Архів новин

06 апреля 2018

Відбулася нарада із головними бухгалтерами та працівниками кадрової служби підвідомчих установ соціального захисту населення Луганської області

05 квітня 2018 року в приміщенні Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації відбулася нарада під головуванням виконуючої обов’язки директора Департаменту із головними бухгалтерами та працівниками кадрової служби підвідомчих установ соціального захисту населення Луганської області.

Проведено нараду з питань організації надання соціальних та медичних послуг підопічним обласних інтернатних установ

5 квітня 2018 року в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулась нарада з питань організації надання соціальних та медичних послуг підопічним обласних інтернатних установ. У нараді взяли участь старші медичні сестри та фахівці будинків-інтернатів, відповідальні за надання зазначених послуг.

Департаментом соціального захисту населення Луганської ОДА проведено семінар для представників ОТГ

04 квітня 2018 року на базі ТОВ Новопсковський санаторій «Перлина» Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» проведено обласний семінар-нараду на тему: «Особливості надання соціальних гарантій населенню в умовах децентралізації», у якому прийняли участь керівники територіальних підрозділів центральних органів влади області, заступники голів райдержадміністрацій із соціальних питань та управлінь соціального захисту населення Біловодського, Білокураки

Триває робота з методичної допомоги учасникам конкурсу проектів місцевого розвитку

З метою підвищення якості проектів місцевого розвитку здійснено аналіз типових недоліків конкурсної документації, яка надавалась до облдержадміністрації у 2017 році, за результатам чого була організована відповідна інформаційно-роз’яснювальна робота серед учасників конкурсу поточного року.

Про це повідомляє управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації ОДА.

Крім того, управлінням спрямовується діяльність районних державних адміністрацій щодо забезпечення участі якомога більшої кількості громад Луганської області.

Суб’єкти господарювання та громадяни отримали більше 60 тисяч послуг через центри надання адміністративних послуг області

В області на території, що контролюється українською владою, створені та діють 17 центрів надання адміністративних послуг, із них: 11 районних, 4 міських та 2 центри Біловодської та Новопсковської селищних рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Основні тенденцій економічного розвитку регіону станом на 1 квітня 2018року

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Питання користування та передачі в оренду водних об’єктів обговорені в облдержадміністрації

Про це йшлося сьогодні на нараді, яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів ОДА та підприємці, що зайняті у рибницькій сфері.

Двом підприємствам облдержадміністрацією надані ліцензії на централізоване водопостачання та транспортування теплової енергії

Департамент житлово-комунального господарства повідомляє, що Луганською обласною державною адміністрацією у квітні поточного року видані дві відповідні ліцензії.

Так, комунальному підприємству «Обрій» Чмирівської сільської ради Старобільського району Луганської області надана ліцензія з централізованого водопостачання та водовідведення, крім централізованого водопостачання та водовідведення за нерегульованим тарифом.

Підприємство має намір провадити господарську діяльність у цьому районі.

КПВВ «Станиця Луганська» на Великодні свята працюватиме у штатному режимі

Протягом вихідних та святкових днів КПВВ «Станиця Луганська» працюватиме у штатному режимі. Пропуск громадян через лінію зіткнення прикордонники Лисичанського загону здійснюватимуть з 7:00 до 18:30.

Для більш комфортного перетину та забезпечення безпеки громадян у КПВВ «Станиця Луганська» українськими прикордонниками створені додаткові робочі місця, а також збільшено кількість військовослужбовців у складі зміни прикордонних нарядів.

Регіони будуть оцінюватися по двом ключовим показникам

Децентралізація – найуспішніша з усіх впроваджуваних реформ в Україні. Вона має найбільшу довіру й підтримку з боку суспільства, громадян, а також міжнародної спільноти. І сьогодні ми зібралися на розширеній урядовій нараді обговорити ключові питання і завдання щодо впровадження реформи децентралізації на поточний рік та майбутнє.

Мінрегіон вводить «зелені лінії» для обмеження забудови в озеленених зонах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, має ввести «зелені лінії» для обмеження забудови в зелених, ландшафтних та рекреаційних зонах з метою їх збереження.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе під час спільного брифінгу з Віце-прем’єром-міністром Геннадієм Зубком «Першочергові зміни і нововведення до ДБН» в Українському кризовому медіа-центрі.

ПЛАНОВІ ТЕХНІЧНІ РОБОТИ В БОЛГАРСЬКІЙ ІНТЕГРОВАНІЙ МИТНІЙ ІНФОРМАЦІЙНІЙ СИСТЕМІ

За інформацією Посольства України в Республіці Болгарія в період з 20 години  08 квітня до 8 години 10 квітня 2018 р. будуть проводитися планові технічні роботи в Болгарській інтегрованій митній інформаційній системі, в зв'язку з чим вона буде працювати в аварійному режимі, що може привести до уповільнення обробки документів і скупченню автотранспорту на кордоні.

Інформуємо для можливого врахування в роботі та використання українськими компаніями-експортерами при плануванні логістики транспортних перевезень автомобільним транспортом.

