Архів новин

28 февраля 2019

В облдержадміністрації відбувся науково-практичний семінар з питань діяльності Ради регіонального розвитку

У семінарі взяв участь виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

Він подякував організаторам заходу за можливість отримати корисну інформацію, а саме – Міністерству тимчасово-окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерству екології та природних ресурсів України та науково-дослідного інституту ДІПРОМІСТО.

Навесні для школярів області стартує інноваційний профорієнтаційний проект «Професійні рубежі»

До участі у Проекті запрошуються школярі 8-9 класі загальноосвітніх шкіл області.

Організатори заходу – Луганська обласна служба зайнятості за підтримки Департаменту освіти і науки, управління молоді та спорту, управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації та роботодавців регіону.

Президент вніс як невідкладний на розгляд Верховної Ради законопроект про відповідальність за незаконне збагачення

Президент Петро Порошенко підписав проект закону про внесення змін до законодавчих актів щодо відповідальності за незаконне збагачення і вніс його як невідкладний на розгляд Верховної Ради.

«Сьогодні зранку я підписав і зараз я даю доручення зареєструвати президентський законопроект, в якому враховані ті зауваження, але принциповою залишається позиція – невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення», – наголосив Петро Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Кіровоградської області.

Наголошую на персональній відповідальності керівників структурних підрозділів, які є виконавцями бюджетних програм, - Сергій Філь під час колегії облдержадміністрації

Сьогодні, 28 лютого, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів засідання колегії.

Участь у роботі колегії також узяли заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, Юрій Клименко та Ольга Лішик.

Доступні ліки за електронним рецептом вже з квітня

Уряд запроваджує новий, більш зручний механізм отримання «доступних ліків» – за електронним рецептом.

Вже з квітня лікарі будуть виписувати тільки е-рецепти на ліки, що включені до урядової програми «Доступні ліки». Е-рецепт дозволить пацієнтам отримувати потрібні їм ліки в будь-якій аптеці, що увійшла в програму, незалежно від того, в якому місті чи селищі був виписаний рецепт. Препарат, виписаний лікарем, наприклад, у Львові, можна буде без проблем отримати за е-рецептом в аптеці Києва чи Одеси.

Щоб отримати «доступні ліки» за е-рецептом необхідно:

Визначені напрями діяльності освітньої галузі Луганщини на поточний рік

За участі заступника голови обласної державної адміністрації Ольги Лішик відбулася підсумкова колегія Департаменту освіти і науки.

У своєму виступі директор Департаменту Юрій Стецюк підбив підсумки роботи освітньої галузі за 2018 рік та визначив пріоритетні напрями роботи на 2019 рік.

Сільські амбулаторії Луганщини отримали 11 нових автомобілів

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь урочисто передав ключі від 11 службових автомобілів для сільських лікарів представникам районів, у яких будуються нові амбулаторії.

Учні Кремінської та Сватівської дитячих художніх шкіл побували на Вінничині

Так, 13 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Кремінної та Сватового у супроводі викладачів знову здійснили подорож по Україні.

Цього разу до міста Хмільник Вінницької області.

Подорож, мета якої – арт-терапія дітей із районів, наближених до прифронтової зони, організувала Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Молодіжний Рух «Здорова Україна».

У січні за користування надрами платники податків Луганщини сплатили майже 50 мільйонів

У січні 2019 року до зведеного бюджету України надійшло 49,7 млн гривень рентної плати за користування надрами. Це вдвічі більше, ніж надходження за січень минулого року.

За цей час перераховано 423,3 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання води, 33,2 тис. гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та 21,9 тис. гривень рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

За інформацією Головного управління ДФС у Луганській області