Архів новин

26 апреля 2018

У Новопсковській ОТГ створено надсучасний ЦНАП

У першій в Україні Новопсковській об’єднаній територіальній громаді відкрито сучасний Центр надання адміністративних послуг.

У ЦНАПі обладнано 10 робочих місць, фронт-офіс, придбано необхідні меблі, облаштовано зони очікування, дитячий куточок, серверну кімнату та приміщення для відпочинку персоналу.

Відтепер 12 тисяч жителів Новопсковської ОТГ зможуть отримувати понад 60 адміністративних та 20 соціальних послуг у сучасному форматі, в тому числі, й з надання внутрішніх та закордонних паспортів громадянина України.

24 квітня в рамках роз’яснення дій державних програм підтримки аграріїв представників Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області зустрічала Сватівщіна.

24 квітня в рамках роз’яснення дій державних програм підтримки аграріїв представників Департаменту агропромислового розвитку та Асоціації сільгосптоваровиробників Луганської області зустрічала Сватівщіна. На заході були присутні керівництво району, голови сільських, селищних рад, представники кооперативного руху, середнього, малого бізнесу.

Україна та Нідерланди обговорили взаємодію у розслідуванні катастрофи літака МН-17

25 квітня 2018 року Заступник Міністра закордонних справ України Олена Зеркаль прийняла Посла Королівства Нідерланди в Україні Едуарда Хукса.

Луганська область отримає 10 нових теле- та радіочастот

Зокрема, у містах Попасна, Сватове, Старобільськ, смт Біловодськ, Білолуцьк, Марківка, Троїцьке, а також у селах Бахмутівка, Зоринівка та селищі Широкий.

Так, найближчим часом Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення у взаємодії з Міністерством інформаційної політики видаватиме телеканалам і радіостанціям дозволи на тимчасове мовлення в Луганській і Донецькій областях відповідно до вимог нового закону щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення антитерористичної операції та прикордонних районах України.

Водопостачання в Лисичанську відновлено

Учора ввечері ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» відновило електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Відповідні рекомендації прийнято на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що напередодні відбулася в облдержадміністрації.

До уваги власників пасажирського автотранспорту Луганської області

       Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації як організатор оголошує конкурс з регулярного перевезення пасажирів на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), який відбудеться 07 червня 2018 року.

ОБОВ’ЯЗКОВІ УМОВИ КОНКУРСУ

Водопостачання в Лисичанську відновлено

Учора ввечері ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» відновило електропостачання об’єктів ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Відповідні рекомендації прийнято на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що напередодні відбулася в облдержадміністрації.

Ситуацію з відновленням роботи об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства Луганщини під особистий контроль узяв голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Сьогодні День Чорнобильської трагедії

Віддати данину поваги та пам’яті  усім тим, хто ціною власного життя захищав людство від катастрофи, до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля»  прийшли представники облдержадміністрації, міської влади, ліквідатори аварії на ЧАЕС та громадськості.

На мітингу-реквіємі згадали, що з наслідками жахливої аварії боролися більше 600 тис. ліквідаторів, з яких понад 350 тис. громадян України. Завдяки їхній хоробрості та мужності була врятована земля від неминучої біди.

Завершено процедуру ліквідації трьох комунальних підприємств!

На виконання розпоряджень голови облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 16.01.2018 № 32, 33, 34 «Про припинення юридичних осіб шляхом ліквідації», ліквідаційною комісією під головуванням директора Департаменту комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації Олейнікова Сергія Олексійовича здійснені всі передбачені чинним законодавством заходи та завершена процедура ліквідації комунальних підприємств «Луганськавтодор», «Спецавтотранс» та «Луганський обласний центр інформатизації та електронного урядування».

Набрав чинності закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання»

  25 квітня, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь провів нараду з питання обговорення Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» який набрав чинності у повному обсязі з 2 серпня 2017 року.

  Сергій Філь зазначив, що цій Закон спрямований на забезпечення захисту та розвитку конкуренції, підвищення прозорості функціонування системи державної допомоги та дотримання міжнародних зобов’язань України у сфері державної допомоги.

УКРАЇНСЬКО-ЧЕСЬКИЙ БІЗНЕС-ФОРУМ

В рамках 8-го засідання Українсько-чеської змішаної комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В.Є. Кістіона,
12 червня 2018 року в м. Прага (Чеська Республіка) відбудеться українсько-чеський бізнес-форум.

Уряд виділив 131 млн грн на вирішення проблеми підтоплення шахт

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз високо оцінив спільні зусилля органів влади всіх рівнів у вирішенні проблеми підтоплення шахт ДП «Первомайськвугілля».

FM-мовлення громад може з’явитися ще у 21 населеному пункті країни

26 квітня регулятор ухвалив рішення про затвердження конкурсних умов та оголошення конкурсу на вільні FM–радіочастоти в 11 областях України.

З метою реалізації проекту радіо громад Національна рада планує виставити на конкурс 21 радіочастоту малої потужності (від 0,03 до 0,1 кВт) в 11 областях України, серед яких Донецька, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська.

У Сєвєродонецьку запрацював ще один агентський пункт із надання пенсійних послуг

У приміщенні комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» по вул. Гагаріна, 115, відкрився вже другий агентський пункт у місті.

