Архів новин

11 апреля 2018

Будинок для переселенців у Рубіжному – на завершальній стадії будівництва: Юрій Гарбуз провів виїзну нараду на об’єкті

Дев’ятиповерховий житловий будинок на 107 квартир для переселенців у м. Рубіжному планується здати в експлуатацію в першій декаді червня поточного року. Такі дані було озвучено під час сьогоднішньої виїзної наради голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза безпосередньо на об’єкті житлового будівництва.

Особливості проведення весняно-польових робіт на Луганщині та програми державної підтримки АПК обговорили на засіданні колегії Департаменту агропромислового розвитку.

Особливості проведення весняно-польових робіт на Луганщині та програми державної підтримки АПК обговорили на засіданні колегії Департаменту агропромислового розвитку. Участь у засіданні прийняв голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз та його заступник Вадим Данієлян.

Надзвичайно важливим заходом, спрямованим на реалізацію в поточному році завдань зі стабілізації та росту виробництва продукції рослинництва є проведення комплексу весняно-польових робіт.

Юрій Гарбуз ініціював створення молодіжного дискусійного клубу

Про це сьогодні, 11 квітня, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час спілкування зі студентами Луганського державного медичного університету в рамках робочої поїздки до Рубіжного.

Аграрії області віддають перевагу сівбі економічно вигідних і більш придатних для нашої зони культур

Сьогодні відбулось засідання колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. На порядок денний винесено питання щодо особливостей проведення весняно-польових робіт та програм державної підтримки агропромислового комплексу 2018 року.

Участь у роботі взяв заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, керівники та фахівці структурних підрозділів ОДА та сільгосптоваровиробники області.

Відбулось засідання наглядової ради комунального підприємства Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі

11 квітня 2018 року у приміщенні обласної державної адміністрації відбулось засідання наглядової ради комунального підприємства Луганський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (далі – КП ФОНД ІЖБ).

В роботі наглядової ради взяли участь народний депутат України  Курило В.С. голова наглядової ради, заступник голови облдержадміністрації Данієлян В.Р., члени наглядової ради представники управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, керівництво  КП ФОНД ІЖБ.

Облдержадміністрацією надано доручення активізувати роботу з благоустрою територій

Про це йшлося сьогодні, 11 квітня, на нараді з благоустрою населених пунктів області та проведення щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Під час заходу заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян поспілкувався з відповідальними представниками міст та районів Луганщини у режимі відеоконференцзв’язку.

Зокрема, він зауважив, що на початку тижня голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз окреслив завдання щодо благоустрою територій.

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів

Ця дата обрана і затверджена ООН не випадково – вона встановлена в пам’ять про інтернаціональне повстання в’язнів концентраційного табору Бухенвальд, що відбулося 11 квітня 1945 року.

Наразі на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 45 жертв нацистських переслідувань, у тому числі:

За січень-березень поточного року до місцевих бюджетів Луганської області надійшло понад 643,0 млн грн власних та закріплених доходів

За січень-березень 2018 року до загального фонду місцевих бюджетів Луганської області надійшло 643.074,5 тис. грн власних та закріплених доходів, що на 9,5 %, або 55.983,9 тис. грн перевищує заплановані показники по мобілізації податків і зборів  на звітний період, та на 7.475,5 тис. грн, або 1,2 %, - відповідні надходження минулого року.

Виконання запланованих надходжень до зведеного бюджету Луганської області забезпечено за рахунок сталого наповнення місцевих бюджетів територій, підконтрольних державній владі.

Луганщина отримала понад 4,5 мільйона держсубвенції на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Станом на сьогодні до обласного бюджету надійшло 4.677,4 тис. гривень цієї субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

«УПА – відповідь нескореного народу» завітала в Троїцький район

Інформаційно-просвітницькі плакати пересувної виставки були розміщенні в Троїцькому районному історико-краєзнавчому музеї «Витоки».

Учні загальноосвітніх навчальних закладів, волонтери, громадські активісти, які прийшли на виставку, дізналися про героїчну сторінку національно-визвольної боротьби українського народу.

В обласних стаціонарних установах проведено Великдень

Світле Христове Воскресіння вже давно є одним із важливих релігійних  та улюблених свят українців, тому і святкується на рівні державного свята.  Це свято весни, відродження достатку та примирення. Воно вчить нас любові до ближнього та дарує надію на віру.

