Прес-центр28 лютого 2019, 10:02

Сільські амбулаторії Луганщини отримали 11 нових автомобілів

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь урочисто передав ключі від 11 службових автомобілів для сільських лікарів представникам районів, у яких будуються нові амбулаторії.

«Понад 10 років у Луганській області не було побудовано жодної нової амбулаторії. Зараз ми перейшли до практичного кроку в реалізації урядової програми «Допомога поруч». На державному рівні було вирішено, що ми відходимо від ремонту старих, непристосованих будівель до нової, більш якісної сільської медицини та будуємо амбулаторії, що будуть оснащені житлом для сімейного лікаря і забезпечені автотранспортом. Ці автомобілі підвищеної прохідності значно допоможуть сільським лікарям у роботі», – зауважив Сергій Філь.

Повнопривідні автомобілі марки Renault Duster були придбані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Загальна вартість склала близько 5,5 млн грн.

Отримали їх сільські лікарські амбулаторії із 8 районів, а саме: Біловодського, Кремінського, Міловського, Новоайдарського, Новопсковського, Попаснянського, Старобільського та Троїцького.

Роботи у 7 з 11 амбулаторій, що будуються, знаходяться на завершальній стадії, і вже наприкінці березня вони будуть відкриті для прийому пацієнтів.

Нагадаємо, на території області триває будівництво 11 нових амбулаторій. Затверджена Мінрегіоном вартість будівельних робіт складає 74,4 млн. грн., у тому числі 66,983 млн грн. коштів державного бюджету, інше – співфінансування з місцевих бюджетів.

Варто зауважити, що протягом 2016-2017 років за рахунок обласного бюджету було реалізовано три регіональних цільових програми щодо придбання санітарного автотранспорту та  придбано 94 автомобілі на суму 17,3 млн грн.