Прес-центр1 лютого 2019, 10:02

Для жителів та військовослужбовців Луганщини виступить Народний артист України Василь Нечепа

За ініціативою командування Сухопутних військ Збройних Сил України в рамках проекту «Перша кобза Чернігівщини дітям та захисникам Луганщини» в область завітали гості з Чернігівської області.

Вчора, 31 січня, заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик зустрілися з головою Талалаївської районної ради Юрієм Дзюбаном, головою Семенівської районної ради Василем Малковичем та Народним артистом України, лауреатом Державної премії імені Тараса Шевченка, кобзарем Василем Нечепою.

Вони подякували командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України та особисто начальнику групи військово-цивільного співробітництва командування Сухопутних військ Руслану Мирошниченко  за цю патріотичну ініціативу.

Також цього дня гості з Чернігівщини зустрілися з учнями Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва. Для них Василь Нечепа зіграв на унікальній кобзі, виготовленої за зразком стародавніх українських колісних лір.

Далі Народний артист України відвідає з волонтерською та творчою підтримкою жителів і військовослужбовців Сєвєродонецька, Новодружеська, Привілля, Трьохізбенки та Кримського.

Творчий маршрут кобзаря триватиме до 5 лютого.