Прес-центр16 квітня 2018, 09:04

На Луганщині інклюзивно-ресурсні центри мають бути створені до 1 вересня 2018 року

Таке завдання було надано керівникам відділів (управлінь) освіти на нараді Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Мета створення інклюзивно-ресурсних центрів у містах, районах і об’єднаних територіальних громадах області – забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та  загальної середньої освіти.

Крім цього, на розгляд учасників заходу було винесено актуальні питання організованого закінчення 2017-2018 навчального року та особливості проведення державних підсумкових атестацій у закладах загальної середньої освіти області.

Також, обговорено підготовку до проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти. Зокрема, організованого безпечного підвезення учнів до пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання та створення оптимального режиму роботи закладів освіти, де працюватимуть пункти проведення ЗНО.

У свою чергу, директор Департаменту Юрій Стецюк  звернув увагу на необхідністі забезпечення найбільшого сприяння проходженню державної підсумкової атестації, ЗНО та отриманню документів про освіту державного зразка учнями з непідконтрольних територій, які здобувають базову та повну загальну середню освіту за дистанційною та екстернатною формами навчання.

Напередодні літніх канікул важливим є питання організації літньої оздоровчої кампанії. Перед керівниками відділів (управлінь) освітою поставлено завдання забезпечити з 1 червня 2018 року відкриття в області таборів з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої та позашкільної освіти, а також сприяння збільшення кількості мовних таборів.

Заступник директора Департаменту – начальник управління освіти і науки Тетяна Ткачова презентувала учасникам наради Положення про конкурс з визначення проектів освітнього обміну між Луганською та Львівською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету та закликала долучити до участі в освітніх обмінах найкращі заклади освіти та всю педагогічну спільноту закладів загальної середньої освіти області.