Архів новин

03 апреля 2018

Зустріч в форматі форуму місцевого розвитку відбулася у Станично-Луганському районі

Сьогодні, 3 квітня, в Станично-Луганській районній державній адміністрації відбулась зустріч у форматі форуму місцевого розвитку де була представлена робота Програми відновлення та розбудови миру Програми розвитку ООН в Україні. 

Загальна мета заходу в Станично-Луганському районі та його громадах полягає в обговорені ситуації, потреб та можливостей у питаннях безпеки, доступу до правосуддя та соціальної єдності, а також обговорені можливостей для реалізації спільних проектів,  у тому числі  встановлення аналогічного, як в Донецькій області, «вагончику правової допомоги» та інші.

У Сєвєродонецьку проведено тренінг із рівноправного партнерства чоловіків та жінок

31 березня та 01 квітня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено тренінг із рівноправного партнерства чоловіків та жінок для демократичного розвитку країни. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної фундації виборчих систем IFES за підтримки USAID, Міністерства закордонних справ Канади та британської допомоги.

На Луганщині підбили перші підсумки реалізації пілотного проекту «Відповідальність починається із нас»

30 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку в рамках засідання «круглого столу» відбулося підбиття перших підсумків реалізації в Попаснянському районі пілотного проекту «Відповідальність починається із нас». Участь у заході взяли заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, контактні особи, задіяні у проекті, фахівці Попаснянських районних служб та організацій, що надають допомогу постраждалим від насильства, заступники голові об’єднаних територіальних громад, які координують соціальну сферу, представники громадських та міжнародних організацій.

На Луганщині у Попаснянському районі працюють 14 телефонних ліній для надання допомоги постраждалим від домашнього та ґендерного насильства

29 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено четверту заключну супервізію в рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо попередження ґендерно обумовленого та домашнього насильства. Проект реалізується Департаментом соціального захисту населення Луганської ОДА спільно із міжнародним організаціями «Лікарі світу» та Фонд ООН у галузі народонаселення у Попаснянському районі із серпня 2018 року.

Гуморина – 2018 в Одесі

За ініціативою Комунального закладу позашкільної освіти «Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» відділу освіти Сєвєродонецької міської ради та туристичного агентства «Лідер» 31.03.2018 стартував туристичний потяг «Лисичанськ-Одеса-Лисичанськ» для відвідування традиційного свята сміху – «Гуморина».

Дев’ятикласник Лисичанської гімназії став учасником Національної дитячої ради

У Києві відбулися перші установчі збори Національної дитячої ради (National Children’s Council of Ukraine) при Уповноваженому Президента України з прав дитини Миколі Кулебі.

Національна дитяча рада – це дорадчий орган Уповноваженого Президента України з прав дитини, який забезпечує участь дітей у процесі прийняття рішень на рівні держави, впливає на ефективне впровадження реформ, які стосуються дітей, сприяє розвитку громад, дружніх до дитини, реагує на обмеження прав дітей та найгостріші проблеми, від яких вони страждають.

Зустріч у форматі форуму місцевого розвитку в Станично-Луганському районі

Сьогодні в Станично-Луганській районній державній адміністрації відбулась зустріч у форматі форуму місцевого розвитку, де була представлена робота Програми відновлення та розбудови миру Програми розвитку ООН в Україні. 

Загальна мета зустрічі в Станично-Луганському районі та його громадах полягає в обговорені ситуації, потреб та можливостей у питаннях безпеки, доступу до правосуддя та соціальної єдності, а також обговорені можливостей для реалізації спільних проектів,  у тому числі  встановлення аналогічного, як в Донецькій області, “вагончику правової допомоги” та інші

Відбулася робоча зустріч Ольги Лішик та представниць ООН Жінки щодо реалізації двох нових проектів на Луганщині

28 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку проведено робочу зустріч заступниці голови Луганської облдержадміністрації Ольги Лішик із координаторкою програм ООН Жінки Ольгою Осауленко та операційним менеджером Веронікою Фроловою. Участь у зустрічі також узяли виконуюча обов’язки директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Козлова, представники Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги та Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності ОДА.

Проведено чергове засідання регіонального саб-кластеру із протидії насильству на Луганщині

28 березня 2018 року в місті Сєвєродонецьку відбулося засідання регіонального саб-кластеру з питань попередження ґендерно обумовленого насильства. Саб-кластер проведено під співголовуванням Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації та Фонду ООН у галузі народонаселення за участю представників міжнародних організацій та державних структур, задіяних у напрямку реагування на випадки насильства.

Наші спортсменки посіли ІІ командне місце у всеукраїнській першості з важкої атлетики

На чемпіонаті України серед юніорів до 20 років з важкої атлетики у Закарпатській області Луганщину представляли 13 спортсменів.

В особистому заліку перше місце посіли Анастасія Шишанова (вагова категорія 90 кг, сума двоборства 215 кг) та Віталій Сергєєв (в/к 69 кг, сума двоборства 270 кг). На другу сходинку п’єдесталу пошані піднялася Карина Комісаренко (в/к 48 кг, сума 115 кг). Третє місце вибороли Катерина Буянова (в/к 53 кг, сума 140 кг) та Дар’я Шишанова (в/к 63 кг, сума 153 кг).

