Прес-центр4 червня 2019, 09:06

На Луганщині стартував обласний етап «Джури»

На території Новоайдарської обласної загальноосвітньої санаторної  школи-інтернату І-ІІІ ступенів відбулося урочисте відкриття ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Цьогоріч для участі в обласному етапі зібралися 120 юних учасників з усіх куточків Луганщини.

На урочисте відкриття гри завітали виконуючий обов’язки заступника голови обласної державної адміністрації Сергій Олейніков, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк, начальник групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угрупування «Північ» полковник Олександр Ковальчук та інші.

Вони привітали учасників та побажали юним захисникам України успіхів, наснаги, нових вражень та перемоги.

Змагальна частина гри почалася з конкурсу «Фізична підготовка». На спортивному майданчику Новоайдарського аграрного ліцею рої демонстрували навички з фізичної підготовки. Етап складався з виконання двох вправ: підтягування на перекладині й згинання та розгинання рук в упорі на брусах.

Також учасники змагань завітали до районного краєзнавчого музею, де ознайомилися з унікальною колекцією одягу «Народний костюм Новоайдарщини кін. ХІХ – поч. ХХ ст.».

Після вечірнього кола джури переглянули художній фільм «Крути 1918» та вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.

Організаторами гри виступили Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації, Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.