Прес-центр20 червня 2019, 17:06

На Луганщині до Дня Конституції проведено інформаційну кампанію

20 червня у містах і районах Луганщини облдержадміністрацією до річниці прийняття Основного закону проведено єдиний день інформування населення за темою «Конституція України – історія та актуальні питання сьогодення».

Головним завданням єдиного дня інформування виступає донесення об’єктивної та достовірної інформації до членів територіальних громад, колективів підприємств і установ, громадських активістів, так званих «агентів впливу», та засобів масової інформації.

Підготовлені облдержадміністрацією відомості складаються з декількох блоків.

Це, зокрема, історія конституційного процесу в Україні, починаючи від перших «протоконституційних» документів козацької доби, етапи формування Основного закону та його прийняття Верховною Радою України 28 червня 1996 року, базові засади конституційного процесу, а саме, забезпечення захисту прав людини і громадянина, принципи свободи, справедливості, солідарності, верховенства права та ефективного державного управління.

Цією інформаційною кампанією обласна влада планує збільшити інтерес жителів Луганщини до питань правової освіти у галузі захисту і гарантування прав і свобод громадянина, застосування цих знань на практиці та підвищення активності громад на місцях.

У консолідованому комунікаційному заході взяли участь представники  структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та райдержадміністрацій.