Академічний симфонічний оркестр підтримав міжнародний проект «Музичний табір»

30 березня Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії взяв участь у міжнародному проекті «Музичний табір» (Music Camp Internationl), який відбувся у місті Лисичанську завдяки ГО «Міст 3.10», обласній і місцевій владі та директору проекту, відомому диригенту Констанції Фортунато /США/.

Унікальна музично-освітня програма для дітей Луганської області пройшла вперше! Завдяки цій методиці 150 дітей мали змогу протягом тижня навчатися базовим навичкам гри на двох музичних інструментах, вивчати хоровий спів за підтримки професійних викладачів.

Підтримку жіночого руху Луганщини розглянуто на засіданні Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства

27 березня в інноваційному центрі «Green Town», що у Сєвєродонецьку, відбулось чергове засідання Координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при Луганській облдержадміністрації.

Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» отримав рефлекторно-навантажувальний пристрій «Гравістат»

Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Відродження» отримав нове обладнання завдяки волонтерам, зокрема, Вікторії Глазуновій, – рефлекторно-навантажувальний пристрій «Гравістат» КР6-02, вертикалізатор та ортези.

Облдержадміністрація запрошує до участі в конкурсі проектів місцевого розвитку 2018 року

Про хід проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку сьогодні, 3 квітня, на брифінгу для ЗМІ поінформувала заступник голови обласної держадміністрації Ольга Лішик.

«Конкурс сприятиме територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів та об’єднаним територіальним громадам у розв’язанні місцевих проблем та стимулюванні активності у вирішенні питань місцевого значення», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

ХАКАТОН «BUTTON». ВКЛЮЧАЙСЯ!

Другий регіональному хакатон «Button» з розробки IT-проектів соціального спрямування відбудеться в рамках Програми відновлення та розбудови миру, яка реалізується Програмою розвитку ООН в Україні, за фінансової підтримки Уряду Швеції та у партнерстві з ГО «Фундація «Простір», ГО «Суспільна думка», ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону», Ресурсним центром зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля, Кризовим медіа-центром “Сіверський Донець”, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації.

Стартують проекти культурних, освітніх та журналістських обмінів між Луганщиною та Львівщиною, – брифінг

Сьогодні на брифінгу для ЗМІ заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик розповіла про запровадження конкурсів з освітніх, культурних, журналістських обмінів  між Львівською та Луганською областями у рамках проекту «Змінимо країну разом!» за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

Робота чергових служб

02.04.2018 р. Надійшло повідомлення від оперативного чергового Головного управління ДСНС України в Луганській області про тимчасове відключення шахт Луганській області від електропостачання. Під час відключення в шахтах залишились люди:
Шахта "Карбоніт" – 107 чоловік;
Шахта "Тошківська"– 72 чоловіка;
Шахта "Гірьська" – 163 чоловіка.

Інформація за 02.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 02.04.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –2, з них:

у житловому секторі –2;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 01.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 01.04.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 31.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 31.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –0, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 30.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 30.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –6, з них:

у житловому секторі –6;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 29.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 29.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –4, з них:

у житловому секторі –4;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Інформація за 28.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 28.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –1, з них:

у житловому секторі –1;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Термін подання документів для отримання дотації на велику рогату худобу подовжено до 1 травня

Рішенням Уряду подовжено термін подання документів до 1 травня для отримання 1500 гривень на корову в рік. Пролонгація термінів надасть можливість скористатися державною підтримкою максимальній кількості аграріїв.

Відповідні зміни були внесені до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва. Раніше граничним терміном подання документів було 1 квітня.

Піротехніками на Луганщині вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 2 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 8,8 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 35 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 16 артилерійських снарядів, 17 мінометних мін та дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

На Луганщині почався паводок

Негода, що охопила Луганщину останніми місяцями, зокрема, велика кількість опадів у лютому та березні, викликала значний паводок.

Вода активно підіймається у Новопсковському та Старобільському районах, де річки Айдар та Кам’янка вийшли з берегів.

Від підтоплення потерпають населені пункти Осинове, Лисогорівка, Закотне (усі – Новопсковський район), Хворостянівка й Балакирівка (Старобільській район).

31 березня у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва відбулось нагородження переможців обласних художніх конкурсів

31 березня у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф'єва вітали переможців обласних художніх конкурсів!
У скарбничку першості відправилися нагороди у 8 конкурсах з художньої творчості.
Юних обдарованих художників і мистецтвознавців чекала посвята до таємного товариства "Учні Да Вінчі", ціла низка квестів, загадок, а також творчі подарунки від хореографічних колективів "Магма", "Талісман" і студентів Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв.

Вступна кампанія-2018 та дистанційне навчання для молоді зі сходу України: основні дати

З 4 червня по 28 вересня 2018 року абітурієнти з тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей можуть вступати до вишів України за спрощеною процедурою без зовнішнього незалежного оцінювання, паспорта та атестату.

Як і в минулому році, абітурієнти з Донбасу можуть вступити до університетів на бюджет, для цього необхідно подати документи до 20 липня (вступні іспити до 26 липня).

Новини АТО: після півночі зафіксовано один обстріл

Проте, протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування «режиму тиші» вздовж лінії розмежування не порушували.

Вже після півночі в напрямку села Новоолександрівка Попаснянського району застосовувалися автоматичні гранатомети.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація стосовно втрат та руйнувань не надходила.