Прес-центр25 червня 2019, 16:06

На Луганщину завітала посол Великої Британії

 

Сьогодні, 25 червня, виконуючий обов’язки заступника голови ОДА Сергій Олейніков зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф.
У заході також взяли участь радник з питань запобігання конфліктів в посольстві Великобританії в Україні Рейчел Уільямс та керівник програм відділу програм уряду Великобританії Наталія Василюк.
Сергій Олейніков подякував гостям за усебічну підтримку Луганської області та розповів про нагальні гуманітарні проблеми регіону. Зокрема, про ремонт мосту на КПВВ «Станиця Луганська», початок роботи КПВВ «Золоте», участь наших земляків у грантових програмах, профінансованих Великою Британією.
Варто зазначити, що Сполучене Королівство є надійним партнером України у євроінтеграційних процесах, розвитку демократії, зміцнення захисту прав людини та реалізації громадських свобод.
Пані Джудіт Гоф запевнила, що Луганщина може розраховувати на підтримку в моніторингу гуманітарної ситуації на контрольних пунктів в’їзду-виїзду.
Визначено необхідність міжнародної допомоги у розв’язанні складної ситуації з ремонтом дерев’яного мосту в Станиці Луганській.
Сергій Олейніков повідомив членам делегації, що для забезпечення якнайшвидшого перетину лінії розмежування, українська влада тричі
демонструвала готовність до відкриття пункту пропуску "Золоте", однак кожна спроба була зірвана бойовиками.
Нагадаємо, що Велика Британія через міжнародну організацію Данська рада у справах біженців фінансує допомогу у формі мікрогрантів для переселенців у
відкритті малого бізнесу. Крім того, Велика Британія залишається найбільшим донором, що фінансує роботи з розмінування, які виконує шотландська неурядова організація The HALO Trust.
Варто зазначити, що загальна сума проектів міжнародної технічної допомоги за 2018 рік в Україні, донором яких виступає Велика Британія, складає 35 млн фунтів стерлінгів.