Архів новин

17 апреля 2018

Невдовзі на Луганщині розпочнеться Всеукраїнська щорічна акція «За чисте довкілля»

Апаратна нарада 17 квітня 2018 року, директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай розповів про стан утримання та ремонту доріг, благоустрій територій населених пунктів Луганської області.

Рік доріг на Луганщині: окреслено плани щодо ремонту автошляхів місцевого значення

Під час селекторної апаратної наради Юрій Гарбуз нагадав про те, що в умовах загальноукраїнської реформи дорожньої галузі у облдержадміністрації створено управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг. На баланс структурного підрозділу передано 146 обласних автодоріг протяжністю 1731,9 км та 470 районних автодоріг протяжністю 2216,1 км.

Другий регіональний хакатон «Button» визначив команд-переможців

Вітаючи присутніх на урочистому заході переможців хакатону, заступник голови облдержадміністрації Сегрій Філь відзначив, що в Другому регіональному хакатоні з розробки IT-проектів соціального спрямування взяли участь понад 50 учасників.

«Український військовий в японських ілюстраціях»

17 квітня 2018 року в приміщенні Луганського обласного краєзнавчого музею відбулося відкриття виставки «Український військовий в японських ілюстраціях» японської художниці Нацуме.
В експозиції представлено 15 творів, на яких зображені українські військовослужбовці. Примітно, що представлені на виставці малюнки виконані в стилі японських коміксів Манга.

В Новопскові підтверджували звання «народний»/«зразковий» вокальний ансамбль «Земляки» та хореографічна студія «Рандеву» Новопсковського районного Центру культури та дозвілля

12 квітня в смт. Новопсков підтверджували звання «народний»/«зразковий» вокальний ансамбль «Земляки» та хореографічна студія «Рандеву» Новопсковського районного Центру культури та дозвілля. Справжнє свято талантів пройшло на сцені Центру культури та дозвілля.

Облдержадміністрацією затверджено Антикорупційну програму Луганської обласної державної адміністрації на 2018 рік

З інформацією можна ознайомитися за посиланням

Антикорупційну програму повторно виставлено для обговорення та надання пропозицій до сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату Луганської облдержадміністрації на електронну адресу: anti-kor@loga.gov.ua

Концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом аргентинського диригента міжнародного рівня

28 квітня Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом диригента міжнародного рівня Раміро Аріста /Аргентина/, який виступав на концертних площадках Венесуели, Куби, Болгарії, Румунії, Еквадору, Молдови, а також України. 

У програмі ви почуєте один з найвідоміших творів французького композитора Луї  Гектора Берліоза – «Фантастична Симфонія» до мажор, яка складається з п'яти частин, об’єднаних вічною темою кохання.

Мінрегіон вводить максимально допустимий відсоток забудови залежно від поверховості

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, пропонує ввести максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки залежно від поверховості. Відповідні зміни містяться у новому проекті ДБН Б.2.2-Х:201Х «Планування і забудова територій».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Просторове планування та система архбудконтролю — невід’ємні функції в забезпеченні розвитку територіальних громад

Лише 92 органи місцевого самоврядування в Україні (зі 173 міст обласного значення та 665 об’єднаних територіальних громад) отримали повноваження архітектурно-будівельного контролю. Про це свідчать дані Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, підготовленого Мінрегіоном станом на 10 квітня 2018 року.

З історією національного визвольного руху зараз знайомляться жителі Рубіжного

Другий день в міському Палаці культури  діє  фотодокументальна виставка «УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму», що присвячена 75-річчю створення УПА та її боротьбі проти нацизму і комунізму.

Відвідувачами виставки є учні старших класів загальноосвітніх закладів, професійно-технічних навчальних закладів та жителі міста.

Виставку проводять вчителі історії шкіл та професійно-технічних закладів, де  ознайомлюють молоде покоління з основними віхами боротьби повстанської армії проти нацистського та тоталітарного режимів. 

