Архів новин

05 апреля 2018

Розширена урядова нарада у Вінниці. Юрій Гарбуз очолив делегацію з Луганщини

Сьогодні, 5 квітня, у Вінниці голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз бере участь у розширеній урядовій нараді «Децентралізація та регіональний розвиток» під головуванням Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Виставка про УПА крокує Луганщиною

Цього разу вона завітала до Білокуракинського районного краєзнавчого музею.

Протягом трьох днів її відвідали учні загальноосвітніх шкіл та мешканці району.

Як зазначили організатори виставки, головна мета заходу – виховання в учнівської та студентської молоді, патріотичність,  бажання відстоювати незалежність та суверенітет нашої країни, які виборювали повстанці у боротьбі проти нацистського та радянського режимів.

Вживаються необхідні заходи відносно паводку на Луганщині

Про це на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС доповіли представники органів влади Новоайдарського, Новопсковського, Біловодського та Кремінського районів.

Нагадаємо, що через різке потепління вода подекуди вийшла із берегів річок Айдар, Деркул, Євсуг, Красна та затопила декілька низьководних мостів на автошляхах області, що ускладнило сполучення між населеними пунктами.

За словами представників обласного центру з гідрометеорології та обласного управління водних ресурсів, загалом рівень води досяг середньо багаторічного. Тобто, ситуація не є критичною.

Стратегія розвитку Луганщини відповідає державній

«Започаткована реформа децентралізації вимагає зміни мислення та підходів до формування стратегій регіонального розвитку, – зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, звертаючись до учасників розширеної урядової наради «Децентралізація та регіональний розвиток» у Вінниці.

Децентралізація коштів та розвиток територій – принципова позиція голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Тож, за 2016-2017 роки видатки на зазначені цілі збільшені майже у 10 разів і склали 228,9 млн гривень.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

 

05 квітня 2018 року о 12.00  під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Представники лікарської асоціації Луганщини розповіли про пріоритети своєї діяльності

Сьогодні, 5 квітня, у Луганській облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ з нагоди Всесвітнього дня здоров’я.

Доповідачами виступили голова ГО «Українське лікарське товариство Луганщини», заступник головного лікаря Луганської обласної клінічної лікарні Степан Шведюк, головний лікар Луганського наркологічного диспансеру Микола Овчаренко та головний спеціаліст з акушерства та гінекології Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації Інна Сазонова.

Від стану будинку залежатиме його вартість і якість життя мешканців.

Сьогодні в Україні налічується близько 150 тис. багатоповерхових будинків, з яких 78-80 тис. – сектор, який має більше ніж 5 поверхів. По кількості ОСББ і ЖБК — приблизно 28 700, це практично 20% від загальної кількості. Близько 30% - це житло, яке потрібно модернізувати. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в інтерв’ю ІА "Українські новини", передає прес-служба Мінрегіону.

Профільним Урядовим комітетом погоджено виділення коштів для ліквідації ситуації з підтопленням шахт ДП «Первомайськвугілля»

Сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій розглянуті пропозиції щодо попередження виникнення такої ситуації з підтопленням шахт ДП «Первомайськвугілля».

Обласну програму доповнено інвестиційними проектами

  Програму економічного і соціального розвитку Луганської області на 2018 рік доповнено 138 інвестиційними проектами, на загальну суму 292,8 млн гривень, які будуть фінансуватись за рахунок бюджетних коштів, з них – 114,2 млн гривень складають кошти обласного бюджету (39,0 %).

Надання правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб та місцевому населенню

Норвезька рада у справах біженців (NRC)  з кінця 2014 року в східній частині України надає переміщеним і іншим постраждалим в результаті конфлікту особам негайну допомогу у відновленні житла, непродовольчу і правову допомогу. NRC є незалежною, гуманітарної, некомерційною, неурядовою організацією.

Програми для бізнесу, в яких приймає участь Ощадбанк

Для покращення та розширення власного бізнесу суб’єктам господарської діяльності Луганщини, у тому числі сільгоспвиробникам, пропонується  фінансово-кредитна підтримка, яка реалізується за участю Ощадбанку:

1.     З Європейським інвестиційним банком – зменшення діючої процентної ставки на 1,25% для кредитів на поповнення обігових коштів та придбання основних засобів.

2.     WNISEF за програмою доступного кредитування соціальних підприємств на економічно привабливих умовах – процентна ставка  від 5% річних.

На Луганщині заочно судитимуть «високопосадовця» окупаційної адміністрації ОРЛО

У Луганській області заочне засудження чекає на «заступника міністра інфраструктури та транспорту ЛНР». 30 березня Служба безпеки України скерувала обвинувальний акт стосовно нього до суду.

В органах самозваної влади функціонер зробив «вдалу» кар’єру. Спочатку він очолював «ДУП ЛНР «Луганская железная дорога». Потім обійняв «міністерську» посаду.

Пенсії перераховані вже половині військових пенсіонерів

У квітні будуть повністю завершені перерахунки військових пенсій. Про це повідомляє Пенсійний фонд України. Пенсії будуть перераховані за довідками уповноважених структур, в яких колишні військовослужбовці проходили службу (Міноборони, МВС, та інші) – пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду. Станом на 4 квітня до органів Пенсійного фонду надійшло 87 % від загальної кількості зазначених в списках осіб, пенсії яких підлягають перерахунку. 

На Луганщині підбили перші підсумки реалізації пілотного проекту «Відповідальність починається із нас»

У Сєвєродонецьку підбили перші підсумки реалізації в Попаснянському районі пілотного проекту «Відповідальність починається із нас».

Участь у заході взяла заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Проект реалізовувався з серпня 2017 року з ініціативи Департаменту соціального захисту населення ОДА за підтримки Попаснянської РДА та партнерських організацій Médecins du Monde, Action contre la Faim, Фонд ООН у галузі народонаселення.

На Луганщині затверджено програму забезпечення молоді житлом

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза №275 від 3 квітня 2018 р. затверджено Регіональну цільову програму забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки.

Документ набуде чинності після завершення процедури реєстрації в органах юстиції.

Планується, що загальний обсяг фінансування програми на весь період її дії складе 29,908 млн грн, зокрема кошти державного бюджету України – 6,902 млн грн, обласного бюджету – 23 млн грн.

Піротехніками на Луганщині вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,01 га місцевості у місті Сєвєродонецьк, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: вісім артилерійських снарядів, 22 мінометні міни та п’ять одиниць набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На ЗНО-2018 в області зареєструвалися майже шість тисяч учасників

Загалом по Україні для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 335 472 особи. З них 5868 складатимуть ЗНО на Луганщині.

Для складання тестування з української мови і літератури зареєстровано 5815, історії України – 3171, математики – 2322, біології – 1626, англійської мови – 1421 осіб, географії – 1261, фізики – 420, хімії – 412, німецької мови – 12, французької мови – 8 осіб.

Узагальнені дані будуть оприлюднені 26 квітня.

Інформація за 04.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 04.04.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Ситуація з проїздом мостів

В області через різке потепління, сталося швидке таїння снігу та льоду. Тала вода подекуди вийшла із берегів річок: Айдар, Деркул, Євсуг, Красна затопила низьководні мости на автошляхах області, що  ускладнило сполучення між населеними пунктами. Так станом на 04.04.2018 року на 18:00  кількість затоплених мостів зросла.

Новини АТО: перемир’я порушено в Станично-Луганському районі

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку смт Станиця Луганська та станції «Донець» вівся обстріл зі стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація стосовно втрат та руйнувань не надходила.