Відтепер жителі навколишніх мікрорайонів мають можливість обслуговуватись з пенсійних питань безпосередньо поряд з місцем проживання.

Крім консультацій, в агентському пункті планується надання таких послуг як попередня оцінка правомірності документів для первинного призначення пенсій, отримання довідки про розмір пенсії, написання заяви на перерахунок, замовлення картки сплати соціальних внесків.

Ярмарки, пабліки, виїзні кабінети: як у регіонах проходить кампанія з вибору лікаря

Триває національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Щоби допомогти людям у виборі лікаря, у регіонах проводять ярмарки здоров’я, розміщують інформацію про лікарів у мережі та організовують підписання декларацій у зручних місцях.

Собор єпископів Української Православної Церкви США підтримав ініціативу Президента щодо надання автокефалії Православній Церкві в Україні

У зв’язку з цим оприлюднено звернення до Духовенства, Монашества та вірних УПЦ в Сполучених Штатах Америки, в якому повідомляється про процес отримання Українською Православною Церквою незалежності, започаткований Президентом України та підтриманий Верховною Радою України та ієрархами Українських Православних юрисдикцій в Україні.

Звернення Постійної Конференції Українських Православних Єпископів Поза Межами України

Возлюбленому Духовенству, Монашеству та Вірним Української Православної Церкви в Діаспорі:

Три незвичайні повороти долі «чорнобильця»

Юність він провів у шахтарському краї, військову службу ніс у білоруському Борисові, знайшов себе в Сєвєродонецьку. Однак усе життя чоловіка перетинається з подіями 1986 року.

Юрій Сахнюк народився у Сіверську Донецької області, проте більшість шкільних років провів у Кіровську (тепер – Голубівка), що на Луганщині, куди переїхав разом з батьками. Там він здобув спеціальність токаря.

Коли восени 1984 року юнака призвали до лав збройних сил, він і гадки не мав, що може потрапити до Чорнобиля. Хоча служив у батальйоні хімічного захисту в Білорусі.

Інформація за 25.04.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 25.04.2018 
1. Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – не сталося.
2. Кількість пожеж – 6, з них:
у житловому секторі – 3;
в екосистемах – 3.
3. Кількість небезпечних подій, внаслідок яких постраждали люди – 0 не сталося.
4. Виявлено та знешкоджено вибухонебезпечних предметів – 33, з них:
артилерійські снаряди – 31;
мінометні міни – 1;
інші ВНП – 1. 

Президент підписав Закон, яким посилюється контроль за державним кордоном України

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України Закону України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави».

Реалізація законодавчого акту дозволить ефективно протидіяти адміністративним правопорушенням на державному кордоні України, контрольованих прикордонних районах, а також у контрольних пунктах в’їзду-виїзду з або до тимчасово окупованої території України.

На Луганщині вилучено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,75 га місцевості у смт Станиця Луганська, Новоайдарському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 33 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 31 артилерійський снаряд, одну мінометну міну й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза у зв’язку з Днем Чорнобильської трагедії

Шановні земляки!

 

32 роки тому сталася найбільша техногенна катастрофа двадцятого сторіччя, наслідки якої кардинально змінили наше життя, здолали державні кордони та перетворили частину мальовничого українського Полісся на зону відчуження.

Луганщина одразу відрядила більше 13 тисяч своїх фахівців: шахтарів, міліціонерів, пожежних, будівельників, медичних працівників – на боротьбу з невідомою та неконтрольованою стихією.

Наші земляки були у перших рядах тих, хто ціною власного життя та здоров'я врятував Україну і весь світ від смертельної загрози.

Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства змінило адресу!

Департаментом комунальної власності, земельних та майнових відносин облдержадміністрації здійснені заходи щодо розміщення Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства у місті Сєвєродонецьк, за адресою: вул. Новікова, буд. 15/356.

Новини АТО: Попаснянський район знову під обстрілами бойовиків

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, у напрямку сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району вісім разів вівся обстріл зі 120-мм і 82-мм мінометів, БМП, автоматичних й протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По позиціях українських військових поблизу села Малинове Станично-Луганського району застосовувалася стрілецька зброя.

Інформації стосовно втрат та руйнувань не надходило.

Додаткові можливості для пошуку інструментів розвитку бізнесу

  23 квітня 2018 року проектний офіс Торгово-промислової палати України презентував оновлений інвестиційний портал.

  Головною ідеєю роботи порталу  є представлення українських проектів і бізнесу потенційним інвесторам, у тому числі закордонним.

  Оновлений сайт складається із 4 розділів: «Інвестору», «Пропозиції»,  «Проектний офіс» і «Календар».

  Розділ «Інвестору» містить інформацію щодо організації бізнесу в Україні, системи оподаткування та реєстрації іноземних інвестицій.

Вітаємо українські міста з отриманням нагород Ради Європи!

24 квітня під час засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи президент Асамблеї Мікеле Ніколетті оголосив про присудження нагороди Приз Європи у 2018 році місту Івано-Франківську: «Для мене велика честь оголосити переможця. Це Івано-Франківськ. Ми вітаємо Івано-Франківськ, дякуємо цьому місту за співпрацю з Європою і вітаємо наших українських друзів».