Підприємства з питного водопостачання Луганщини забезпечують реалізацію прав на землю

Питання забезпечення централізованого господарсько-питного водопостачання міст, сіл, селищ Луганської області, в умовах  проведення антитерористичної операції, залишається вкрай актуальним. До цієї проблеми сьогодні привернута увага керівництва Луганської облдержадміністрації.

Цьогоріч на ЗНО вже зареєструвалися понад 300 випускників з тимчасово непідконтрольної території Луганщини, – брифінг

Про це сьогодні, 17 квітня, повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова під час брифінгу для ЗМІ.

Розповідаючи про особливості проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2018 році, вона нагадала, що реєстрація на основну сесію тривала з 6 лютого по 19 березня.

Проте, учасники АТО, особи з тимчасово непідконтрольних територій (що не зареєструвалися в основний період) та ті, хто через поважні причини не зміг зареєструватися в основний період, зможуть пройти реєстрацію додатково з 3 по 21 травня.

Оновлені відомості реєстру міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області

       Відповідно до розпорядження голови Луганської облдержадміністрації від 06.04.2017 № 216 «Про затвердження автобусних маршрутів загального користування приміського та міжміського внутрішньообласного сполучення» (з наступними змінами та доповненнями) організатор регулярних перевезень пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути) оприлюднює оновлені відомості реєстру міжміських та приміських автобусних маршрутів загального користування Луганської області.

Пріоритети дорожнього будівництва у 2018 році: дорога до Станиці Луганської та автошляхи, що з’єднують Луганщину із сусідніми областями

Сьогодні, 17 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян розповів про утримання та ремонт доріг, благоустрій територій населених пунктів Луганської області.

Гурт «Шабля» крокує Луганщиною

З 17 по 19 квітня в Луганській області у рамках І етапу патріотично-мистецького проекту «Браття Українці» відбуватиметься цикл концертних виступів гурту «Шабля» та Заслуженого академічного зразково-показового оркестру Збройних Сил України.

Протягом цих днів вони виступлять у містах та військових частинах Луганщини:

- 17 квітня – смт Станиця Луганська;
- 18 квітня – м. Сєвєродонецьк та м. Лисичанськ;
- 19 квітня – м. Попасна.

У Луганській та Донецькій областях необхідно створити суцільний український інформаційний простір, – Сергій Костинський

Будівництво нової РТС та збільшення висоти однієї з діючих веж, правові аспекти розбудови медійних платформ, що мають забезпечити інформаційні потреби громадян та створити систему протидії інформаційній агресії з боку Російської Федерації, обговорювали вчора, 16 квітня, на робочій нараді під головуванням члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сегрія Костинського.

Подяка облавтодору від жителів села Пристино

До облдержадміністрації надійшла подяка від жителів села Пристино Кремінського району. Вони висловлюють подяку начальнику Луганському облавтодора Олександру Коротуну і усім працівникам за всебічну допомогу по розчищенню доріг у зимовий період.

За словами жителів цього населеного пункту, тут немає ні магазину, ні пошти, щоб отримати пенсію або викликати швидку допомогу. Через це доводиться пішки ходити через перевал в сусіднє село Михайлівку. Взимку дорогу переметають снігові замети до півметра. Пройти пішки чи проїхати не реально.

Пріоритети дорожнього будівництва у 2018 році: дорога до Станиці Луганської та автошляхи, що з’єднують Луганщину із сусідніми областями

Сьогодні, 17 квітня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Мінмолодьспорту вперше оголошує Конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання

Конкурс з визначення проектів національно-патріотичного виховання  розроблений інститутами громадянського суспільства. Для його реалізації надаватиметься фінансова підтримка у 2018 році.

Завдяки співпраці Міністерства молоді та спорту України, зокрема відділу національно-патріотичного виховання, з парламентським Комітетом з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Громадської ради та громадськості зробили проведення Конкурсу відкритим.

