Архів новин

10 апреля 2018

14 нових амбулаторій буде збудовано на Луганщині

Сьогодні, 10 квітня, під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів ЦОВ під головуванням голови облдержадміністрації Юрія Гарбуза було обговорено питання реформування первинної ланки охорони здоров’я на регіональному рівні.

Ремонт дороги до Станиці Луганської Юрій Гарбуз визначив як невідкладний напрямок дорожнього будівництва

Сьогодні, 10 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних підрозділів ЦОВВ.

Суб’єктам господарювання та громадянам надано більше 60 тисяч послуг через ЦНАПи

Так, протягом першого кварталу 2018 року через центри надання адміністративних послуг суб’єктам господарської діяльності та громадянам надано 62,6 тис. адміністративних послуг.
У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року цей показник зріс на 7 %.

В середньому за місяць через центри надавалося 20,9 тис. адміністративних послуг, що на 7,2 % більше аналогічного періоду минулого року.

У звітному періоді через центри надавалось від 36 (у центрі Біловодської селищної ради) до 183 (у центрі м. Сєвєродонецька).

Розпочинається активна фаза ремонту доріг області

Про впровадження проектів з відновлення автошляхів на Луганщині сьогодні, 10 квітня, на брифінгу для ЗМІ розповів заступник голови обласної держадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав, що головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом 2018-й оголошено Роком доріг.

Важливо: рівень води у місцевих річках поступово знижується

На Луганщині спостерігається поступове зниження рівня води у річках Сіверський Донець та Айдар.

Наразі  вживаються всі необхідні заходи відносно паводку. Загалом поточна ситуація контрольована – спільно працюють обласні та місцеві органи влади, Головне управління ДСНС України у Луганській області, Національна поліція, ДП «Луганський облавтодор», Служба автомобільних доріг у Луганський області.

Для одного мешканця Луганської та Донецької областей виділяється найбільше коштів з державного бюджету ніж для мешканця інших областей, – Петро Порошенко

Під час розширеної урядової наради «Децентралізація та регіональний розвиток» під головуванням Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз у руслі загальнодержавних реформ запропонував Уряду запровадити пілотні проекти для Луганської області.

У містах та районах області розпочинається весняна акція з благоустрою територій, – брифінг

Розповідаючи сьогодні на брифінгу для ЗМІ про роботу житлово-комунального господарства, заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян приділив увагу питанням опалювального сезону та благоустрою територій.

Стосовно першого з них він зауважив, що із завершенням опалювального сезону будуть підбиті підсумки його проходження, проаналізовані так звані «слабкі місця», які до наступного осінньо-зимового періоду слід ліквідувати.

У містах та районах області стартує весняна акція з благоустрою територій, – брифінг

Розповідаючи сьогодні на брифінгу для ЗМІ про роботу житлово-комунального господарства, заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян приділив увагу питанням опалювального сезону та благоустрою територій.

Стосовно першого з них він зауважив, що із завершенням опалювального сезону будуть підбиті підсумки його проходження, проаналізовані так звані «слабкі місця», які до наступного осінньо-зимового періоду слід ліквідувати.

Про надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду

14 березня 2018 року уряд затвердив Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах (далі – Порядок).

Відповідно до Порядку органи місцевого самоврядування можуть прийняти рішення про надання пільг з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських (крім залізничного та річкового) та міжміських маршрутах за рахунок коштів місцевих бюджетів у готівковій формі.

На Луганщині СБУ вилучила партію безакцизних цигарок на два мільйони гривень

Співробітники Служби Безпеки України у взаємодії з фіскальною службою під процесуальним керівництвом прокуратури блокували на Луганщині механізм нелегальної реалізації цигарок без акцизних марок.

Оперативники спецслужби встановили, що розповсюдженням цигарок сумнівного походження займався торговий агент, житель Сєвєродонецька. Він отримував тютюнову продукцію із Західної України та реалізовував через мережу магазинів, а також розсилав під замовлення через служби експрес-доставки.

Попередження щодо можливого часткового відключення засобів радіомовлення у Лисичанську

У зв’язку з проведенням поточного ремонту металевої вежі на об’єкті Луганської філії Концерну РРТ у місті Лисичанськ можливе часткове відключення радіомовних передавачів з 10 по 13 квітня 2018 року в проміжку часу від 08:00 до 17:00.

Тимчасове відключення відбудеться на частотах: 102,0 МГц (позивний «Радіо-Ера FM»), 105,9 МГц (позивний «ПУЛЬС»), 88,2 МГц (позивний «УР-1 «Українське радіо»), 91,1 МГц (позивний «Наше радіо»), 88,6 МГц (позивний «ФМ Галичина»), 101,5 МГц (позивний «Ретро ФМ»), 87,7 МГц (позивний «Громадське радіо»).

Всеукраїнська акція «За чисте довкілля»: приєднуйтесь

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України щороку протягом квітня-травня проводиться всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля», під час якої органи місцевого самоврядування повинні забезпечити комплекс заходів з благоустрою та приведення до належного санітарного стану територій населених пунктів області.

Цього року День благоустрою у рамках весняної всеукраїнської акції «За чисте довкілля» відбудеться 21 квітня.

Проведено семінар щодо вирішення соціальних питань об’єднаних територіальних громад

Обласний семінар-нараду «Особливості надання соціальних гарантій населенню в умовах децентралізації» проведено в Новопскові Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Під час наради обговорювались питання взаємодії проектів ПРООН із соціальною сферою області, взаємодії управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій з об’єднаними територіальними громадами, роботи управлінь ПФУ в Луганській області в умовах децентралізації.

В Україні не мають юридичної сили освітні документи, видані на окупованих територіях – роз’яснення МОН

Міністерство освіти і науки України нагадує, що дипломи та інші освітні документи, видані на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та АР Крим, не визнаються та не мають юридичної сили ні в України, ні в інших країнах світу.

Піротехніками на Луганщині вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 9 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,6 га місцевості у смт Станиця Луганська та Станично-Луганському районі.

Виявлено та вилучено дві одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд і одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Для підтримки малого i середнього підприємництва області залучать близько 80 мільйонів

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням № 272 від 2 квітня 2018 року затвердив Регіональну цільову програму розвитку та підтримки малого i середнього підприємництва на 2018-2020 роки із загальним обсягом фінансування в сумі 80 950,5 тис. гривень.

Інформація за 09.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 09.04.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –41, з них:

у житловому секторі –6;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 35;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Стан піддтопленя в області на 9 квітня 2018 року

В Луганськії області через різке потепління сталося швидке таїння снігу та льоду. Тала вода подекуди вийшла із берегів річок: Айдар, Деркул, Євсуг затопила низькопрофільні мости на автошляхах Луганської області, що ускладнило сполучення між населеними пунктами. Так станом за 09.04.2018 року на 18:00 в області залишається 13 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Новини АТО: під Катеринівкою двоє поранених

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування один раз порушили «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Унаслідок ворожого гранатометного обстрілу у напрямку села Катеринівка Попаснянського району зазнали поранень двоє наших військових.

Сили АТО вогонь у відповідь не відкривали.