Прес-центр17 квітня 2018, 17:04

Другий регіональний хакатон «Button» визначив команд-переможців

Вітаючи присутніх на урочистому заході переможців хакатону, заступник голови облдержадміністрації Сегрій Філь відзначив, що в Другому регіональному хакатоні з розробки IT-проектів соціального спрямування взяли участь понад 50 учасників.

«Протягом двох днів команди розробляли аудіо-додатки на мобільних телефонах для осіб із вадами зору, путівник для гостей Луганської області, створювали анімаційні персонажі для соціальної реклами, коміксів та фільмів, а також дизайн та інтер’єр для молодіжної діалогової платформи у вигляді 3D-моделі та багато нового і цікавого, – підкреслив він. – Проекти, як і учасники – дуже різні. Серед них є IT-спеціалісти, дизайнери, ініціативна молодь та взагалі всі, хто цікавиться сучасними технологіями. І їх об’єднала одна мета: зробити наше життя комфортнішим завдяки IT».

Під час заходу нагороджені дипломами ІІІ ступеню чотири команди: X@sk, Схід Актив, ARTGART, ITSFO.

Дипломи ІІ ступеню одержали команди iSponso, Файні Funnu та MoMentum.

А ось найкращими серед команд Другого регіонального хакатону «Button» з розробки IT-проектів соціального спрямування стали ApricotSun з проектом «SunSity». Це мобільний додаток для гостей міста, які мають змогу долучитися до культурної та історичної пам’ятки міста у достатнього простий та зручний спосіб.

Диплом І ступеню також отримала команда BABAKманія, яка створила живого і веселого анімаційного бабака.

Абсолютним чемпіоном стала команда Chepei & Co із одного учасника. Юнак представив проект «Краще не буває» - інформаційна платформа для розміщення фотографій, малюнків, картин тощо з можливістю організовувати проведення голосування та різних конкурсів.

Усі учасники отримали сувенірні подарунки від організаторів.

Нагадаємо, проект реалізований в рамках Програми відновлення та розбудови миру, яка реалізується Програмою розвитку ООН в Україні, за фінансової підтримки Уряду Швеції та у партнерстві з ГО «Фундація «Простір», ГО «Суспільна думка», ГО «Агентство стійкого розвитку Луганського регіону», Ресурсним центром зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля, Кризовим медіа-центром «Сіверський Донець», Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської обласної державної адміністрації.