Не залишилися без уваги в цей день і понад 1280 підопічних наших обласних стаціонарних установ, які також  відсвяткували Великдень.

На Луганщині СБУ блокує протиправні схеми отримання пенсійних коштів переселенців

У 2017-2018 роках на Луганщині за матеріалами Служби Безпеки України Пенсійному Фонду та Фонду соціального страхування України повернено понад 2 мільйони 500 тисяч гривень.

Таку суму було незаконно нараховано в якості пенсій та інших соціальних виплат особам, які померли на тимчасово окупованій території області. Дані про їх смерть не надійшли з ОРЛО до Головного Управління Пенсійного фонду України в Луганській області. Пенсії померлих за допомогою банківських карток намагалися отримувати сторонні особи, зокрема, їхні родичі.

Важливо: оперативна інформація щодо ситуації з підтопленням в області

Наразі на Луганщині залишається 13 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Так, у Новопсковському районі рівень води вище мостів у с. Лисогорівка та с. Закотне. У с. Осинове рівень знизився з 140 см до 100 см, тож на мосту води немає. У с. Танюшівка вода на мосту тримається на рівні 15 см.

БІЗНЕС ПОЇЗДКА ДО ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

25 червня – 01 липня 2018 року відбудеться Бізнес поїздка до Великобританії, організатором виступає Івано-Франківська торгово-промислова палата.

В програмі місії відвідини найбільшої інтегрованої події в сфері системи охорони здоров’я та соціальної допомоги в Європі - Health, Care and Digital.

Довідково:

ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА: ВІД ІНДУСТРІАЛЬНОГО ДО ІНФОРМАЦІЙНОГО СУСПІЛЬСТВА

23 – 24 травня 2018 року у ВЦ «Козак-Палац» заплановано проведення першого в Запорізькій області форуму «Цифрова економіка: від індустріального до інформаційного суспільства». Захід організовує ЦПБ
м. Запоріжжя за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках ініціативи «EU4Business» Європейського Союзу.

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських концтаборів

Шановні колишні в’язні нацистських таборів, ветерани Другої світової війни Луганщини!

Сьогодні у всьому світі відзначають Міжнародний день визволення в’язнів нацистських таборів.

На вашу долю випали жахи поневолення, нелюдського поводження, знущання. Масове створення концтаборів, гетто, де були жорстоко знищені та катовані мільйони безвинних людей, – це виклик всьому цивілізованому людству, нехтування найвищою цінністю людського життя.

Місцеві бюджети Луганської області отримали з державного бюджету субвенцію на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною", оплату послуг із здійснення патронату над дитиною та виплату соціальної допомоги на утримання дитини в сім'ї патронатного вихователя в обсязі 16.549,7 тис. грн.

Піротехніками на Луганщині вилучено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 10 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 6,12 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено 13 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: чотири артилерійських снарядів, три мінометні міни і шість одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

11 квітня – Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів

Однією з найстрашніших сторінок людської історії стала історія фашистських концентраційних таборів. Концтабори не дарма отримали назву таборів смерті, з 1933 по 1945 рік через них пройшло близько 20 мільйонів осіб із 30 країн світу, із них близько 12 мільйонів загинули, при цьому кожен п’ятий в’язень був дитиною.

Впроваджуються пільги у готівковій формі з оплати проїзду

14 березня 2018 року Уряд затвердив Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

Відповідно до Порядку органи місцевого самоврядування можуть прийняти рішення про надання пільг з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських (крім залізничного та річкового) та міжміських маршрутах за рахунок коштів місцевих бюджетів у готівковій формі.

Інформація за 10.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 10.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру - 0, з них:
державного рівня - 0;
регіонального рівня - 0;
місцевого рівня - 0;
об’єктового рівня - 0.

Стан піддтопленя в області на 10 квітня 2018 року

Станом на 18:00 10.04.2018 року в області залишається 13 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.
Обстановка по районам:
У Новопсковському районі води вище мостів у с. Лисогорівка на 80см. у с. Закотне на 95 см., у с. Осинове рівень річки знизився від 140см. до 100см. на мосту води немає, у с. Танюшівка вода на мосту становить 15см.. Внаслідок затоплення мости для проїзду закриті. Населення перевозиться через річку лодками.

Новини АТО: під обстрілом опинився Попаснянський район

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування три рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Українські військові вимушені були відкрити вогонь у відповідь.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.