Архів новин

19 апреля 2018

Президент дав старт роботі системи протидії антиукраїнському мовленню у зоні АТО

Президент Петро Порошенко в Ситуаційному центрі  провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді, під час якої дав старт роботі Системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення Антитерористичної операції.

Президент повідомив, що РНБОУ за активної участі Міністерства інформаційної політики, Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, Національної ради телебачення і радіомовлення, СБУ розробила і реалізувала систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.

Президент дав старт роботі системи протидії антиукраїнському мовленню у зоні АТО

Президент Петро Порошенко в Ситуаційному центрі  провів нараду щодо інформаційної безпеки держави та протидії російській пропаганді, під час якої дав старт роботі Системи протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення Антитерористичної операції.

Президент повідомив, що РНБОУ за активної участі Міністерства інформаційної політики, Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, Національної ради телебачення і радіомовлення, СБУ розробила і реалізувала систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення АТО.

З початку року в Україні створено 1919 нових ОСББ

Сьогодні, ОСББ – ключовий партнер держави у впровадженні реформи ЖКГ та енергоефективності. Політики, які проваджуються Урядом, міністерствами, законодавчо підтримуються парламентом є дуже важливими для ОСББ. Але з іншого боку, нам необхідна ваша підтримка і пропозиції під час підготовки необхідних законів та нормативно-правових актів для того, щоб вони реально запрацювали. Як показує практика, шлях від ідеї до реального отримання результату дуже довгий.

Заклади освіти Луганщини долучилися до програми міжнародного оцінювання учнів

До 30 травня в Україні триватиме тестування за Програмою міжнародного оцінювання учнів PISA-2018, у якій беруть участь майже 6 400 учнів 15-ти років з 250 закладів освіти (загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, технікумів, ПТНЗ). Від кожного закладу освіти до вибірки учасників потрапило від 3 до 38 осіб.

Зокрема, на Луганщині Міністерством освіти та науки України для початку було визначено 15 закладів освіти, після чого для участі у дослідженні з них обрали тільки п’ять.

Повідомлення про результати конкурсного відбору

17 та 18 квітня, у стінах Сєвєродонецької музичної школи № 1, відбувся черговий конкурс на заміщення вакантних посад у Луганській обласній філармонії.

Впродовж конкурсу, який оцінювала Художня рада філармонії, розглядався талант, досвід та професіоналізм учасників. Участь у конкурсному відборі взяли 20 кандидатів. За його результатами успішно пройшли 8 фахівців, з якими у найближчий час буде укладений контракт.

Керівництво Луганської обласної філармонії вітає всіх переможців! Іншим учасникам дякуємо за участь та бажаємо творчих успіхів у майбутньому!

На Луганщині перераховані пенсії 8227 колишнім військовим

Управління пенсійного забезпечення військовослужбовців Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області продовжує роботу з перерахунку пенсій на виконання відповідної постанови Кабінету Міністрів України.

На сьогодні загальна кількість перерахованих пенсійних справ –8227, в тому числі 565 пенсійних справ, розмір пенсії по яким не змінився.

Загалом станом на 1 квітня 2018 року в управлінні пенсійного забезпечення військовослужбовців на обліку перебуває 12 190 пенсіонерів.

103,0 МГц – «Армія - ФМ» у Кремінському районі

Поступово створюємо у Луганській області суцільний український інформаційний простір. Відтепер патріотичне радіо «Армія-FM» мовить у Кремінському районі на частоті 103,0 МГц.

Незабаром – військове радіо заговорить у Старобільську та Широкому Станично-Луганського району.

Нагадуємо, у поточному році розпочнеться будівництво радіотрансляційної станції у Попаснянському районі, що дозволить повністю покрити мовленням підконтрольну частину області та поширювати український контент на тимчасово окуповані території.

Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури

19 квітня 2018 року проведеено засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації (далі – Рада), на якому було розглянуто  проектне рішення «Детальний план території під будівництво каналізаційної насосної станції та напірного колектору від мікрорайону ВРЗ до очисних споруд м. Попасна» розроблений Публічним Акціонерним Товариством «УКРНЕФТЕХИМПРОЕКТ» м. Київ.

Продовжується проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах.

Продовжується проведення роз'яснювальної роботи щодо реалізації державних та обласних програм підтримки аграрного сектору в районах.

Так Марківський район з робочим візитом відвідали представники Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області.

В рамках візиту відбулася зустріч з керівниками сільгосппідприємств району, молокопереробного підприємства ТОВ «Марківський сирзавод», головами сільських рад та представниками особистих господарств, що займаються тваринництвом.

ІІ УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКИЙ ФОРУМ

29-30 травня 2018 року в Києві відбудеться II українсько-китайський форум економічного співробітництва. Організаторами виступають Китайська асоціація з розвитку підприємств за кордоном (Chinese Overseas Development Association ) та Торгово-промислова палата України.

В рамках заходу відбудуться презентації галузей та проектів в сфері АПК, енергетики, інфраструктури, туризму та інших напрямків, а також ділові переговори з потенційними інвесторами з Китаю.

ШОСТИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ ZAKUPKI

Шостий всеукраїнський Forum Zakupki відбудеться 25 квітня 2018 року. Це наймасштабніший захід в Україні про державні й комерційні закупівлі, де представники бізнесу і держави обмінюються досвідом.

