Архів новин

01 февраля 2019

У Сєвєродонецьку відкрили діалогову платформу для громадськості

Діалогова платформа «Мультихаб «GreenLab» запрацювала у Східноукраїнському національному університеті ім. В. Даля сьогодні, 01 лютого. В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, радник ПРООН в Україні з питань примирення та соціальної єдності Ганна Борова, керівництво вищого навчального закладу, студентська молодь, представники громадськості.

До кінця року планується створення інтерактивної карти територій України, забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами

Про це заявлено на брифінгу у прес-центрі Міністерства оборони України.

Поінформовано, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану дій із впровадження Ініціативи «Відкритий Уряд» у 2018-2020 роках» на Міністерство оборони України покладено завдання створення інтерактивної карти територій, забруднених мінами та вибухонебезпечними предметами.

З початку бойових дій на Сході України саперами перевірено понад 30 тисяч га територій

Про це сьогодні, 1 лютого, під час брифінгу у прес-центрі Міноборони повідомив начальник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності полковник Максим Комісаров.

«З початку бойових дій на Сході України саперами всього було перевірено більше 30,5 тисяч га територій та знищено понад 430 тисяч вибухонебезпечних предметів», – наголосив він.

Доручено у Попаснянському, Новоайдарському та Станично-Луганському районах створити житловий фонд для тимчасового проживання родин, які залишились без домівок

Сьогодні, 1 лютого, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів розширену нараду з керівниками місцевих військово-цивільних адміністрацій з поточних питань.

Зокрема, щодо забезпечення житлом жителів населених пунктів, які розташовані поблизу лінії розмежування, і не мають можливості проживати у своїх домівках в наслідок їх руйнувань через ворожі обстріли.

Керівники обласних закладів охорони здоров’я зустрілися з обласною владою

 

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів нараду щодо реорганізації обласних закладів охорони здоров’я у комунальні некомерційні підприємства та інших поточних проблем.

У заході взяли участь керівники обласних закладів охорони здоров’я.

Звертаючись до присутніх, Геннадій Іваненко зазначив, що серед нагальних проблем підпорядкованих області медичних закладів залишаються нестача приміщень з відповідними вимогами, що не дає змоги розміщувати та закуповувати необхідне обладнання, недоукомплектація кадрами.  

Президент нагородив військових, які захищають суверенітет України на Донбасі

Президент Петро Порошенко підписав Указ про відзначення державними нагородами 88 військових. Серед нагороджених 67 військовослужбовців, що отримали поранення, посмертно нагороджено 21 військовослужбовця.

Захисники відзначені за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності під час виконання завдань в операції Об’єднаних сил в Донецькій і Луганські областях.

Зокрема, орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримали старший лейтенант Максим Єрмохін та молодший лейтенант Денис Лошкарьов посмертно.

В області проводяться заходи соцпідтримки та адаптації учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції

З метою вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників антитерористичної операції та членів його сім’ї, родин загиблого військовослужбовця, який приймав безпосередню участь в антитерористичній операції Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розроблено форму соціального паспорта учасника антитерористичної операції та членів його сім’ї, родини загиблого військовослужбовця, який приймав безпосередню участь в антитерористичній операції.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 42,49 %) в області

За п’ятий тиждень 2019 року, станом на 1 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 42,49 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 32,1 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2260 осіб, з них 1493 (66,01 %) дитини віком до 14 років.

Госпіталізовано 92 хворих, у тому числі 62 дітини віком до 14 років.

Для жителів та військовослужбовців Луганщини виступить Народний артист України Василь Нечепа

За ініціативою командування Сухопутних військ Збройних Сил України в рамках проекту «Перша кобза Чернігівщини дітям та захисникам Луганщини» в область завітали гості з Чернігівської області.

Вчора, 31 січня, заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Ольга Лішик зустрілися з головою Талалаївської районної ради Юрієм Дзюбаном, головою Семенівської районної ради Василем Малковичем та Народним артистом України, лауреатом Державної премії імені Тараса Шевченка, кобзарем Василем Нечепою.

Сьогодні День визволення міста Сєвєродонецьк від нацистських загарбників

1 лютого 1943 року з цієї території було вигнано ворога. Відчайдушний бій за невеличке селище Лісхімбуд, яке згодом стало молодим та зеленим містом Сєвєродонецьк, тривав майже добу. Окупанти відступили лише зранку, залишивши незначні будівлі та територію комбінату – майбутнього «Азоту».

Це був бій місцевого значення, проте він та інші героїчні події на Луганщині зробили значний крок до загальної перемоги.

У містах і районах області: на Попаснянщині відкрито сенсорну кімнату для дітей з особливими освітніми потребами

Сенсорна кімната сприятиме зміцненню фізичного та психологічного здоров’я дітей з особливими освітніми потребами, їх всебічному розвитку. Дасть змогу їм відчути себе звичайними школярами, пізнати радощі життя.

Вона з’явилася у Попаснянській загальноосвітній школі №21.

Під час відкриття сенсорної кімнати було продемонстровано перше показове заняття, де діти знайомилися з усіма функціональними можливостями.  

Це стало можливим завдяки спільними зусиллями відділу освіти райдержадміністрації, районного інклюзивно-ресурсного центру та адміністрації школи.