Прес-центр5 квітня 2018, 17:04

Вживаються необхідні заходи відносно паводку на Луганщині

Про це на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС доповіли представники органів влади Новоайдарського, Новопсковського, Біловодського та Кремінського районів.

Нагадаємо, що через різке потепління вода подекуди вийшла із берегів річок Айдар, Деркул, Євсуг, Красна та затопила декілька низьководних мостів на автошляхах області, що ускладнило сполучення між населеними пунктами.

За словами представників обласного центру з гідрометеорології та обласного управління водних ресурсів, загалом рівень води досяг середньо багаторічного. Тобто, ситуація не є критичною.

Тим не менше, як наголосив заступник голови Луганської обласної держадміністрації Юрій Клименко, органам влади на місцях доручено забезпечити цілодобовий моніторинг рівня води в області, невідкладне надання допомоги населенню, яке зазнало шкідливої дії паводкових вод, безперебійну роботу об’єктів торгівлі та медичного обслуговування.

Ще протягом тижня метеорологи прогнозують підйом води, однак, можуть статися як спад, так і щоденні коливання рівня. Найбільш загрозлива ситуація з територіями поблизу річки Айдар.

Задля попередження можливих ускладнень особовий склад Головного управління ДСНС України у Луганській області переведено на посилений режим несення службу, відповідна техніка перебуває у стані готовності.

Наразі затопленні мости перекриті та організовано об’їзд. На об’єктах, де рівень води нижчий, перевезення людей по мостах здійснюється автобусами. Приватний сектор майже не постраждав – підтоплені лише чотири будинки в Новопсковському районі.

Загалом поточна ситуація знаходиться під контролем обласної та місцевих органів влади, відповідних служб та Національної поліції.

Проте, начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Володимир Мирошниченко зосередив увагу присутніх на тому, що потрібно більш оперативно надавати інформацію щодо паводку. Для подальшого прийняття необхідних рішень оперативний черговий повинен мати актуальні дані кожні чотири години.