Архів новин

20 июня 2019

На Луганщині до Дня Конституції проведено інформаційну кампанію

20 червня у містах і районах Луганщини облдержадміністрацією до річниці прийняття Основного закону проведено єдиний день інформування населення за темою «Конституція України – історія та актуальні питання сьогодення».

Головним завданням єдиного дня інформування виступає донесення об’єктивної та достовірної інформації до членів територіальних громад, колективів підприємств і установ, громадських активістів, так званих «агентів впливу», та засобів масової інформації.

Підготовлені облдержадміністрацією відомості складаються з декількох блоків.

Луганщина готується до виборів

Сьогодні, 20 червня, відбулася перша нарада обласної робочої групи із забезпечення виконання положень Закону України «Про вибори народних депутатів України», яка утворена розпорядженням голови обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Під час наради повідомлено, що усі звернення та повідомлення, які надходять до поліції стосовно порушень виборчого законодавства, негайно опрацьовуються та ретельно перевіряються в рамках чинного законодавства.

Лозно-Олександрівській селищній громаді передано 77 земельних ділянок державної власності

На Луганщині продовжується розпочатий Кабінетом Міністрів України процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, які були утворені до 2018 року.

Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області здійснена передача 77 земельних ділянок загальною площею 1062,0328 га із державної у комунальну власність Лозно-Олександрівської селищної об’єднаної територіальної громади.

На Попаснянщині відновлюють освітні заклади та будують спортивний майданчик

А саме, відновлювально-ремонтні роботи відбуваються у Золотівській загальноосвітній школі та Гірській багатопрофільній гімназії.

Також на базі цій гімназії планується відкрити дитячий садок. Наразі триває реконструкція приміщення.

Крім цього, проводяться будівельні роботи спортивного майданчику на території, прилеглої до Гірської спортивної зали.

Наблийжчим часом у Попаснянській райдержадміністрації заплановано провести робочі наради із керівниками деяких підрядних організацій.

Понад 380 мільйонів спрямовано на «теплі кредити» для ОСББ

Уряд спрямував 380,6 млн гривень на виконання програми «теплі кредити» для ОСББ. Це дасть можливість отримати кредити близько 230 тисячам родин.

Близько трьох тисяч ОСББ мають скористатися «теплими кредитами», а загальний обсяг кредитів, які зможуть залучити ОСББ, сягне понад 760 млн гривень.

Загалом за час роботи програми «теплі кредити» нею скористалися майже 600 тисяч родин.

За інформацією Мінрегіону

Оновлено рекомендації для безпечних туристичних подорожей

Пора відпусток та канікул для багатьох є часом туристичних подорожей, під час яких постає питання безпеки життєдіяльності.

Щоб відпочинок минув безпечно, без несподіванок, Мінекономрозвитку оновило рекомендації, зі змістом яких пропонується ознайомитись до початку подорожі, організованої туроператором.

Зокрема, при укладенні договору на туристичне обслуговування необхідно перевірити щоб:

Сільські та районні ради зможуть об'єднуватися для створення освітніх округів та самостійно формувати мережу опорних шкіл

Місцева влада сіл, селищ, районів та об'єднаних територіальних громад в межах одного або кількох регіонів зможе об'єднуватися для створення освітніх округів.

До них мають увійти опорні школи, заклади позашкільної освіти, культури та спорту.

За новим Положенням кількість учнів в опорних школах має складати не менш як 200 осіб. Тобто у заклад, до якого вкладатимуть ресурси з кількох регіональних та державного бюджету, має охоплювати якісною освітою якнайбільше дітей.

На Луганщині ще шестеро колишніх бойовиків скористалися програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Програма Служби безпеки України «На тебе чекають вдома» продовжує повертати колишніх бойовиків до мирного життя.

За підсумками ЗНО двоє жителів області отримали по 200 балів

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив інформацію про результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, фізики.

Максимальну кількість балів з математики отримали випускник Вільхівської загальноосвітньої школи I-III ступенів Станично-Луганського району та випускниця минулих років.

Ці результати не є остаточними, адже пізніше будуть оприлюднені результати ЗНО з іноземних мов, біології, хімії, географії та історії.