Підведено підсумки виконання заходів програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2017 рік

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27.12.2016 № 802 Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації підготовлено звіт про виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2017 рік, з яким можна ознайомитись за посиланням.

6-Й МІЖНАРОДНИЙ СТАМБУЛЬСЬКИЙ КОНГРЕС ТА ЯРМАРОК З ПИТАНЬ ІНТЕГРОВАНИХ МЕРЕЖ І МІСТ

Івано-Франківська торгово-промислова палата організовує бізнес-поїздку на «6-й Міжнародний стамбульський конгрес та ярмарок з питань інтегрованих мереж і міст».

Конгрес буде проходити 25-26 квітня 2018 року у «Стамбульському конгрес-центрі».

Цього року країною-партнером заходу виступає Велика Британія. У роботі ярмарку планують взяти участь компанії, які спеціалізуються на розподілі енергоносіїв та електрики. Організаторами заходу передбачається проведення двосторонніх зустрічей для представників бізнесу.

У Луганській та Донецькій областях необхідно створити суцільний український інформаційний простір, – Сергій Костинський

Будівництво нової РТС та збільшення висоти однієї з діючих веж, правові аспекти розбудови медійних платформ, що мають забезпечити інформаційні потреби громадян та створити систему протидії інформаційній агресії з боку Російської Федерації, обговорювали вчора, 16 квітня, на робочій нараді під головуванням члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сегрія Костинського.

За розпорядженням Юрія Гарбуза, ветерани Другої світової війни та особи з інвалідністю внаслідок війни додатково отримають з нагоди Дня Перемоги до 10 тисяч гривень

Виплату разової грошової допомоги до 5 травня у 2018 отримають 31,5 тисяч осіб на загальну суму 34,5 млн грн. Кошти перераховані на поштові відділення та у банківські установи, які, в свою чергу, розпочали виплати зазначеної допомоги.

III Всеукраинский конкурс Невероятные села Украины 2018

Онлайн-ресурс AgroPortal.ua объявляет о старте ІІІ Всеукраинского конкурса «Невероятные села Украины 2018».
Конкурс будет проходить при поддержке Министерства аграрной политики и продовольствия Украины, ассоциации «Украинский клуб аграрного бизнеса» (УКАБ), Посольства Франции в Украине, Посольства Королевства Нидерланды в Украине, проекта «Немецко-украинский агрополитический диалог», компании «Бейкер Тилли Украина», Ассоциации объединенных территориальных общин Украины, Всеукраинской ассоциации сельских и поселковых советов.

Президент підписав Закон щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації».

Прийняття відповідних змін та доповнень сприятиме підвищенню стану захисту та дотримання прав дитини в Україні, наблизить українське законодавство до міжнародних стандартів забезпечення захисту дитини від сексуальної експлуатації, дозволить Україні виконати рекомендації Комітету ООН з прав дитини та Європейського комітету з соціальних прав Ради Європи. 

У містах і районах області: на Луганщині ремонтують мережі водопостачання та дороги

У селі Парневе Біловодського району буде зроблений капітальний ремонт зовнішніх мереж водопостачання, протяжність якого становитиме 1,19 км.

Замовником виконання вказаних робіт виступило Управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Крім того, введено в експлуатацію відремонтовані  асфальтобетонні покриття під’їздних шляхів до будинків по вулицям Газопроводська, Магістральна, Тихонівська, Українська, Тепличний в смт. Новопсков.

Також капітально відремонтовано частину доріг по вулицям Слобожанська, Газопроводська смт. Новопсков.

Новини АТО: обстріли на Луганщині тривають

Протягом минулої доби, 16 квітня, об’єднані російсько-терористичні бандформування два рази порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району вівся обстріл з ручних гранатометів.

По позиціях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська застосовувалися великокаліберні кулемети.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформації щодо втрат та руйнувань не надходило.