Прес-центр12 лютого 2019, 08:02

На Луганщині презентовано проект для підтримки розвитку ОСББ

В облдержадміністрації відбулася нарада, під час якої презентували проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES).

Як зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, наразі на Луганщині 3841 багатоквартирний будинок, 325 з яких входять до ОСББ.
«Ці показники – є відображенням відповідної роботи органів влади на місцях», – наголосив він.

Так, серед аутсайдерів в області місто Лисичанськ: із 1007 будинків лише 0,5 % увійшли до ОСББ. На відміну, у Сєвєродонецьку об’єдналися вже 95 будинків, у Рубіжному – 52. Це близько 12 %. У Білокуракинському районі з 59 багатоквартирного будинку 44 – у ОСМД (74,5 %).

Дворічний проект «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень», який презентували, запущено Європейським Союзом та Програмою розвитку ООН для стимулювання та підтримки створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у 24 областях України. Загалом, планується, щонайменше 2000 нових ОСББ буде створено, 4000 ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами.

ПРООН надає технічну допомогу шляхом впровадження проекту, який триває з 1 жовтня 2018 року до 30 вересня 2020 року.
Про це розповіла координатор проекту HOUSES в Луганській області Світлана Коваль.

Участь у проекті має мобілізувати співвласників багатоквартирних будинків в Україні та допомогти їм покращити енергоефективність їхніх будівель.
У режимі відеоконференцзв’язку в нараді та обговореннях узяли участь представники місцевих органів влади.