Архів новин

03 июня 2019

Відтепер у ЦНАПі Сєвєродонецька можна оформити паспортні документи

Наприкінці травня поточного року центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) Сєвєродонецької міської ради запровадив послугу з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон.

Сєвєродонецькою міською радою придбано відповідне спеціалізоване обладнання для ЦНАПу за рахунок місцевого бюджету та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Оновлення інфраструктури та розвиток дуальної освіти - Луганський НАУ підписав меморандум з USAID

Викладачі кількох американських вишів допоможуть Луганському національному аграрному університету осучаснити навчальний процес.

Проект підтримки також передбачає відновлення матеріально-технічної бази, розвиток дуальної освіти та створення стратегії розвитку університету.

Це, зокрема, передбачено Меморандумом між Луганським НАУ та проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Економічна підтримка Східної України».

Співпраця відбуватиметься за двома напрямами.

Леонід Кучма очолив українську делегацію Тристоронньої контактної групи

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з членами української делегації Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Глава держави представив очільника української делегації групи – Президента України в 1994-2005 роках Леоніда Кучму. Леонід Кучма представляв Україну в ТКГ у 2014-2018 роках. За цей час у Донецькій і Луганській областях вдалося зупинити повномасштабні бойові дії, повернути з полону понад 3 тисячі українських військових і цивільних, почати відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу.

Для вступників з тимчасово окупованих територій відкрилися центри «Донбас-Україна» – там можна вступити без ЗНО, паспорта та атестата

Сьогодні по всій Україні почали роботу освітні центри «Донбас-Україна» – вступна кампанія триватиме до 27 вересня. Через центри жителі тимчасово окупованих територій можуть вступити в українські виші та профтехи за спрощеною процедурою – без ЗНО, українського паспорта та атестата.

Важливо, що, вступивши через освітній центр, жителі Донбасу зможуть отримати диплом, який визнаватимуть в Україні та світі.

Протягом січня-квітня 2019 року органами ДФС Луганщини надано майже 39 тисяч адміністративних послуг

У Центрах обслуговування платників Луганщини у січні-квітні 2019 року громадянам надано 38 тис. 557 адміністративних послуг.

На Луганщині відбувся освітній форум

Днями у Попасній відбувся Форум «ОСВІТА-ФЕСТ», організований Луганською облдержадміністрацією, благодійним фондом «Восток-СОС» та Попаснянською райдержадміністрацією.

До участі у заході долучилися в. о. заступника голови Луганської облдержадміністрації Сергій Олейніков, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк, координатор освітнього напрямку БФ «Восток – СОС» Юлія Кишенко, голова Попаснянської РДА Сергій Шакун, понад 500 учнів, педагогічні працівники району, а також військовослужбовці.

Платники податків Луганщини поповнюють бюджет рентними платежами

Головне управлінні ДФС у Луганській області повідомляє, що у січні-квітні 2019 року до загального фонду державного бюджету від платників податків-юридичних осіб надійшло 148 млн гривень рентної плати за користування надрами. Це на 34,6 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Крім того, за чотири місяці поточного року державний бюджет отримав понад 3 млн гривень від рентної плати за спеціальне використання води, що перевищує минулорічний показник на 556 тис. гривень.