнованої інфраструктури, і на компенсацію зруйнованого житла, і на допомогу тимчасово переміщеним особам. Я вважаю, що Юрій Гарбуз і Павло Жебрівський активно працюють в цьому напрямі».

Також Петро Порошенко зазначив, що для одного мешканця Луганської та Донецької областей виділяється найбільше коштів з державного бюджету  ніж для мешканця інших областей, тому що це є пріоритет діяльності влади.

Протягом дня в рамках панельних дискусій учасники розширеної наради розглядали досягнення децентралізації в Україні та завдання виконавчої влади, а також громад щодо реалізації цієї реформи та її перспектив.

Участь у заході взяли представники Уряду, іноземні експерти та посадовці, очільники регіонів, голови міськрад і ОТГ.