НОВІ ПРАВИЛА КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРОДУКТІВ В УКРАЇНІ

04 квітня 2018 року, набув чинності закон про контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

Про це повідомляє пресс-служба Держслужби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР): консультації для малого бізнесу в Україні

Якщо Ваша компанія потребує певних ноу-хау, чи то технічних знань для створення веб-сайту або впровадження системи управління якістю, яка відповідатиме стандартам ISO, – ЄБРР може допомогти Вам у рамках різноманітних проектів. Зазвичай такі проекти передбачають роботу з кваліфікованими місцевими консультантами і, як правило, тривають від
4-6 місяців. Консультації надаються у спеціалізованих галузях знань, зокрема:

• стратегія;

• маркетинг;

• організаційна структура;

• операційна діяльність;

• технології;

• інженерні рішення;

Презентація «Можливості для розвитку МСБ від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)» для бізнес-кола регіону.

05 квітня 2018 року у м. Сєвєродонецьк в інноваційному хабі «GREEN TOWN» за підтримки Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ЛОДА та участю директора Департаменту Дениса Денищенка, начальника відділу зовнішньоекономічної діяльності Олега Гетманчука та начальника відділу сприяння залученню інвестицій та міжнародних виставок Лариси Швецової відбулася презентація «Можливості для розвитку МСБ від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)» для бізнес-кола регіону.

Увага! Служба Безпеки України інформує

Пам'ятка громадянам України, які перетинають кордон з Російською Федерацією

Піротехніками на Луганщині вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 17,2 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 41 одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, 26 мінометних мін, одну ручну гранату та одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Мінрегіон затвердив нові ДБН щодо забудови територій

Cьогодні наша мета – створити для громадян і всієї країни – якісний, комфортний і безпечний життєвий простір. І саме це можливо завдяки впровадженню нових державних будівельних норм (ДБН). Це саме той компроміс, який дозволяє з одного боку рухатися забудовникам у напрямку запровадження сучасних технологій і методів проектування, з іншого – при дотриманні певних ДБН, акцентувати увагу на безпеку і комфорт наших громадян при реалізації будівельного проекту.

Оперативна інформація щодо ситуації з підтопленням в області

Через потепління вода подекуди вийшла з берегів річок Айдар, Деркул, Євсуг, Красна та затопила низькопрофільні мости на автошляхах Луганської області.

Це ускладнило сполучення між деякими населеними пунктами. Наразі в області залишаються 14 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Так, у Новопсковському районі у с. Павленкове по вул. Мира підтоплені чотири будинки – рівень води досягає 20 см. Крім того, у с. Лисогорівка, с. Закотне, с. Осинове, с. Танюшівка внаслідок затоплення мости для проїзду закриті.

«Ви відпочивали, а ми працюємо!!!»

Луганським обласним краєзнавчим музеєм на допомогу вчителям та веселощам учнів навчальних закладів Луганської області, в рамках практичної реалізації програми «Музей-школі», протягом весняних канікул організовано міні-виставку «Птахи нашого краю».

Музей і школа роблять спільну справу – відкривають дітям обрії знань, долучають до історії та культури, вчать добру і красі.

Луганський обласний краєзнавчий музей запрошує до співпраці учителів, батьків, дітей. Завжди раді зустрічі з Вами.

Об’єднані громади Луганщини отримають понад 37 мільйонів інфраструктурної субвенції

Кабінет Міністрів України затвердив розподіл обсягу субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2018 році.

Розмір субвенції складає 1,9 млрд гривень. Кошти розподіляються між 665 об’єднаними громадами, створеними у 2015-17 роках, пропорційно до площі території та кількості сільського населення ОТГ з рівною вагою обох цих показників.

Стан піддтопленя в області

 

 Станом на 18.00 05.04.2018 року  в області залишається 14 підтоплених мостів та під’їздів до мостів.

Обстановка по районам:

У Новопсковському районі у с. Павленково по вул. Мира підтоплено чотири будинка. Рівень води до 20 см.  Рівень води вище мостів у с. Лисогорівка на 175см., с. Закотне на 180см., с. Осинове рівень річки піднявся на 250см., у с. Танюшівка на101см. Внаслідок затоплення мости для проїзду закриті. Населення перевозиться через річку лодками. 

Особливості надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення тарифної різниці підприємствам тепло-, водопостачання та водовідведення

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2018 № 110 затверджено Порядок та умови надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, бюджетним установам і організаціям та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого пи

Війна закінчиться нашою перемогою – Президент

Президент Петро Порошенко переконаний, що війна на Сході нашої держави закінчиться перемогою України. Про це він сказав під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ у Вінниці.

На одній із будівель Сєвєродонецька розмістять малюнок проти насильства

4 квітня 2018 року в місті Сєвєродонецьку на площі Перемоги відбулась художня акція у рамках інформаційної кампанії «Насильству немає виправдання», який впроваджує ООН Жінки спільно з Міністерством внутрішніх справ України та міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я».

Ліцензування сприяє наданню якісних послуг

Суб’єкти господарювання здійснюють свою діяльність відповідно до вимог чинного законодавства України, лише при наявності ліцензій. Луганською обласною державною адміністрацією, як органом ліцензування, в поточному році було видано наступні ліцензії:

Новини АТО: перемир’я порушено в Попаснянському районі

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району вівся обстріл з 82-м мінометів, ручних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація стосовно втрат та руйнувань не надходила.

Брифінг з нагоди Всесвітнього дня здоров’я

5 квітня, за ініціативи Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та Українського лікарського товариства Луганщини відбувся брифінг з нагоди Всесвітнього дня здоров’я.