Прес-центр11 лютого 2019, 15:02

На Луганщині реформується регіональна служба екстреної медичної допомоги

Сьогодні, 11 лютого, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко провів робочу нараду з керівниками служби екстреної медичної допомоги та представниками Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

На захід були запрошенні головні лікарі міських станцій швидкої медичної допомоги, директор КЗ «Луганський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Валентин Померанцев.

Під час заходу розглядалось питання щодо подальшої реорганізації та функціонування регіональної служби екстреної медичної допомоги.

Геннадій Іваненко підтримав пропозицію реформування системи екстреної медичної допомоги в області шляхом об’єднання наявних міських станцій швидкої медичної допомоги – Лисичанської, Рубіжанської та Луганської у Старобільському районі з КЗ «Луганський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

На нараді також обговорювалось створення єдиної диспетчерської служби області, служби медицини катастроф, навчально-тренувального відділу та екстреної виїзної консультативної служби.

Для створення єдиної диспетчерської служби область планує одержати відповідну субвенцію з Державного бюджету України та готова співфінансувати цей проект.