Архів новин

27 февраля 2019

Підтримаємо представника Луганщини до Громадської ради Міністерства у справах ветеранів

28 лютого впродовж 24 годин відбудеться голосування кандидатів до Громадської ради Мінветеранів.

Від Луганської області в Громадську раду Мінветеранів представлений кандидат Андрій Трощий під № 70, заступник голови громадської організації «Спілка ветеранів АТО м. Рубіжне.

Андрій Трощий народився 11 березня 1968 року. Викладає фізику, інженерну та комп’ютерну графіку в Рубіжанському індустріально-педагогічному технікумі.

У Сєвєродонецьку заплановано відкрити офіс USAID DGE

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у форумі місцевого самоврядування, під час якого було презентовано проект USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Його представили регіональний директор проекту DGE/керівник компоненту з урядування Майя Гоголадзе та спеціаліст з урядування проекту DGE Володимир Аредов.

Тривалість проекту на 5 років. Він стартує з цього року. Вартість складає 57 млн доларів.

Заплановано відкрити офіси у Сєвєродонецьку, Краматорську та Маріуполі. Центральний офіс буде знаходитися у Києві.

Представлено проект Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки

Документ представила керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна, яка також узяла участь у прес-конференції виконуючого обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя.

Досвід Біловодської громади у сфері культури в умовах децентралізації, – колегія

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик взяла участь у підсумковому засіданні колегії управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Провела захід начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Аліна Адамчук. Вона підбила підсумки роботи сфери культури області за 2018 рік та пріорітетні напрями на 2019 рік.

Сергій Філь: відновлення транспортно-логістичної інфраструктури області – серед пріоритетів

Про це Сергій Філь повідомив під час прес-конференції в облдержадміністрації.

«За відповідним напрямом до Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки включено 157 проектів. І це логічно – ремонту потребують 80 % доріг, – сказав він. – Вже найближчим часом розпочнеться ремонт на дорозі Т-13-09 між Щастям та Станицею Луганською. Нею щодня користуються люди, які перетинають лінію розмежування. Тендерні процедури завершені. Чекаємо лише на більш сприятливі погодні умови».

Через три роки Луганщина буде зовсім іншою, – Сергій Філь під час прес-конференції

Сьогодні, 27 лютого, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час прес-конференції розповів як буде розвиватися Луганська область у найближчі три роки.

Крім того, очільник Луганщини запросив до обговорення проекту Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 роки. 

Документ мають затвердити на другому засіданні Ради регіонального розвитку області у березні та презентувати Президенту України Петру Порошенку.

Відбулось засіданні районної комісії з питань ТЕБ і НС з підготовки до пропуску весняного льодоходу, повені та паводків

Представниками управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації взяли участь у засіданні Старобільської районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо готовності району до пропуску весняного льодоходу, повені та паводків.

Під час засідання було заслухано виконання заходів із захисту території району від шкідливої дії весняного повінню, підготовлених матеріальних резервів та плавзасобів.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини у січні сплачено понад півмільйона екоподатку

За січень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 554,6 тис. гривень екологічного податку.

Зокрема, до державного бюджету перераховано 248,1 тис. гривень, до місцевих бюджетів – 303,2 тис. гривень.

Упродовж січня на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебували понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

У містах і районах області: в міловській школі боксу відремонтують спортивну залу

У цьому році з районного бюджету виділено 400 тис. гривень на капітального ремонту спортивної зали та підсобних приміщень Міловській дитячо-юнацькій спортивній школі.

Наразі триває розробка проектно-кошторисної документації.          

Проект буде реалізований впродовж 2019 року.

Слід зазначити, що вихованці школи боксу показують високі результати на регіональних та міжнародних змаганнях. Нещодавно юна спортсменка Євгенія Медведєва стала бронзовою призеркою Чемпіонату України з боксу серед жінок-2019, який відбувся у Харкові.