Прес-центр29 cічня 2019, 08:01

Ми пам’ятаємо героїв Крут – битви за майбутнє

Сьогодні в нашій країні відзначають 101 річницю бою під Крутами, який став для Українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.
Саме 29 січня 1918 року на залізничній платформі в Крутах перебувало до 520 українських вояків, юнаків і студентів, озброєних 16 кулеметами та однією гарматою. Нападник вдесятеро переважав, мав бронепотяг та артилерію.
Завдяки сміливості героїв Крут ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на кілька днів. А вже 9 лютого було підписано Брестський мирний договір. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.
У квітні 1918 року українці звільнили від більшовиків майже всю Україну. Отже, події під Крутами стали боєм за майбутнє України.
Протистояння під Крутами є однією з численних битв в одвічній боротьбі України за власну незалежність.
Вшановуючи подвиг загиблих патріотів – студентської молоді Києва, яка в 1918 році пішла на захист столиці, ми усвідомлюємо знаменність цієї дати для кожного українця. Особливо для людей, які пов’язали своє життя зі Збройними Силами України – нашою героїчною армією, яка сьогодні надійно тримає оборону країни.