Цього разу Forum Zakupki пройде онлайн і буде доступний учасникам у будь-якому куточку світу. Шостий Forum Zakupki – це 18 спікерів, 5 годин виступів експертів від бізнесу і державних органів, інсайдерська інформація про зміни в законодавстві, допорогові закупівлі, малу приватизацію, а також розбір складних кейсів. 

Forum Zakupki буде корисний: 

ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ З МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ПРИ КМУ

17 квітня, відбулось перше засідання Ради з міжнародної торгівлі при Кабінеті Міністрів України під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, за участю заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торгового представника України Наталії Микольської.

Юрій Гарбуз відкрив Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни

У м. Рубіжному почав свою роботу Центр відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни, який надає психологічні, лікувально-діагностичні та інші види соціальних послуг ветеранам війни та іншим категоріям громадян, які постраждали від надзвичайних ситуацій.

Виступ Президента України у Верховній Раді щодо звернення до Вселенського Патріарха

Христос воскрес!

Шановний пане Голово,

Шановна президія,

дорогі колеги, народні депутати України!

Шановний Український народе, дорогі співвітчизники!

Неначе грім серед ясного неба. Саме так питання, яке ми сьогодні розглядаємо і обговорюємо, пролунало для багатьох з тих, хто не дуже уважно слідкує за проблематикою Української Єдиної Помісної Православної Церкви.

Дев’ять медалей та перше загальнокомандне місце - результат наших важкоатлетів

Луганські спортсмени з важкої атлетики взяли участь у чемпіонаті України серед юнаків та дівчат до 13 років та Всеукраїнському відкритому турнірі пам’яті героїв Чорнобиля.

Обидва спортивних заходи відбулися у місті Славутич.

За результатами змагань наші хлопці та дівчата вибороли низку медалей різного ґатунку.

Запорізький туристичний фестиваль-ярмарок «Запоріжжя – місце щастя»

  На каскаді «Райдуга» міста Запоріжжя 12 травня 2018 року планується проведення Запорізького туристичного фестивалю-ярмарку «Запоріжжя – місце щастя», який презентуватиме туристичні продукти м. Запоріжжя та Запорізької області – туристичні об’єкти, заклади культури та розміщення (готелі, бази відпочинку, пансіонати, санаторії, хостели), заклади харчування (кафе, ресторани), зелені садиби, представників пізнавального туризму, етнотуризму, екстремального туризму, пляжного туризму на узбережжі Азовського моря.

VI Центрально-Український музейно-туристичний фестиваль

  У Дендропарку в м. Кропивницькому 04-05 травня 2018 року відбудеться VI Центрально-Український музейно-туристичний фестиваль.

На Луганщині затверджено дві житлові програми майже на 41 мільйон гривень

Програма забезпечення молоді житлом у м. Сєвєродонецьку на 2018-2020 роки передбачає фінансування за рахунок місцевого бюджету та інших джерел в розмірі 22 923,7 тис. гривень строком на три роки.

Виконання Програми сприяння будівництву доступного житла для окремих категорій громадян в м. Сєвєродонецьку на 2018-2020 роки також розраховане на три роки. Вона фінансуватиметься за рахунок місцевого бюджету та інших джерел у розмірі 18 000 тис. гривень.

Обидві житлові програми вже затверджені на засіданні сесії міської ради Сєвєродонецька.

Співпраця ЄС та України задля енергоефективності

18 квітня 2018 року Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та Голова Групи підтримки України в Європейській Комісії Петер Вагнер в присутності Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана підписали фінансову угоду на 50 млн. євро щодо підтримки Фонду енергоефективності України.
 
Ця угода сприятиме енергозбереженню та зменшенню викидів парникових газів в Україні. ЄС, разом з Німеччиною, також підтримуватиме діяльність Фонду енергоефективності з надання грантів на інновації із підвищення енергоефективності багатоповерхових будинків по всій Україні.

Піротехніками вилучено 134 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,1 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 134 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 21 артилерійський снаряд, три мінометні міни, одну ручну гранату, 24 підривників й 85 одиниць іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

В області впроваджують заходи з підвищення якості молока відповідно до нового держстандарту

Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації разом із Асоціацією сільгосптоваровиробників Луганської області розпочато цикл нарад стосовно впровадження Урядових програм підтримки аграрного сектору.

У ході першої з них, яка відбулася в Біловодську, проведено роз’яснювальну роботу щодо фінансової підтримки розвитку фермерських господарств району відповідно до державних програм.

У нараді взяли участь представники фермерських господарств, молокопереробного підприємства ПрАТ «Біловодський маслоробний завод», голови сільських, селищних рад та ін.

У липні запрацює механізм будівельної амністії для об’єктів незначного класу наслідків

Вже у липні 2018 року запрацює механізм будівельної амністії для об’єктів незначного класу наслідків. Про це повідомив Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев у програмі «Паралелі» на телеканалі «ПравдаТУТ».

Інформація за 18.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 18.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – не сталося.
2. Кількість пожеж – 6, з них:
у житловому секторі – 4;
в екосистемах – 2.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди – не сталося.
4. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів – 134, з них:
артилерійські снаряди – 21;
мінометні міни – 3;
ручні гранати – 1;
підривники – 24;

Новини АТО: під обстріли потрапив Попаснянський район

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

У напрямку міста Попасна та села Новоолександрівка вівся обстріл з 82-мм мінометів, БМП, автоматичних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.