Прес-центр19 червня 2019, 17:06

На Луганщині розглянули питання поводження з побутовими відходами

Засідання робочої групи з розгляду питань щодо поводження з побутовими відходами на території Луганської області відбулося сьогодні, 19 червня, в облдержадміністрації.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко поінформував, що наразі діє Регіональна програма поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області.

Впровадження заходів програми має знизити негативний вплив твердих побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я населення.

Наразі, як повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, Департамент як відповідальний виконавець, завершує роботи з розробки техніко-економічного обґрунтування будівництва центрального об’єкта поводження з відходами.

Для створення ефективної системи збирання та перевезення відходів область умовно розподілена на вісім районів санітарного очищення.

На центральному об’єкті поводження з відходами передбачається сміттєсортувальна лінія, дільниці пресування, обробки органічної складової та компостування, пункт переробки великогабаритних відходів та ремонтних відходів.

Крім того, розглянуто звернення, яке надійшло до облдержадміністрації від Міжнародної громадської організації ветеранів державних правоохоронних органів та їх спецпідрозділів «Вимпел України» та громадської спілки «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області», щодо прийняття участі у реалізації Регіональної програми поводження з твердими побутовими відходами у Луганській області.

Доповідачами на засіданні виступили президент Міжнародної громадської організації ветеранів державних правоохоронних органів та їх спецпідрозділів «Вимпел України», генерал-майор запасу, доктор права Микола Любимов, завідувач кафедри екології та технології полімерів Інституту хімічних технологій СНУ ім. В. Даля (м. Рубіжне), доктор технічних наук, професор Євген Попов, директор ТОВ «ДЛ інжиніринг», керівник проектів Групи компаній «Сигма Груп інжиніринг», Віце-президент ОО МАТЕК, партнер Waste Tec GMBH (Німеччина), член-кореспондент Академії будівництва України Іван Ландарь.