Архів новин

13 февраля 2019

Понад 130 дітей пройшли оздоровчий курс у Старобільському територіальному центрі соціального обслуговування

На базі комунальної установи «Старобільський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» функціонує відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю та дітей групи ризику.

У відділенні мають можливість оздоровитися діти з інвалідністю віком до 18 років, які отримали статус особи з інвалідністю; віком до 3 років, які мають ризик отримати інвалідність, та діти групи ризику.

У комфортному приміщенні кваліфіковані медичні сестри та лікар безкоштовно проводять процедури з масажу, фізіотерапії, лікувальної фізкультури.

У Сєвєродонецьку вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Обласні урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан відбулися сьогодні, 13 лютого, у міському Палаці культури в Сєвєродонецьку.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зазначив, що вони з честю виконали інтернаціональний обов’язок протягом довгих десяти років.

Саме з малих кроків починаються перетворення, – Анатолій Гаркавий про Перспективний план розвитку Старобільщини

За результатами громадських обговорень проект Перспективного плану розвитку Старобільського району на 2019-2021 роки збільшився на понад 20 пунктів. Про це повідомив голова Старобільської райдержадміністрації Анатолій Гаркавий. План було розглянуто та ухвалено на другому засіданні районної Ради регіонального розвитку сьогодні, 13 лютого.

За словами Анатолія Гаркавого, документ вийшов різноплановим, оскільки жителі району переймаються розвитком усіх важливих сфер життя міста – медицини, освіти, доріг тощо.

Місцева влада зможе створювати міжшкільні ресурсні центри для кращого доступу школярів до сучасного обладнання

Місцева влада та заклади освіти отримали нові можливості для розбудови оптимальної сучасної інфраструктури шкіл – природничих лабораторій, спортивних залів та інших можливостей для поглибленого вивчення предметів.

Сьогодні, 13 лютого, набуло чинності Положення «Про міжшкільний ресурсний центр», затверджене Міністерством освіти і науки України.

Дві бронзи міжнародних змагань із сучасного п'ятиборства вибороли спортсмени Луганської області

У Швейцарії відбувся відкритий турнір із сучасного п’ятиборства серед ветеранів.

До складу національної збірної увійшли спортсмени з Луганщини Станіслав Коваль та Олександр Буданов.

За результатами турніру у дисципліні фехтування у своїх категоріях вони стали бронзовими призерами.

Українські спортсмени у загальнокомандному заліку посіли шосту сходинку.

Оприлюднено графік днів відкритих дверей у закладах профосвіти

Для вступників, які планують навчатися у закладах професійної освіти, стартують дні відкритих дверей. Під час них традиційно розповідатимуть про умови та дати вступу, терміни навчання і виробничої практики тощо.

У межах днів відкритих дверей вступники разом з батьками можуть ознайомитися з матеріально-технічною базою закладів, поспілкуватися з майбутніми викладачами, дізнатися про зміст навчання, наявність гуртожитків тощо.

Міністерство освіти і науки України зібрало графік проведення днів відкритих дверей у понад 300 закладах профосвіти з різних регіонів України.

Місцеві бюджети отримали з держбюджету субвенцію на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань

Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань в обсязі 4 480,0 тис. гривень.

Станом на лютий із державного бюджету до обласного надійшло 2.986.6 тис. гривень вищезазначеної субвенції, яка в повному обсязі профінансована на рахунки відповідних місцевих бюджетів області.

На Луганщині за матеріалами СБУ оголошено про підозру сімом організаторам псевдореферендуму

За матеріалами Служби безпеки України сімом організаторам псевдореферендуму у Луганській області оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Оперативники спецслужби встановили, що у травні 2014 року сім місцевих жителів взяли активну участь в організації роботи так званих «виборчих дільниць» у населених пунктах Новоайдарського, Попаснянського районів та у місті Новодружеськ. Також зловмисники проводили антиукраїнську агітацію серед мешканців регіону на підтримку терористичної організації «ЛНР».

Важлива інформація

15 лютого 2019 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Місце проведення: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 4-й поверх, великий зал засідань.

Початок 11:30.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців 46,1 мільйонів єдиного податку

Ця сума надійшла від суб’єктів господарювання протягом січня 2019 року.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 23,4 млн гривень, сплачена сільськогосподарськими товаровиробниками.

Фізичні особи – підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, перерахували 20,4 млн гривень.

У порівнянні з показниками за січень 2018 року надходження єдиного податку збільшились на 5,7 млн гривень, або на 14 %.